Gå videre til hovedindholdet

Madplan uge 2 og lækre morgenboller...

Ja, jeg gjorde altså lidt forberedelser i aftes, så vi kunne få nogle dejlige boller til morgenmad, for ærlig talt, så er de rundstykker som byens bagere udbyder bare alt for små, alt for dyre og fyldt med luft! Jeg satte mig for at vi skulle starte en ny tradition op og sådan bliver det nu fremover, at søndag morgen, står den på friskbagt og hjemmebagt brød. Den anden traditioner, at vi genoptager madplanerne igen, så vi kan komme tilbage på rette kurs også ifht. vores økonomi - vi bruger simpelthen for mange penge på klatkøberi! Så slut med det og her er så den kommende uges madplan:

Mandag: Troldmandens Tortillas m/råkost
Tirsdag: Kartoffel/gulerodssuppe med chorizo og persille
Onsdag: Rester af ovenstående med et twist
Torsdag: Pasta og kødsauce (indeholdende en MASSE grøntsager)
Fredag: Rugbrød/Boller med pålæg
Lørdag: Fiskefingre m/pommes og grønt
Søndag: Quesadillas (af resterne fra kødsauce og tortilla wraps fra tidligere på/forberede og lækre at spise:


Nemme Morgenboller
(10-12 stk.)

15g gær
½ l. koldt vand
ca. 600g hvedemel (jeg brugte en rest sigtet speltmel (100g) og hvedemel for resten (500g)
1½ tsk. salt

Rør gæren ud i koldt van i en skål. Tilsæt lidt ad melet, rør det ud og tilsæt så salt og resten af melet. Rør dejen godt sammen. Den skal være ret klistret og du skal IKKE have hænderne i den for at ælte den.
Drys lidt mel over dejen, dæk skålen med husholdningsfilm eller sæt den i en stor lufttæt pose. Sæt skålen på køl over natten over.

Næste morgen tændes ovnen på 275 grader og tager skålen med dej ud af køleskabt. Beklæd en bageplade med bagepapir og form 10-12 boller af dejen, som du sætter på pladen. Dyp dine hænder i vand, hver gang du tager en klump dej til at lave en bolle af. Det hjælper så dejen ikke hænger så nemt i dine fingre - bollerne bliver lettere uformelige, men det er en del af charmen.

Drys lidt mel hen over bollerne og sæt dem i ovnen i 8 minutter ved højeste varme. Skru derefter ovnen ned på 225 grader og bag bollerne i ca. 15-20 minutter eller til de er gyldne.

Bon appetit...


Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Brusebadsboller og kanelsnegle med knas

Jeg havde jo bagt en smule til vores lille MBK-mødregruppe komsammen for snart et stykke tid siden, jeg har dog ikke fået blogget om herligheden og egentlig også kun fået taget billeder af bollerne... Nu lovede jeg jo også at jeg ville poste opskrifterne, så de kommer her: Brusebadsboller (ca. 12 stk.) 6 spsk. vand 50g gær 3 dl mælk 50g smeltet smør ca. 7-8 dl mel 1 tsk salt 3 spsk sukker 1 tsk kardemomme (kan undlades) Opløs gæren i det lunkne vand. Tilføj de øvrige ingredienser og ælt dejen sammen. Form 12 boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Stil bollerne til hævning under et fugtigt viskestykke, tænd ovnen på 225 grader og snup et dejligt brusebad. Bollerne er klar til at blive sat i ovnen på midterste rille, når du kommer tilbage i køkkenet efter ca. 25 minutter. Pensl dem evt. med pisket æg først, så bliver de ekstra flotte. Bag dem i ca. 12 minutter (hold øje med dem, for er jeres ovn ligesom min, så kan man ALDRIG regne med den angivne bagetid - mine bo