søndag den 6. maj 2012

Italiensk Farsbrød med krydret tomatsauce

En lækker aftensmad, som vi fik for en 14 dages tid siden, men som jeg simpelthen ikke har haft tiden til at få fortalt om endnu...

Det var endnu en lækker opskrift som var en del af Føtex' ugentlige madplan og da vi havde haft god succes med kyllingesuppen også fra Føtex' madplan var jeg slet ikke bange for at springe ud i endnu en opskrift derfra og som sagt så gjort. Det tog ikke mere end lige godt 30 minutter at lave og kunne ikke have været nemmere.

Desuden blev retten planlagt en uge, hvor jeg allerede havde købt kartofler og selleri til nogle andre retter, så ingen madspild her heller... Jeg plejer ellers at have svært ved at bruge min bladselleri til andet end én ret ad gangen, men så fryser jeg som regel bare resten ned til at komme i en god bolognese eller lignende...

Jeg modificerede lige opskriften en lille smule, da jeg ikke havde hakkede tomater med basilikum og oregano på lager (det har jeg generelt aldrig) og der skulle bruges 1½ dåse. Jeg tilsatte bare basilikum og ekstra oregano i stedet og lod nogle friske meget modne hakkede tomater samt noget vand gøre det ud for den ½ dåse tomater jeg manglede og brugte så ellers en almindelig økologisk dåse hakkede tomater. Hvis du gerne vil have en mere fremtrædende smag af krydderierne, så anbefaler jeg klart at bruge de friske i stedet, specielt basilikum - det er også med til at understøtte smagen af fennikel i retten... Men nok snak om ingredienserne, nu skal der en opskrift på bordet og her kommer den:

Italiensk Farsbrød med krydret tomatsauce
Til 4 personer skal du bruge:
 
4 store bagekartofler
500 g Hakket oksekød
1 tsk. salt
1 stk. fed knust hvidløg
1 stk. æg
½ dl rasp
Peber
8 stilke bladselleri
2 stk. fed hvidløg
½ tsk. fennikelfrø
Olivenolie
1 tsk. oregano
1½ ds Hakkede tomater med basilikum & oregano
Salt og peber
1 dl frisk groftrevet parmesan
2 skiver daggammelt brød
Hakket persille

Fremgangsmåde:
Skræl kartoflerne og skær dem i grove tern. Vend dem i olivenolie, krydr med salt og peber og læg dem på en bageplade. 

Ælt kødet sejt med salt og bland med hvidløg, oregano, æg, rasp, hakket tomat og peber. Kom farsen i et ovnfast fad og sæt det i ovnen samme med kartoflerne i 20 min. ved 200°C. 

Snit blegsellerien i 3 cm lange stykker. Svits blegselleri, knust hvidløg og fennikelfrø et par minutter i lidt olie. Tilsæt oregano samt hakket tomat og kog op. Smag til med salt og peber. Jeg blendede denne blanding, da jeg ikke bryder mig om stykker i min sauce, men det blev en lidt blandet oplevelse og jeg tror ikke jeg vil gøre det med det hele næste gang...

Hæld saucen over den forbagte fars. Drys med parmesan blandet med smuldret brød og sæt det hele tilbage i ovnen i endnu 15 min. Drys med hakket persille og server med ovnbagte kartofler.

Bon appetit...

 

6 kommentarer:

 1. Det lyder altså super lækkert!
  Jeg overvejer kraftigt at afprøve det....

  SvarSlet
 2. Det synes jeg bestemt du skulle Anja! Det var rigtig lækkert og bare så nemt at lave :D

  SvarSlet
 3. Jeg elsker at følge med i din blog, Agnethe! Du har altid mange gode opskrifter :)

  SvarSlet
 4. Tusind tak Selina :D Er bare rigtig glad for at du kan lide at følge med her hos mig :D

  SvarSlet
 5. den smager som en drøøøøøøøøøøøøøøøøøøøøøøøøøøøm

  SvarSlet
 6. Tusind tak Anonym! Det er jeg glad for at du synes :D

  SvarSlet

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Print

Ophavsret

Alle billeder og tekst på denne blog tilhøre Agnethe - about a girl medmindre andet er nævnt og anvendelse heraf uden tilladelse vil medføre retsligt efterspil.

Spørg venligst, hvis du vil låne mine billeder eller tekster - tak...