Gå videre til hovedindholdet

Brunsviger succes

Endelig lykkedes det mig at finde en rigtig lækker opskrift på brunsviger, hvor det ikke var ren bund og tørhed, der prægede det færdige resultat. Opskriften fandt jeg i magasinet Mad & Venner og jeg kan varmt anbefale denne opskrift, for "brunsviger-kenderen" herhjemme (min mand) har godkendt den ved at spise 4 stykker af den nybagte sag.

Dette er en stor kage (der skal en bradepande til) så der er virkelig kage til en hel hær og ligesom alt slags kage med den slags snask på, så er den altså bedst som nybagt, men den kan vækkes til live igen ved at komme en tur i ovnen eller mikroovnen og blive gennemvarmet igen.

Desværre fik jeg ikke taget billeder denne gang, så det må blive næste gang, jeg får kagen bagt, at jeg lige lægger et billedbevis herind også, men her kommer opskriften og vær opmærksom på hævetiden i opskriften er lidt over en time fordelt over 3 hævninger:

Brunsviger

Dej:
500g hvedemel
50g sukker
½ tsk. salt
1 tsk. kardemomme
50g smør
1 pk. gær (50g)
2½ dl mælk, fingerlunt

Fyld:
200g blødt smør
400g brun farin
3 spsk. mørk sirup

Dej: Bland mel, sukker, salt og kardemomme godt sammen og smuldr smørret i deri. Rør gæren ud i den lune mælk og bland den i melblandingen. Ælt dejen hurtigt igennem. Dejen skal føles blød og smidig og må endelig ikke blive for hård. Lad dejen hæve tildækket i ca. 35 minutter.

Fyld: Bland smør, farin og sirup i en gryde og varm det langsomt op til en ensartet masse.

Læg bagepapir i en bageplade eller ildfast fad på ca. 25x40 cm. rul dejen ud, så den passer til bradepanden. Læg dejen deri og brug knoerne eller enden af en grydeske til at lave fordybninger i dejen. Hæld fyldet på dejen og stik igen med enden af grydeskeen flere fordybninger i dejen . Når kagen har efterhævet ca. 10 minutter, bruges grydeskeen igen til at lave flere fordybninger i kagen. Vær ikke bange for at den falder sammen, den hæver lynhurtigt op igen. Lad den hæve yderligere 20 minutter.

Bag kagen i ovnen i ca. 20 minutter ved 175 grader. Den må gerne blive godt mørk på toppen. Servér kagen lun.

Bon appetit og rigtig god fornøjelse med bageriet...

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

3. December - Historien om julesokken...

Er julesokken også en tradition hjemme hos jer? Hos min familie har det været en tradition lige siden jeg kan huske og bliver også en tradition, som videreføres til min søn. Det er simpelthen så hyggeligt, at der hver morgen fra d. 1 til d. 24 december er små gaver i sokken fra Julemanden/Julenissen (forudsat at du selvfølgelig har sat grød op til nissen eller småkager og mælk frem til julemanden...) Helt tilbage fra min barndom kan jeg huske forventningens glæde fra dag til dag - hvad var der mon i sokken næste dag... Pakkerne blev åbnet ved morgenbordet, mens vi hørte Morgennisserne i radioen og spiste vores morgenmad inden det blev tid til skole - ihh det var tider! Traditionen med julesokken kender vi nok bedst fra amerikanske film, men selv inden Hollywood slog klørene i julesokken, var der kendte historier omkring dennes oprindelse - den mest velkendte af dem alle må nok siges at være legenden om Den fattige mand og hans tre døtre: " For meget længe siden, levede der