En fødselsdagskage...

Som altid, har jeg igen i år lavet en tema-kage til min mand i forbindelse med hans fødselsdag, så han kunne glæde sine kollegaer i boghandlen. I år var jeg dog ret i meget i tvivl om det skulle være endnu en football kage eller om jeg skulle kaste mig ud i noget mere eventyrligt og måtte søge råd... Min bror overbeviste mig således om, at det ville være bedst at holde mig fra football kagen i år og lave et alternativ, som han også var sikker på, at manden min ville være begejstret for.

Nu er det jo sådan, at Tolkiens Hobbitten kom til live på biograflærredet for ikke så forfærdeligt længe siden og da min mand er stor fan af både Ringenes Herre og Hobbitten, så var det næsten oplagt, at det var her jeg skulle finde min inspiration.

Vi har nu begge været inde og se Hobbitten 2 gange og kunne vi finde en babysitter, så går vi ikke af vejen for at smutte ind og se den en tredje gang, for den bliver kun bedre for hver gang! Du får så mange flere detaljer med og oplevelsen er slet ikke den samme hver gang men meget mere intens. Det er i hvert fald, hvad jeg har oplevet. Nå, men nok om filmen, nu til kagen...

Jeg tror næsten, at jeg må afsløre for jer, hvad kagen forestiller, for er man ikke tabt i Tolkiens Univers eller bare kender lidt til Hobbitten eller Ringenes Herre, så har man ikke en hårnåls chance for at se, hvad dette forestiller! Det er indgangen til Bag End - Bilbos hjem og senere Frodos også... Manden var ganske godt tilfreds med resultatet og jeg selv (som den evige kritiker) var en smule ærgerlig over, at jeg ikke kunne føre den rigtige plan ud i livet med kagen, men jeg havde simpelthen ikke tiden til det... Så her er min fortolkning på hvordan indgangen til Bilbos hobbit-hul ser ud:
Kagen er med bunde af chokoladekage, hvor jeg måtte lave lidt om på opskriften, da jeg hverken havde juice eller kærnemælk hjemme - faktisk viser det sig at mælk blandet med noget yoghurt er en glimrende erstatning! Fyldet er en lækker hvid chokolademousse og en hindbærmousse. Den er smurt op med svejtsisk smørcreme og overtrukket og pyntet med en blanding af fondant og sugar paste (hvilket jeg aldrig gør igen! Det var SÅ irriterende at arbejde med!)

Manden havde store roser med hjem fra kollegaerne, så den gik vidst rent ind...

Kommentarer

 1. Den er bare helt vildt fin! Og en vildt god måde at bruge Hobitten-temaet på (ja også stor kærlighed til det fra mig(;).
  Jeg bruger ofte mælk og fraise istedet for kærnemælk - og det virker (;
  MVH Anna

  SvarSlet
 2. Hejsa Anna
  Tusind tak for de søde ord :D Ihh jeg vil lige huske den med cremefraiche også - det har jeg stort set altid hjemme og MEGET sjældent kærnemælk... hmm gad vide om det så også virker i amerikanske pandekager...

  SvarSlet
 3. Det var da så lidt (; Jeg ved faktisk ikke om det kan bruges i amerikanske pandekager - men mon ikke (; Dem jeg laver normalt er bare med mælk for jeg har heller ALDRIG kernemælk i huset (;

  SvarSlet

Tilføj en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Andre har også læst