tirsdag den 8. januar 2013

Bananpandekager...

En super god måde at få brugt sine overmodne bananer på, hvis man da ikke lige har plads i fryseren eller har lyst til at lave en god banankage...

Herhjemme var de et hit hos den bette gut og jeg må indrømme at jeg nu heller ikke synes, at de var så værst... De blev serveret som en del af en weekend morgenmad, hvor vi bare skulle hygge og have en god start på dagen så det blev til frugt og amerikanske pandekager og ja så disse bananpandekager.


En lille opskrift skal i da heller ikke snydes for, så her kommer den:

Bananpandekager (nok til 8 eller flere pandekager)
100g hvedemel
40g fuldkornsmel
1½ tsk. bagepulver
2 spsk. sukker (eller flormelis)
1 æg
1 3/4 dl mælk
2 bananer
smør til stegning

Sigt mel og bagepulver sammen. Rør sukkeret i og lav en hulning i midten af blandingen. Hæld mælk i et målebæger og slå ægget ud heri. Pisk mælk og æg sammen og sørg for at blandingen er jævn.

Hæld mælk og æg ned i hulningen i melet og rør rundt i dejen med en træske indtil den er jævn og fri for klumper. Lad dejen hvile i 30 minutter - det gør den mere let og luftig. Mos bananerne i en anden skål og rør dem i dejen.

Smelt en lille terning smør på stegepanden, kom 3 øser dej på panden, så det bliver til 3 pandekager på ca. 8 cm i diameter. Steg pandekagerne i ca. 2 minutter til der er små bobler på overfladen. Vend dem og steg dem på den anden side, så begge sider er lige gyldne.

Hold de færdige pandekager lune i ovnen mens resten bages færdig og husk at smøre panden mellem hver portion pandekager. Serv'er med frisk frugt og ahornsirup.

Bon appetit...

3 kommentarer:

 1. Skøøøønt!

  Har 5 overmodne bananer, jeg ikke aner, hvad jeg skal gøre med - og har lige sagt til manden, at jeg snart vil have pandekager...

  SvarSlet
 2. :D Jamen så kunne det da ikke være kommet mere belejligt dette indlæg ;)

  SvarSlet
 3. De ser skønne ud :o) Pandekager er altså ikke så ringe endda til morgenmad - jeg tror jeg må have gang i en portion her til weekenden :o)

  SvarSlet

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Print

Ophavsret

Alle billeder og tekst på denne blog tilhøre Agnethe - about a girl medmindre andet er nævnt og anvendelse heraf uden tilladelse vil medføre retsligt efterspil.

Spørg venligst, hvis du vil låne mine billeder eller tekster - tak...