Madplan uge 2 og lækre morgenboller...

Ja, jeg gjorde altså lidt forberedelser i aftes, så vi kunne få nogle dejlige boller til morgenmad, for ærlig talt, så er de rundstykker som byens bagere udbyder bare alt for små, alt for dyre og fyldt med luft! Jeg satte mig for at vi skulle starte en ny tradition op og sådan bliver det nu fremover, at søndag morgen, står den på friskbagt og hjemmebagt brød. Den anden traditioner, at vi genoptager madplanerne igen, så vi kan komme tilbage på rette kurs også ifht. vores økonomi - vi bruger simpelthen for mange penge på klatkøberi! Så slut med det og her er så den kommende uges madplan:

Mandag: Troldmandens Tortillas m/råkost
Tirsdag: Kartoffel/gulerodssuppe med chorizo og persille
Onsdag: Rester af ovenstående med et twist
Torsdag: Pasta og kødsauce (indeholdende en MASSE grøntsager)
Fredag: Rugbrød/Boller med pålæg
Lørdag: Fiskefingre m/pommes og grønt
Søndag: Quesadillas (af resterne fra kødsauce og tortilla wraps fra tidligere på/forberede og lækre at spise:


Nemme Morgenboller
(10-12 stk.)

15g gær
½ l. koldt vand
ca. 600g hvedemel (jeg brugte en rest sigtet speltmel (100g) og hvedemel for resten (500g)
1½ tsk. salt

Rør gæren ud i koldt van i en skål. Tilsæt lidt ad melet, rør det ud og tilsæt så salt og resten af melet. Rør dejen godt sammen. Den skal være ret klistret og du skal IKKE have hænderne i den for at ælte den.
Drys lidt mel over dejen, dæk skålen med husholdningsfilm eller sæt den i en stor lufttæt pose. Sæt skålen på køl over natten over.

Næste morgen tændes ovnen på 275 grader og tager skålen med dej ud af køleskabt. Beklæd en bageplade med bagepapir og form 10-12 boller af dejen, som du sætter på pladen. Dyp dine hænder i vand, hver gang du tager en klump dej til at lave en bolle af. Det hjælper så dejen ikke hænger så nemt i dine fingre - bollerne bliver lettere uformelige, men det er en del af charmen.

Drys lidt mel hen over bollerne og sæt dem i ovnen i 8 minutter ved højeste varme. Skru derefter ovnen ned på 225 grader og bag bollerne i ca. 15-20 minutter eller til de er gyldne.

Bon appetit...


Kommentarer

Andre har også læst