Laks med æggestegte ris - nem aftensmad del 23

Jeg er vild med stegte ris og i et håb om at jeg kunne få vores lille selektivt spisende søn til også at give det en chance, lavede jeg en dag denne ret. Jeg har altid svært ved at finde på tilbehør til fiskeretter, så når sådan en opskrift, som denne, bare dumper ned i skødet på mig, må det jo være et tegn til at det skal afprøves og sådan blev det.

En lækker lækker omgang må jeg indrømme og så går det godt med soya ovenpå også! Det sjove er så, at jeg har opskriften fra en af mine utallige kogebøger rettet til babyer og børn, så det burde være en rigtig børnevenlig ret og der er endda elementer i, som Elias godt ville kunne lide, men ikke om han ville have det! Han smagte lige på laksen, men det var også det! Ihh jeg ved slet ikke, hvad jeg skal stille op med ham på det punkt... Jeg priser mig da lykkelig for at han i det mindste ville smage lidt...

Vi har her at gøre med en ret, der er rigtig nem og hurtig at lave, så derfor er den også kommet med i "nem aftensmad" kategorien og herhjemme bliver den i hvert fald en "returning guest" på vores madplan.

Laks med æggestegte ris
2 pers.

200g laksefilet uden skind
2 tsk. klar honning
1 spsk. lys soya (jeg havde ikke lige lys soya hjemme, så jeg brugte alm. soya)
3 tsk. vegetabilsk olie
1 lille gulerod, finthakket
2 spsk. frosne ærter
½ rød peberfrugt, udkernet og hakket
1 pisket æg
85g kogte basmatiris
1 forårsløg i skiver

Tip: Kan anrettes på dampet spinat

Skær laksen i 2 stykker og læg den i et lavt fad. Bland soya og honning sammen og pensl laksen med blandingen. Lad det stå i 10 minutter og trække.
Varm 2 tsk. olie op og tilbered guleroden i ca. 5 minutter. Tilsæt ærter og peberfrugt og tilbered i ca. 5 minutter yderligere til grøntsagerne er bløde. Tilsæt det piskede æg og tilbered ved svag varme under omrøring og bræk det stivnede æg op i mindre stykker. Tilsæt den kogte ris og varm igennem et par minutter.
Varm resten af olien op i en lille stegepande og tilbered laksen i 2-3 minutter på hver side. Du kan også grillstege fisken. Rør forårsløget i risen til slut og server gerne med ekstra grøntsager.

Bon appetit...


Kommentarer

  1. Jeg har ikke tal på de gange, jeg har kogt ekstra ris for dagen efter at kunne lave stegte ris med æg. Det er bare guf.

    SvarSlet
    Svar
    1. Du har helt ret - det er super lækkert og en RIGTIG god måde at få brugt sine rester på :D

      Slet

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Populære indlæg