The Big 30 - Teen

Ingen teselskab uden te og i dagens anledning havde jeg været i Kaffe og Theforretningen Kronen oppe i Algade for at købe lidt lækkert ind plus jeg havde en smule på lager selv også.

Traditionen tro brugte jeg løs te, men det siges at det i dag blandt engelske tedrikkere er accepteret at bruge tebreve i stedet. Jeg holdte mig dog kun næsten til traditionen, for her blev teen brygget i poser, men hvis det skal gå helt rigtigt for sig, så hældes det løse te ned i tepotten, det varme vand hældes over og så bruges en tesi på koppen, når teen hældes op.

Sukker og mælk var også på bordet. Mange englændere ynder at drikke deres te med mælk i men forbløffende få bruger sukker. Der er kun én slags te jeg kunne bruge mælk i og det er den traditionelle Earl Grey te. Andet dur ikke i min bog...


Te nr. 1
Øverste venstre hjørne er brygget en Rooibos Vanilla te. Rooibos betyder rød busk på afrikansk. Den stammer fra Sydafrika og til trods for dens dybe rødbrune farve er det ikke en såkaldt rød te, men det er forkert, da den ikke stammer fra en tebuske men et rooibostræ. Rooibosteen har en sødlig, let røget smag, og i modsætning til sort te indeholder rooiboste ikke koffein. Dette gør teen ideel som aftente, da den ikke er opkvikkende, derimod let beroligende. Læs mere om teen HER

Te nr. 2
Øverst til højre har jeg brygget en klassisk Earl Grey og kommet både mælk og sukker i, for det kan jeg nu en gang bedst lide. Earl Grey har ofte været et hit blandt danske tedrikkere og er en te blanding med en karakteristisk smag og aroma som stammer fra olien udvundet fra bergamotappelsin, en duftende citrusfrugt.

Traditionelt udtrykket "Earl Grey" har kun anvendes på tesorte,, der indeholder olie af bergamotappelsin som aroma. Teen findes i rigtig mange afskygninger i dag og Twinings skulle efter sigende være det første temærke til at producere Earl Grey.
Den engelske premierminister Charles Grey gav nemlig opskriften på Earl Grey til Twinings, og bad dem lave teen for ham. Læs mere om teen HER

Te nr. 3
Nederst til venstre er brygget en anden af de forskellige slags Earl Grey der findes. Denne variation kaldes for Détheeiné, er koffeinfri, har en mere gennemtrængende smag af citrus og er perfekt som aftente.

Te nr. 4
Nederst til højre har jeg brygget en kinesisk æblete. Denne te er en sort te med en lækker æblearoma. Kinesisk Sort te (heicha),  må ikke forveksles med det vi kalder sort te herhjemme. Denne type te er ikke særlig kendt uden for Kina. Den har efter min smag en lidt skarp eftersmag og hvis du kunne tænke dig at lære lidt mere om kinesisk te, så er denne side værd at tjekke ud: SE HER

Skulle du have lyst til at holde din egen tea party, så findes der et hav af guider på nettet, som kan hjælpe dig i gang. Jeg har selv brugt nogle stykker, som du kan se her:

Kommentarer

 1. Uh... Herhjemme kunne jeg vist holde et the-party uden at købe nyt ind. Har tonsvis af lækker the. Kommer til at købe nyt hver gang jeg ser en ny slags the :)

  SvarSlet
 2. Hehe kender det kun alt for godt Bianca - jeg skal altid holde mig i skindet, men så kan jeg glæde mig med at min svigermor er god til at introducere ny te hjemme hos hende, så jeg behøver ikke selv at "eksperimentere" så meget ;)

  SvarSlet
 3. Jeg kan slet ikke forestille mig, at der smager godt med alt muligt blandet i teen, udover citron :-)

  ....i øvrigt er det nogle flotte kopper!!!

  SvarSlet
 4. Se, jeg kan så ikke døje citron i min te - det passer slet ikke ind nogen steder ;)
  Tak tak - er også super glade for dem, derfor kommer de også kun på bordet til ganske særlige lejligheder og der skal passes godt på dem, for de er nærmest umulige at få fat i igen!

  SvarSlet

Tilføj en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Andre har også læst