fredag den 4. januar 2013

At tale udenom.... og god brug af rester!

Rundt op i blogland popper den ene status efter den anden op på hvordan 2012 er gået og hvordan 2013 forventes at blive... Jeg synes det er så hyggeligt at læse alle andres opgørelse på det gamle år og forventninger til det nye, men jeg selv har ikke den store interesse i at følge trop. 2012 har nemlig været et tilpas blandet øv-år for mig personligt bort set fra sidst på året, hvor jeg jo fik min praktik (som jeg håber på at kunne beholde i en stilling med løntilskud bagefter) men ellers er der ikke voldsomt mange ting ved året jeg har haft lyst til at mindes igen...

Derimod har jeg MANGE forventninger til 2013, bl.a. skal jeg til bryllup til maj og jeg GLÆDER mig som et lille barn til at fejre min kære veninde og se nogle dejlige venner igen... Jo der kommer til at ske mange spændende nye ting i dette nye år og jeg har kun et eneste fortsæt - at jeg selv gør mere for at året bliver bedre end 2012! Jeg vil gerne færdiggøre mange af de ting jeg har liggende og påbegynde nye projekter godt blandet sammen med en masse fagligt arbejde... En af de ting jeg også gerne vil blive bedre til er at begrænse mit og familiens madspild... Egentlig er det for vores eget vedkommende mere et økonomisk spørgsmål end så meget andet, men også for at være et godt eksempel for mine børn, så de også lærer ansvarlighed omkring det. Så frem med madplanerne igen og husholdningsbudgettet og så køre vi på skinner igen...

Jeg lægger godt ud her med en lille tærteopskrift, på en tærte vi fik forleden kun baseret på restemad eller noget jeg havde i køleskabet/fryseren i forvejen. Tærtedejen plejer jeg selv at lave, men da jeg havde en i fryseren, så jeg lige mit snit til at springe over, hvor gærdet er lavest og bruge den... Tærte er fantastisk restemad - du kan bruge rigtig meget af de rester du har, hælde en æggeblanding over og så på med lidt ost - så bliver det altså ikke meget bedre! Guf siger jeg bare! Så her kommer opskriften:

Agnethes reste-tærte version 1


Du skal bruge:
1 stk. tærtebund
1 pose frisk mozzarella
1 stor blommetomat (lettere overmoden)
1 peberfrugt (der kørte på sidste vers)
2 stk. kylligebryster (rester fra Bones aftensmad aftenen før)
3/4 dl mælk
2 æg
salt og peber
Evt. timian

Fremgangsmåde:
Gør tærtedejen klar til alle ingredienserne.

Skyl blommetomaten, fjern kernerne og skær den i tern. Det samme gøres med peberfrugten. Strø det ud over bunden sammen med kyllingebrysterne ligeledes skåret i tern.

Pisk æggene sammen og tilsæt mælken. Rør det godt sammen og krydder med salt og peber. Tilsæt evt. timian. Hæld massen ud over tærte og fyld.

Hæld vandet fra mozzarellaen og skær den i skiver. Placer skiverne øverst på tærten og bag tærten i ovnen ved 180 grader (varmluft) i ca. 35 minutter. Hold øje med at den får en fin gylden skorpe og ikke brænder på i tærtekanten.

Server sammen med en frisk sprød salat - en salat af gulerod og spidskål ville fx gå rigtig godt til denne tærte.

Tip: Frisk mozzarella kan selvfølgelig erstattes med hvilken som helst slags ost du ligger inde med derhjemme. Du kan også med fordel tilsætte enten porre eller spinat til fyldet af denne tærte og skære lidt ned på mængden af kød fx.

Bon appetit...

2 kommentarer:

  1. Håber du får et fantastisk år 2013. Det er vist ved at være jeres tur!
    Super med tærte. Det er også et hit herhjemme, når der lige skal bruges lidt rester. :)

    SvarSlet
  2. Tusind tak søde Bianca :D Det synes jeg nu også...

    Det er SÅ lækkert med en tærte - det er jo lidt en pizza bare i en lidt sundere form (hvis man da ellers er påpasselig med brugen af ost ;) )

    SvarSlet

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Print

Ophavsret

Alle billeder og tekst på denne blog tilhøre Agnethe - about a girl medmindre andet er nævnt og anvendelse heraf uden tilladelse vil medføre retsligt efterspil.

Spørg venligst, hvis du vil låne mine billeder eller tekster - tak...