Gå videre til hovedindholdet

Welcome Sophie

I dag har været en ret spontan dag, som har stået på selvfølgelig zumba fra morgenen (ikke spontant, men dejligt og man blev heller ikke banket af i dag!) en tur på biblioteket, hos boghandleren og i Superbest, som har fået totalrenoveret deres inventar og ryddet op - det ser nu helt vildt indbydende ud!
 
Posen blev fyldt af diverse kogebøger og boligblade på biblioteket - jeg kan jo ikke gå forbi hylderne uden, at der lige ryger sådan en omgang med under armen... Superbest bød på cola-tilbud, agurker, jægerpølse til frokosten og ja, så smuttede der da vidst også lige en håndfuld Kinder Mælkesnitte med ned i kurven...
 
Med mig hjem fra boghandleren fulgte Sophie - jeg kunne simpelthen ikke modstå hendes fristelser længere og gav efter. Det er her Sophie Dahl og hendes kogebog "Sophie Dahls Frydefulde Fristelser" jeg taler om...


Denne kogebog har jeg gået og sukket efter LÆNGE og i dag kunne jeg simpelthen ikke klare det længere - jeg har ikke engang fået åbnet den endnu, for at virkelig bange for at fortabe mig selv helt og holdent i den... Det havde jeg så ikke lige tid til i dag, så det må blive i morgen eller i weekenden og jeg glæder mig til at bladre gennem de sprøde nye sider, mens jeg sandsynligvis sidder i sofaen under tæppet og med en kop et eller andet foran mig...

Dagen er også forløbet med at fritlægge billeder til min nye hjemmeside - det er da vidst også på tide, at den snart kommer op at køre og jeg har de bedste intentioner om, at den skal være klar til efter weekenden... Lige pludselig var klokken dog halv seks og så skulle der kokkereres... Jeg tog Jamie under armen ud i køkkenet og gav mig i kast med Sprødstegte kyllingebryster a´la Jamie Oliver... Opskrift følger i næste indlæg. Jeg ved ikke om Jamie måske ville have rystet lidt på hovedet af mig i køkkenet i dag - der røg lige lidt mere persille i end hvad der var planen (så kan han skisme bare skrive sine instruktioner lidt mere udpenslet), så stilke blev til ehhh stængler i mit hoved og vupti - grønne kyllingebryster... Bon appetit...

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Sprødstegte Kyllingebryster a´la Jamie Oliver

Sprødstegte Kyllingebryster (2 pers.) Ingredienser 1 fed hvidløg 1 usprøjtet citron (økologisk) 6 sprøde kiks af typen cream crackers (kan fås i Superbest) 25g smør 4 stilke bredbladet persille (STILKE IKKE STÆNGLER) havsalt og friskkværnet peber 2 store spsk. hvedemel 1 stort æg, helst økologisk 2 kyllingbryster uden skind, helst økologiske olivenolie Fremgangsmåde: Pil hvidløget og riv citronen på den fine side af rivejernet. Kom kiksene i en foodprocessor sammen med smør, hvidløg, persille (både blade og stilke), citronskal og et godt drys salt og peber. Lad maskinen køre til blandingen minder om fine, lidt fedtede krummer; hæld krydderraspen op i en tallerken. Hæld melet i en anden tallerken. Slå ægget ud i en flad skål og pisk det let sammen med en gaffel. Rids forsigtigt undersiden af kyllingbrysterne med en skarp kniv, læg et stykke husholdningsfilm over hvert bryst og bank det fladere med bunden af en stegepande eller lignende tungt. Vend først omh