søndag den 4. august 2013

Sommerferieberetning del 3

Efter en rigtig lang og travl torsdag tog vi os en slapper hele fredagen. Det blev til leg i Bedstefars pallekasser, gåture og leg med Bedstemor og Sofus og en pind... Om eftermiddagen var vi også et smut inde i Skjern for at hente transportsyge armbånd til Elias (som skulle bruges på hjemturen om søndagen) og om aftenen kom min ældste kære veninde og hendes mor på visit. Det var rigtig dejligt at se dem igen og Elias tog imod dem med åbne arme til trods for, at han ikke havde mødt før.

Lørdag stod den på et besøg sydfra - en dejlig veninde, hendes mand og børn havde taget turen helt fra Esbjerg og op til os på visit. Min veninde havde dejlige gaver med, både til mig og til lillepigen og en masse lækkert stof, som vi havde bestilt sammen - ikke at forglemme de armbånd, som hun havde krejlet til mig nede i Esbjerg. Det var så hyggeligt at se dem alle sammen og jeg havde bagt lidt lækkerier:


Fiberkiks, hjemmebagt rugbrød i stave (bageblanding fra Lidl, som min mor var så sød, at bage nogle rugbrød af, som vi kunne tage med tilbage til Aalborg også...) og de mest udsøgte tranebærboller med mandler (opskrift følger...) dertil bare lidt smør og ja masser af hygge. Visitten blev dog ensmule kort, men jeg håber snart, at vi kan stikke hovederne sammen igen, selvom der er grumme langt mellem Aalborg og Esbjerg...

Efter Elias havde sovet en dejlig middagslur gik turen ned til Farmor og Farfar. Vi er jo så privilegerede, at vores forældre bor bare 7 kilometer fra hinanden, så en lille kort køretur og vi var hos dem i tide til eftermiddagskage. Vi havde medbragt denne:


En rabarber crumble tærte (opskrift følger...) med flødeskum og cremefraiche. Farfar serverede en lige så velsmagende kage (som egentlig er en dessert, har jeg fundet ud af) med rå gulerødder på toppen. Hvis det ikke var for al den sukker, der er i, så kunne jeg godt blive til fals for sådan en kage... Jeg tror umiddelbart det er denne dessert, der var tale om: Tinas Gulerodsdessert.


Derefter gik vi en hyggelig tur ned til Naturcenter Skjern Å, som mine svigerforældre bor nabo til. Det var super fint og Elias var vild med det dernede. Masser af gode ting at se på for børn og så er det gratis! Hvis du er i omegnen, så slå et smut forbi - se mere HER.


Da vi kom tilbage skulle der gang i aftensmaden og Elias besluttede sig for at indtage hundens bur for at tage en slapper...


Elias var virkelig brugt for denne uge og ret træt. Han indtog således sin dessert på terrassen i klapvognen og kort tid derefter vendte vi snuden tilbage til Bedstemor og Bedstefar og på hovedet i seng...


Søndag morgen blev brugt i selskab med Sofus op gulvet i stuen foran tv'et. 


Det var dagen vi skulle sætte kurs mod Aalborg igen og hjem til et nyrenoveret badeværelse og endnu en uges "hjemme-ferie". Vi var så heldige, at Bedstemor havde lyst til at tage turen med os herop, for at gøre det nemt for os, så vi ikke skulle med bussen og turen gik rigtig godt. Elias faldt dog i søvn 20 km syd for Aalborg - han kunne dog bare lirkes ud af autostolen og over i sin egen seng, da vi nåede frem. Der var lige besøg fra udlejer, som var ved at sætte de sidste ting på værket på badeværelset, men de blev ikke længe og så var vi alene. Vi var trætte og glade for at være hjemme efter en lang men god ferie i Vestjylland.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Print

Ophavsret

Alle billeder og tekst på denne blog tilhøre Agnethe - about a girl medmindre andet er nævnt og anvendelse heraf uden tilladelse vil medføre retsligt efterspil.

Spørg venligst, hvis du vil låne mine billeder eller tekster - tak...