Gå videre til hovedindholdet

Italiensk Farsbrød med krydret tomatsauce

En lækker aftensmad, som vi fik for en 14 dages tid siden, men som jeg simpelthen ikke har haft tiden til at få fortalt om endnu...

Det var endnu en lækker opskrift som var en del af Føtex' ugentlige madplan og da vi havde haft god succes med kyllingesuppen også fra Føtex' madplan var jeg slet ikke bange for at springe ud i endnu en opskrift derfra og som sagt så gjort. Det tog ikke mere end lige godt 30 minutter at lave og kunne ikke have været nemmere.

Desuden blev retten planlagt en uge, hvor jeg allerede havde købt kartofler og selleri til nogle andre retter, så ingen madspild her heller... Jeg plejer ellers at have svært ved at bruge min bladselleri til andet end én ret ad gangen, men så fryser jeg som regel bare resten ned til at komme i en god bolognese eller lignende...

Jeg modificerede lige opskriften en lille smule, da jeg ikke havde hakkede tomater med basilikum og oregano på lager (det har jeg generelt aldrig) og der skulle bruges 1½ dåse. Jeg tilsatte bare basilikum og ekstra oregano i stedet og lod nogle friske meget modne hakkede tomater samt noget vand gøre det ud for den ½ dåse tomater jeg manglede og brugte så ellers en almindelig økologisk dåse hakkede tomater. Hvis du gerne vil have en mere fremtrædende smag af krydderierne, så anbefaler jeg klart at bruge de friske i stedet, specielt basilikum - det er også med til at understøtte smagen af fennikel i retten... Men nok snak om ingredienserne, nu skal der en opskrift på bordet og her kommer den:

Italiensk Farsbrød med krydret tomatsauce
Til 4 personer skal du bruge:
 
4 store bagekartofler
500 g Hakket oksekød
1 tsk. salt
1 stk. fed knust hvidløg
1 stk. æg
½ dl rasp
Peber
8 stilke bladselleri
2 stk. fed hvidløg
½ tsk. fennikelfrø
Olivenolie
1 tsk. oregano
1½ ds Hakkede tomater med basilikum & oregano
Salt og peber
1 dl frisk groftrevet parmesan
2 skiver daggammelt brød
Hakket persille

Fremgangsmåde:
Skræl kartoflerne og skær dem i grove tern. Vend dem i olivenolie, krydr med salt og peber og læg dem på en bageplade. 

Ælt kødet sejt med salt og bland med hvidløg, oregano, æg, rasp, hakket tomat og peber. Kom farsen i et ovnfast fad og sæt det i ovnen samme med kartoflerne i 20 min. ved 200°C. 

Snit blegsellerien i 3 cm lange stykker. Svits blegselleri, knust hvidløg og fennikelfrø et par minutter i lidt olie. Tilsæt oregano samt hakket tomat og kog op. Smag til med salt og peber. Jeg blendede denne blanding, da jeg ikke bryder mig om stykker i min sauce, men det blev en lidt blandet oplevelse og jeg tror ikke jeg vil gøre det med det hele næste gang...

Hæld saucen over den forbagte fars. Drys med parmesan blandet med smuldret brød og sæt det hele tilbage i ovnen i endnu 15 min. Drys med hakket persille og server med ovnbagte kartofler.

Bon appetit...

 

Kommentarer

  1. Det lyder altså super lækkert!
    Jeg overvejer kraftigt at afprøve det....

    SvarSlet
  2. Det synes jeg bestemt du skulle Anja! Det var rigtig lækkert og bare så nemt at lave :D

    SvarSlet
  3. Jeg elsker at følge med i din blog, Agnethe! Du har altid mange gode opskrifter :)

    SvarSlet
  4. Tusind tak Selina :D Er bare rigtig glad for at du kan lide at følge med her hos mig :D

    SvarSlet
  5. den smager som en drøøøøøøøøøøøøøøøøøøøøøøøøøøøm

    SvarSlet
  6. Tusind tak Anonym! Det er jeg glad for at du synes :D

    SvarSlet

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Populære indlæg fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Sprødstegte Kyllingebryster a´la Jamie Oliver

Sprødstegte Kyllingebryster (2 pers.) Ingredienser 1 fed hvidløg 1 usprøjtet citron (økologisk) 6 sprøde kiks af typen cream crackers (kan fås i Superbest) 25g smør 4 stilke bredbladet persille (STILKE IKKE STÆNGLER) havsalt og friskkværnet peber 2 store spsk. hvedemel 1 stort æg, helst økologisk 2 kyllingbryster uden skind, helst økologiske olivenolie Fremgangsmåde: Pil hvidløget og riv citronen på den fine side af rivejernet. Kom kiksene i en foodprocessor sammen med smør, hvidløg, persille (både blade og stilke), citronskal og et godt drys salt og peber. Lad maskinen køre til blandingen minder om fine, lidt fedtede krummer; hæld krydderraspen op i en tallerken. Hæld melet i en anden tallerken. Slå ægget ud i en flad skål og pisk det let sammen med en gaffel. Rids forsigtigt undersiden af kyllingbrysterne med en skarp kniv, læg et stykke husholdningsfilm over hvert bryst og bank det fladere med bunden af en stegepande eller lignende tungt. Vend først omh