Gå videre til hovedindholdet

1. Januar 2013

Og med et begyndte et nyt år... Dug friskt og klart til at blive fyldt med en masse gode familieoplevelser, minder og store begivenheder...

Nytårsdag startede vi med at tage på overraskelsesvisit hos svigerbedste i Nørresundby. Hun blev rigtig glad for at se os og så selvom det jo kun var ganske få dage siden vi sås sidst. Vi vendte snuden mod Aalborg igen omkring kl. 11 og da vi kom hjem gik jeg i køkkenet og forberedte lækkerierne til aftenens festmåltid.

Vi fejrede nytåret stille og roligt herhjemme på adressen i Aalborg, vi havde inviteret overboen og havde en rigtig hyggelig aften med god mad, hygge og lidt filmkiggeri... Elias fik ikke helt så meget ud af aftenen, da han nægtede at tage middagslur tidligere på dagen og derfor var godt mør, da vi skulle til at sætte os til bords til forretten. Det endte med, at han i stedet blev puttet i seng og faldt i søvn lige med det samme... Så kunne vi andre ellers nyde måltidet, som bestod af:

En klassisk rejecocktail dog uden kaviar til forret...

Til hovedretten fik vi glaseret skinkeculotte med brunede kartofler, ovnkartofler, sauce og en rødkålssalat

Desserten bestod af hjemmelavede nøddekurve med vanillieis, granatæblekerner og endelig fik jeg brug for de chokolade sticks jeg fik i værtindegave for ganske længe siden efterhånden... Hvad i ikke kan se her, at dertil var også en omgang chokoladesauce...

Vi var simpelthen så mætte, at vi glemte alt om indkøbte chips, hjemmelavet chokolade surprise og andet godt, men så kan vi jo nyde godt af det i dag og ugen frem...

Nytåret blev skålet ind i en flaske Verdi med hindbærsmag og dertil fik vi hjemmelavede kransekagetoppe efter Mette Blomsterbergs opskrift i Kongerigets kager, dog tilsat lidt chokolade på bunden... Super lækre og det er slet ikke sidste gang den opskrift skal tages i brug...


Lige nu står den på en rejesalat til frokost af resterne fra gårsdagens rejecocktail og senere skal vi muligvis have biksemad af resterne fra hovedretten... måske bliver det først i morgen, for jeg er i dagen derpå humør og hungre efter pomfritter!

Godt nytår derude og tak fordi i har fulgt mig gennem 2012... Jeg håber, jeg har langt mere at byde på i dette nye år og glæder mig til at følge i andre i blogland...

Kommentarer

  1. Også rigtigt godt nytår fra mig til dig :D

    Uhm en lækker menu!

    SvarSlet
  2. Uhm, den dessert ser go ud. Elsker nøddekurve, tro jeg vil prøve at lave dem selv engang. Godt nytår til dig.

    SvarSlet
  3. Hvor er det sjovt at læse, at du hungrer efter pomfritter - det gør jeg også efter sådan en aften, og det er ligemeget, om jeg har fået alkohol dagen forinden eller ej.... :-))

    Det ser i hvert fald ud til, at I har fået rigtig lækker mad i går!

    SvarSlet
  4. Godt nytår til dig også Agnethe. Har faktisk også overvejet pomfritter, men da vi fik det i går til maden, så må vi hellere hoppe over i dag.

    SvarSlet
  5. Helle: Tusind tak for de søde ord :D

    MollyMy: Tusind tak! Jeg ELSKER også nøddekurve og specielt med sådan en let lækker is eller sorbet, det er bare mums! Det er ikke voldsomt svært at lave dem selv men det tager tid...

    Anja: Hehe jamen sådan er det bare... også selvom man ikke har drukket skal man da have tømmermændsmad ;) og tusind tak for de søde ord :)

    Karin: Ihh tak :) Ja det kan jeg godt se måske lige er i overkanten at få to dage i streg... :P

    SvarSlet
  6. Ih, hvor ser det lækkert ud! Jeg har aldrig prøvet at lave nøddekurve - det burde jeg snart lave om på, hvor har du opskriften fra?

    SvarSlet
  7. Camilla: Tusind tak :D Jeg har nuppet opskriften lige herfra: http://www.magasinetmad.dk/Dessert/Frugt-og-baer/2007_04_noeddekurve.aspx den er nem at følge men synes det er ret så tidskrævende og nødderne skal hakkes lidt mindre groft ellers vil kurvene gerne skilles der når man hænger dem over sine glas...

    SvarSlet

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Populære opslag fra denne blog

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines ...

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr...

Brusebadsboller og kanelsnegle med knas

Jeg havde jo bagt en smule til vores lille MBK-mødregruppe komsammen for snart et stykke tid siden, jeg har dog ikke fået blogget om herligheden og egentlig også kun fået taget billeder af bollerne... Nu lovede jeg jo også at jeg ville poste opskrifterne, så de kommer her: Brusebadsboller (ca. 12 stk.) 6 spsk. vand 50g gær 3 dl mælk 50g smeltet smør ca. 7-8 dl mel 1 tsk salt 3 spsk sukker 1 tsk kardemomme (kan undlades) Opløs gæren i det lunkne vand. Tilføj de øvrige ingredienser og ælt dejen sammen. Form 12 boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Stil bollerne til hævning under et fugtigt viskestykke, tænd ovnen på 225 grader og snup et dejligt brusebad. Bollerne er klar til at blive sat i ovnen på midterste rille, når du kommer tilbage i køkkenet efter ca. 25 minutter. Pensl dem evt. med pisket æg først, så bliver de ekstra flotte. Bag dem i ca. 12 minutter (hold øje med dem, for er jeres ovn ligesom min, så kan man ALDRIG regne med den angivne bagetid - mine bo...