onsdag den 23. januar 2013

En choko-fristelse...

Lige op til jul var jeg så heldig, at jeg fik fingrene i Sif Orellana's lille julekalenderbog med en masse gode idéer til julemåneden og ikke mindst et hav af lækre opskrifter.

Jeg skulle selvfølgelig afprøve én bestemt opskrift, da jeg har en mand, som er en hund efter både hvid chokolade men også lakrids i rå mængder og det kom der sådan en lækker omgang ud af:


Hvid chokolade med lakridsbolsjer og lakridspulver
300g hvid chokolade
15-20 knuste lakridsbolsjer efter eget valg (vi brugte tyrkisk peber bolsjer)
2-3 tsk lakridspulver (i opskriften står der spsk. det synes jeg var lige lovlig meget lakrids, så reducerede mængden)

Smelt den hvide chokolade over vandbad eller på den nemmeste måde i verden (TAK SIF!) ved at putte chokoladen i en klar frostpose, slå en knude på den og overhælde posen med nyligt kogt vand var el-kedlen.

Kom et stykke bagepapir ned i en bradepande eller en kageform og hæld den smeltede chokolade i. Kom lakridsbolsjerne i en plastikpose og knus dem ved at banke dem hårdt med en kødhammer eller lignende (jeg brugte selv kagerullen) og fordel de knuste bolsjer udover den hvide chokolade. Slut af med at drysse lakridspulveret henover. Rør let i massen , så lakrids og pulver fordeles godt i chokoladen og sæt derefter bradepanden i køleskabet i ½ - 1 time. Skær konfekten ud i mundrette stykker.

Bon appetit siger jeg bare... det var et hit herhjemme, så hvis du kan lide kombinationen af hvid chokolade og lakrids, så er jeg sikker på, det også vil blive en hitter hjemme hos dig.


2 kommentarer:

  1. Jeg tør ikke lave dem, er bange for afhængighed :D Kan kun forestille mig, hvor godt de smager med den fine kombination.

    SvarSlet
  2. Bitten: Det er også FARLIGT! Den portion jeg lavede sidst nåede jeg lige at smage 1 stykke af og så var det væk! ;)

    SvarSlet

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Print

Ophavsret

Alle billeder og tekst på denne blog tilhøre Agnethe - about a girl medmindre andet er nævnt og anvendelse heraf uden tilladelse vil medføre retsligt efterspil.

Spørg venligst, hvis du vil låne mine billeder eller tekster - tak...