Gå videre til hovedindholdet

Et nyt år og snart hverdag igen...

Nu er det vidst også på tide, jeg lige får sagt GODT NYTÅR herinde og lægger julekalenderen bag mig for denne gang... Jeg håber i alle er kommet rigtig godt ind i 2011 og ser frem til endnu et spændende år med denne blog (og de 2 andre) og til at følge med i, hvad der sker hos jer andre. Vi lagde 1. januar ud med en lækker brunch, da manden stod op:


Vi kom godt og hyggeligt ind i det nye år og jeg fik da også lavet lidt lækkert til aftenen. Min opgave var nemlig at stå for desserten og for kransekagen:




Desserten bestod af Hvid chokolademousse med brombærsylt i bunden, daim krymmel på toppen og chokoladestænger... Det var manden der valgte denne dessert, for den er han helt vild med... (opskrift følger en af de nærmeste dage)


Årets kransekagestykker - lavet med sprøjetepose og stjernetyl... Jeg fandt en god opskrift fra "Det søde liv" som jeg ville prøve og tænkte at det ikke kunne skade, at de kom til at se lidt anderledes ud, end hvad man er vant til... Synes nu de blev finde og smagte vidunderligt! Jeg prøvede jo at lave kransekagetårnet sidste år, men det var ALT for bøvlet at stå med i år, så det blev til stykker i stedet.

Til sidst en lille overraskelse, som jeg var ret stolt af og synes var SÅ lækkert: LAKRIDSTRØFLER...


Jeg har godt nok fået opskriften fra en anden blogger og den skulle selvfølgelig afprøves - jeg vil opfordre jer til at gøre det samme, hvis i bare er det mindste lakridstossede... Opskriften findes her: Piskeriset og tak for lån af den... De vakte stor glæde, manden synes nu de var lige kvalme nok, så han spiste kun 2...

Mellem jul og nytår, skulle vi bare have lidt nemt og ikke-julet mad, så jeg fik serveret dette i juledagene:

Laksedeller med rösti og gulerodssalat
Krydret kyllingefilet med ris, karrysauce og blandet salat...

Håber det kunne inspirere lidt til noget i det nye år... Bon appetit...

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines ...

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr...

Brusebadsboller og kanelsnegle med knas

Jeg havde jo bagt en smule til vores lille MBK-mødregruppe komsammen for snart et stykke tid siden, jeg har dog ikke fået blogget om herligheden og egentlig også kun fået taget billeder af bollerne... Nu lovede jeg jo også at jeg ville poste opskrifterne, så de kommer her: Brusebadsboller (ca. 12 stk.) 6 spsk. vand 50g gær 3 dl mælk 50g smeltet smør ca. 7-8 dl mel 1 tsk salt 3 spsk sukker 1 tsk kardemomme (kan undlades) Opløs gæren i det lunkne vand. Tilføj de øvrige ingredienser og ælt dejen sammen. Form 12 boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Stil bollerne til hævning under et fugtigt viskestykke, tænd ovnen på 225 grader og snup et dejligt brusebad. Bollerne er klar til at blive sat i ovnen på midterste rille, når du kommer tilbage i køkkenet efter ca. 25 minutter. Pensl dem evt. med pisket æg først, så bliver de ekstra flotte. Bag dem i ca. 12 minutter (hold øje med dem, for er jeres ovn ligesom min, så kan man ALDRIG regne med den angivne bagetid - mine bo...