Gå videre til hovedindholdet

Kay's Pappardelle con Pollo

Uhh jeg har haft denne opskrift til at ligge og vente på en oversættelse lige siden sidste uge, hvor jeg endelig fik den lavet. Jeg havde, som jeg plejer, når jeg mangler inspiration, været en tur i Kay-universet for at finde mig en lækker opskrift på noget nyt og spændende, som der også ville være chance for at manden ville kunne lide og jeg stødte på Pappardelle con Pollo. Opskriften lød simpel og lækker, så det tog ikke mange store krampetrækninger med de små grå, før den var solidt placeret på madplanen...

Jeg havde tilfældigvis en rest kylling i fryseren og hvilken bedre måde at bruge sin restemad på end i en helt ny forklædning... Opskriften lægger dog op til, at man laver kyllingen i forbindelse med retten og det er jeg sikker på, at den kun bliver bedre af. Derudover måtte jeg lige lave en krydderi-erstatning, da det gik op for mig, at jeg var løbet tør for basilikum og så stod oreganoen nærmest på min liste...

Retten gik rent ind. Det var lidt ala en bolognese, bare med kylling og jeg skulle lige vænne mig til konsistensen. Ellers var smagen altså suveræn god (og havde sikkert været endnu bedre, hvis jeg ikke ved en fejl snuppede en grønsagsbouillon i stedet for en kyllingebouillon terning, men det kan vel ske for selv den bedste... Det var ikke en ret der tog særlig lang tid for mig at lave, grundet kyllingeresten jeg havde i forvejen men selv hvis man ikke har en rest, så er det jo mad, der bare skal have lov til at stå og passe sig selv, så du kan lave masser af andre ting, mens den står på komfuret og bliver lækker-smækker...

Så her kommer opskriften:

Pappardelle con Pollo


Til 4 personer skal du bruge:

1 stor pakke (eller to mindre) pappardelle eller fettuccine (som jeg brugte)
3 hele kyllingelår (både ben og lår)
115g bacon
1 stor gulerod
2 stilke blegselleri
2 små løg
3 fed hvidløg
1 dåse flåede, hakkede tomater
2, 35 dl vand
1 eller 2 kyllinge bouillonterninger (grønsagsbouillon kan også bruges)
2 spsk. smør
tørret basilikum
salt og peber

Brug fin foodprocessor (eller et rivejern) til at hakke grønsagerne meget fint. Skær også baconen i tern og riv eller hak hvidløget fint. Opvarm smørret på en sauterpande og steg bacon og grønsager heri.

Tilsæt hvidløget og smuldr bouillonterningerne sammen med. Lad det stege med i et lille minut og tilsæt kyllingelårene. Hæld vandet ved sammen med de flåede, hakkede tomater. Krydr med salt og peber og basilikum.

Put låg på og lad det hele simre i ca. 45 minutter. Tag låget af og lad retten simre yderligere 15 minutter.

Tag kyllingelårene op og lad dem køle lidt af. Pil kødet fra lårene og put det tilbage i saucen. Kog pastaen som anvist på emballagen og server sammen med den lækre pasta sauce. Tilsæt ost, hvis du har lyst - det havde jeg...

Bon appetit...

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Brusebadsboller og kanelsnegle med knas

Jeg havde jo bagt en smule til vores lille MBK-mødregruppe komsammen for snart et stykke tid siden, jeg har dog ikke fået blogget om herligheden og egentlig også kun fået taget billeder af bollerne... Nu lovede jeg jo også at jeg ville poste opskrifterne, så de kommer her: Brusebadsboller (ca. 12 stk.) 6 spsk. vand 50g gær 3 dl mælk 50g smeltet smør ca. 7-8 dl mel 1 tsk salt 3 spsk sukker 1 tsk kardemomme (kan undlades) Opløs gæren i det lunkne vand. Tilføj de øvrige ingredienser og ælt dejen sammen. Form 12 boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Stil bollerne til hævning under et fugtigt viskestykke, tænd ovnen på 225 grader og snup et dejligt brusebad. Bollerne er klar til at blive sat i ovnen på midterste rille, når du kommer tilbage i køkkenet efter ca. 25 minutter. Pensl dem evt. med pisket æg først, så bliver de ekstra flotte. Bag dem i ca. 12 minutter (hold øje med dem, for er jeres ovn ligesom min, så kan man ALDRIG regne med den angivne bagetid - mine bo