Gå videre til hovedindholdet

Sommerferieberetning del 3

Efter en rigtig lang og travl torsdag tog vi os en slapper hele fredagen. Det blev til leg i Bedstefars pallekasser, gåture og leg med Bedstemor og Sofus og en pind... Om eftermiddagen var vi også et smut inde i Skjern for at hente transportsyge armbånd til Elias (som skulle bruges på hjemturen om søndagen) og om aftenen kom min ældste kære veninde og hendes mor på visit. Det var rigtig dejligt at se dem igen og Elias tog imod dem med åbne arme til trods for, at han ikke havde mødt før.





Lørdag stod den på et besøg sydfra - en dejlig veninde, hendes mand og børn havde taget turen helt fra Esbjerg og op til os på visit. Min veninde havde dejlige gaver med, både til mig og til lillepigen og en masse lækkert stof, som vi havde bestilt sammen - ikke at forglemme de armbånd, som hun havde krejlet til mig nede i Esbjerg. Det var så hyggeligt at se dem alle sammen og jeg havde bagt lidt lækkerier:


Fiberkiks, hjemmebagt rugbrød i stave (bageblanding fra Lidl, som min mor var så sød, at bage nogle rugbrød af, som vi kunne tage med tilbage til Aalborg også...) og de mest udsøgte tranebærboller med mandler (opskrift følger...) dertil bare lidt smør og ja masser af hygge. Visitten blev dog ensmule kort, men jeg håber snart, at vi kan stikke hovederne sammen igen, selvom der er grumme langt mellem Aalborg og Esbjerg...

Efter Elias havde sovet en dejlig middagslur gik turen ned til Farmor og Farfar. Vi er jo så privilegerede, at vores forældre bor bare 7 kilometer fra hinanden, så en lille kort køretur og vi var hos dem i tide til eftermiddagskage. Vi havde medbragt denne:


En rabarber crumble tærte (opskrift følger...) med flødeskum og cremefraiche. Farfar serverede en lige så velsmagende kage (som egentlig er en dessert, har jeg fundet ud af) med rå gulerødder på toppen. Hvis det ikke var for al den sukker, der er i, så kunne jeg godt blive til fals for sådan en kage... Jeg tror umiddelbart det er denne dessert, der var tale om: Tinas Gulerodsdessert.


Derefter gik vi en hyggelig tur ned til Naturcenter Skjern Å, som mine svigerforældre bor nabo til. Det var super fint og Elias var vild med det dernede. Masser af gode ting at se på for børn og så er det gratis! Hvis du er i omegnen, så slå et smut forbi - se mere HER.


Da vi kom tilbage skulle der gang i aftensmaden og Elias besluttede sig for at indtage hundens bur for at tage en slapper...


Elias var virkelig brugt for denne uge og ret træt. Han indtog således sin dessert på terrassen i klapvognen og kort tid derefter vendte vi snuden tilbage til Bedstemor og Bedstefar og på hovedet i seng...


Søndag morgen blev brugt i selskab med Sofus op gulvet i stuen foran tv'et. 


Det var dagen vi skulle sætte kurs mod Aalborg igen og hjem til et nyrenoveret badeværelse og endnu en uges "hjemme-ferie". Vi var så heldige, at Bedstemor havde lyst til at tage turen med os herop, for at gøre det nemt for os, så vi ikke skulle med bussen og turen gik rigtig godt. Elias faldt dog i søvn 20 km syd for Aalborg - han kunne dog bare lirkes ud af autostolen og over i sin egen seng, da vi nåede frem. Der var lige besøg fra udlejer, som var ved at sætte de sidste ting på værket på badeværelset, men de blev ikke længe og så var vi alene. Vi var trætte og glade for at være hjemme efter en lang men god ferie i Vestjylland.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Sprødstegte Kyllingebryster a´la Jamie Oliver

Sprødstegte Kyllingebryster (2 pers.) Ingredienser 1 fed hvidløg 1 usprøjtet citron (økologisk) 6 sprøde kiks af typen cream crackers (kan fås i Superbest) 25g smør 4 stilke bredbladet persille (STILKE IKKE STÆNGLER) havsalt og friskkværnet peber 2 store spsk. hvedemel 1 stort æg, helst økologisk 2 kyllingbryster uden skind, helst økologiske olivenolie Fremgangsmåde: Pil hvidløget og riv citronen på den fine side af rivejernet. Kom kiksene i en foodprocessor sammen med smør, hvidløg, persille (både blade og stilke), citronskal og et godt drys salt og peber. Lad maskinen køre til blandingen minder om fine, lidt fedtede krummer; hæld krydderraspen op i en tallerken. Hæld melet i en anden tallerken. Slå ægget ud i en flad skål og pisk det let sammen med en gaffel. Rids forsigtigt undersiden af kyllingbrysterne med en skarp kniv, læg et stykke husholdningsfilm over hvert bryst og bank det fladere med bunden af en stegepande eller lignende tungt. Vend først omh