søndag den 27. maj 2012

Kristines Havreknuder med surdej

Da jeg så denne opskrift (og dertilhørende billeder) inde hos Kristine måtte jeg straks afprøve den. Surdejen Olivia stod dog og skulede ondt af mig (fordi jeg ikke lige havde fået brugt hende og suppleret op på det sidste) så jeg spurgte kækt Kristine om det kunne lade sig gøre at bruge surdejen i opskriften og hokus pokus, så havde hun da lige målene på hvordan jeg erstattede lidt gær med min surdej og så kunne jeg ellers gå i gang!

Jeg kan VARMT anbefale opskriften her - brødene blev uovertrufne og min familie grovspiste af dem... De tog ingen tid at lave og hævetiden er minimal - brød lige efter mit hoved og temperament!

Nu vil jeg så lige dele opskriften med jer, som jeg lavede den med Olivias kraft...

Kristines Havreknuder med surdej (10 stk.)
10 g. gær
2 dl surdej
2 dl. mælk
2 dl. lunken vand
2 tsk. salt
2 tsk. sukker
½ dl. olie
4 dl. havregryn
ca. 500 g. hvedemel


Gæren røres ud i vand og mælk og tilsættes surdejen. Rør det hele godt sammen og tilsæt dernæst sukker, salt og olie. Lad det hele blande sig godt sammen og tilsæt så havregryn og hvedemel. Er dejen stadig for klæg når du har tilsat de 500 g. hvedemel, kan du tilsætte lidt ekstra og ælt så dejen godt igennem.
 
Min var ikke klæg, tværtimod havde jeg nok tilovers til lige at ælte igennem med og til at drysse hæveskålen med også plus æltning efter hævning, så vær opmærksom på at du ikke kommer til at mætte dejen alt for meget heller.
Stil dejen til hævning et lunt sted og under klæde i ca. 30 min. hvorefter den deles ud i 10 ca. lige store dele. Hver del rulles ud til en pølse, som formes til en knude. Dette gøres ved ganske enkelt at binde en knude på pølsen og til slut hæfte den ene ende op over knuden og den anden ende ind under knuden.
Når knuderne er lavet stilles de til hævning på to beklædte bageplader i ca. 30 min. yderligere. Herefter pensles de med et sammenpisket æg og bages så ved 200 grader i ca. 15 min. 
 
Bon appetit...
 
 

1 kommentar:

  1. Lækkert :-) og hvor er det skønt, at de blev lækre med surdej også. Det tror jeg da lige,at jeg også selv skal afprøve ;-)

    SvarSlet

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Print

Ophavsret

Alle billeder og tekst på denne blog tilhøre Agnethe - about a girl medmindre andet er nævnt og anvendelse heraf uden tilladelse vil medføre retsligt efterspil.

Spørg venligst, hvis du vil låne mine billeder eller tekster - tak...