Endelig lykkedes det mig at finde en rigtig lækker opskrift på brunsviger, hvor det ikke var ren bund og tørhed, der prægede det færdige resultat. Opskriften fandt jeg i magasinet Mad & Venner og jeg kan varmt anbefale denne opskrift, for "brunsviger-kenderen" herhjemme (min mand) har godkendt den ved at spise 4 stykker af den nybagte sag.
Dette er en stor kage (der skal en bradepande til) så der er virkelig kage til en hel hær og ligesom alt slags kage med den slags snask på, så er den altså bedst som nybagt, men den kan vækkes til live igen ved at komme en tur i ovnen eller mikroovnen og blive gennemvarmet igen.
Desværre fik jeg ikke taget billeder denne gang, så det må blive næste gang, jeg får kagen bagt, at jeg lige lægger et billedbevis herind også, men her kommer opskriften og vær opmærksom på hævetiden i opskriften er lidt over en time fordelt over 3 hævninger:
Brunsviger
Dej:
500g hvedemel
50g sukker
½ tsk. salt
1 tsk. kardemomme
50g smør
1 pk. gær (50g)
2½ dl mælk, fingerlunt
Fyld:
200g blødt smør
400g brun farin
3 spsk. mørk sirup
Dej: Bland mel, sukker, salt og kardemomme godt sammen og smuldr smørret i deri. Rør gæren ud i den lune mælk og bland den i melblandingen. Ælt dejen hurtigt igennem. Dejen skal føles blød og smidig og må endelig ikke blive for hård. Lad dejen hæve tildækket i ca. 35 minutter.
Fyld: Bland smør, farin og sirup i en gryde og varm det langsomt op til en ensartet masse.
Læg bagepapir i en bageplade eller ildfast fad på ca. 25x40 cm. rul dejen ud, så den passer til bradepanden. Læg dejen deri og brug knoerne eller enden af en grydeske til at lave fordybninger i dejen. Hæld fyldet på dejen og stik igen med enden af grydeskeen flere fordybninger i dejen . Når kagen har efterhævet ca. 10 minutter, bruges grydeskeen igen til at lave flere fordybninger i kagen. Vær ikke bange for at den falder sammen, den hæver lynhurtigt op igen. Lad den hæve yderligere 20 minutter.
Bag kagen i ovnen i ca. 20 minutter ved 175 grader. Den må gerne blive godt mørk på toppen. Servér kagen lun.
Bon appetit og rigtig god fornøjelse med bageriet...
Dette er en stor kage (der skal en bradepande til) så der er virkelig kage til en hel hær og ligesom alt slags kage med den slags snask på, så er den altså bedst som nybagt, men den kan vækkes til live igen ved at komme en tur i ovnen eller mikroovnen og blive gennemvarmet igen.
Desværre fik jeg ikke taget billeder denne gang, så det må blive næste gang, jeg får kagen bagt, at jeg lige lægger et billedbevis herind også, men her kommer opskriften og vær opmærksom på hævetiden i opskriften er lidt over en time fordelt over 3 hævninger:
Brunsviger
Dej:
500g hvedemel
50g sukker
½ tsk. salt
1 tsk. kardemomme
50g smør
1 pk. gær (50g)
2½ dl mælk, fingerlunt
Fyld:
200g blødt smør
400g brun farin
3 spsk. mørk sirup
Dej: Bland mel, sukker, salt og kardemomme godt sammen og smuldr smørret i deri. Rør gæren ud i den lune mælk og bland den i melblandingen. Ælt dejen hurtigt igennem. Dejen skal føles blød og smidig og må endelig ikke blive for hård. Lad dejen hæve tildækket i ca. 35 minutter.
Fyld: Bland smør, farin og sirup i en gryde og varm det langsomt op til en ensartet masse.
Læg bagepapir i en bageplade eller ildfast fad på ca. 25x40 cm. rul dejen ud, så den passer til bradepanden. Læg dejen deri og brug knoerne eller enden af en grydeske til at lave fordybninger i dejen. Hæld fyldet på dejen og stik igen med enden af grydeskeen flere fordybninger i dejen . Når kagen har efterhævet ca. 10 minutter, bruges grydeskeen igen til at lave flere fordybninger i kagen. Vær ikke bange for at den falder sammen, den hæver lynhurtigt op igen. Lad den hæve yderligere 20 minutter.
Bag kagen i ovnen i ca. 20 minutter ved 175 grader. Den må gerne blive godt mørk på toppen. Servér kagen lun.
Bon appetit og rigtig god fornøjelse med bageriet...
Kommentarer
Send en kommentar
Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...