Hjemmebagte burgerboller med bid i!

I sidste uge stod den på lidt hjemmelavet junkfood herhjemme og for at det skulle blive mindre JUNK, så bagte jeg selv bollerne. De blev super skønne, men ret tunge også. De var rigtig gode og dem vi ikke fik spist ligger i fryseren til en anden god dag, når burgertrangen melder sig igen...

Jeg havde taget udgangspunkt i opskriften på den klassiske brugerbolle fra Rikke Grybergs Byens bedste brød men erstattet halvdelen af hvedemelet med fuldkornshvedemel, dog fandt jeg ret hurtigt ud af at der ikke skal nær så meget hvedemel i, når halvdelen erstattes med en fuldkornsmel også... Desuden brugte jeg også italiensk hvedemel også, da jeg synes det giver brødet en ekstra god krumme.


Klassisk burgerbolle med bid i
15 store eller 25 miniboller

50g gær
4½ dl vand
2 store æg
100g sukker
500g fuldkornsmel (hvede, spelt, hvad du end har på lager, der er groft)
200g italiensk hvedemel (el. alm hvedemel med højt proteinindhold)
ca. 200-300g hvedemel med højt proteinindhold)
50g blødt smør
sesamfrø til pynt

Rør gæren ud i vandet i en skål. Tilsæt æg og sukker. Rør melet i lidt ad gangen og tilsæt så smørret til sidst til dejen. Ælt godt sammen. Brug evt. røremaskinen og følg denne fremgangsmåde: Bland vand, gær, æg, lidt af hvedemelet og sukker og rør det sammen. Tilsæt herefter resten af melet og til sidst smørret. Ælt det sammen i ca. 7 minutter.

Lad dejen hvile tildækket i ca. 30 minutter. Del dejen i enten 15 el. 25 lige store stykker afhængigt af hvor store bollerne skal være. Rul dem til runde boller, læg dem på en bageplade med bagepapir og lad dem hvile i 10 minutter. Tryk bollerne flade, pensl med æg og drys med sesamfrø på toppen.

Bag burgerbollerne i en forvarmet ovn ved 210 grader i ca. 10-12 minutter (for de små) eller 15-17 minutter (for de store) men hold øje med ovnen, for de bliver lige pludselig meget hurtigt bagte og brune på toppen!

Rigtig god fornøjelse...

Kommentarer

Andre har også læst