Gå videre til hovedindholdet

Søndag er stadig hellig - eller...

Dagen startede brat med en hæslig lyd af vækkur - lige ind i mit kranium... Jeg havde glemt, at det var sat til og jeg blev altså vækket midt i den sødeste drøm kl 7.30 - PÅ EN SØNDAG! fluks fik jeg sat uret en halv time længere frem til et mere humant tidspunkt og jeg sov sødt som et lille barn helt indtil kl 8.00... Nøj hvor havde jeg da de bedste intentioner om at skulle nå en hel masse i dag og glædede mig allerede til aftensmaden... Jeg satte mig til skærmen og fik tjekkede de sædvanlige mails, FB (Facebook), BK (Bryllupsklar) og MBK (Madame BK) - forbløffende nok forsvandt der hurtigt en halv time med det og jeg vovede mig derefter ud af lejligheden for at hente morgenbrød og juice - i dag stod den på brunch (IKKE GODT FOR MIT KALORIEINDTAG!) - ingen brunch uden frisk brød og appelsinjuice... 

Manden rullede ud af sengen da jeg kom hjem og vi så lidt fjerner inden vi begge gik i køkkenet for at tilberede vores brunch - bacon, scrambled eggs, pølser, brød, melon og pandekager med sirup - der skal ikke spares når vi endelig får nosset os sammen til sådan en omgang søndagshygge... Vi gik også mere end mætte fra bordet og satte os til hver vores pc - jeg til mit Sims 2 - som jeg er begyndt at lege med igen og min mand med sit WoW og diverse andre online spil...
Jeg blev nemt rastløs i varmen og slukkede pc'en for at sætte mig til at lægge min mands bukser op - to par jeans (vi korte mennesker skal altså bare altid lægge bukser op ) og derefter stod den på madplan til næste uge... den er endnu ikke i trykken, for vi diskutere stadig menuen til søndag...

Da manden ikke gad spille længere tog vi ned i den lokale videobix og lejede os en film af ynglingsgenren - tegnefilm!!! hehe når vi ikke kan blive enige om hvad vi skal se, ender det ALTID med en tegnefilm af en eller anden art - i dag var det så BOLT der stod for skud... Den handler om en hund, som tror den er en superhund, fordi den ikke ved, at det er skuespil. Lidt alá The Truman Show - altså bare med en hund... en meget hyggelig søndagsfilm med den rette møngde humor og craziness ( Hamstret Rhino...) Vi skulle selvfølgelig have popcorn, hvilket resulterede i at aftensmaden først blev serveret kl 21.15 her til aften... man spiser jo ikke, når man ikke er sulten vel... 


Aftensmaden stod på (billedet) Laksetikka med agurke-yoghurt. Jeg fik nemlig en ny Jamie Oliver (J.O.) kogebog i fødselsdagsgave og så skal der jo prøves noget nyt... Min mad er rigtig god prøvekanin (og han hader det! hehe) og min bedste/værste kritiker... men det er dejligt at få feedback på sin mad, når man nu elsker at lave det. Vi giver retten 3 ud af 5 stjerner - den kan hurtigt blive for stærk, hvis man ikke får brugt nok agurk i yoghurten eller for meget tandoori curry paste - tilsætter man så oveni chili, som opskriften siger, så kan man jo hurtigt ryge gennem taget. Vi er personligt ikke til vild stærk mad, for bliver det for stærkt overdøver det jo alle de andre smagssanser man gerne skulle få ved sådan en ny madoplevelse.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Brusebadsboller og kanelsnegle med knas

Jeg havde jo bagt en smule til vores lille MBK-mødregruppe komsammen for snart et stykke tid siden, jeg har dog ikke fået blogget om herligheden og egentlig også kun fået taget billeder af bollerne... Nu lovede jeg jo også at jeg ville poste opskrifterne, så de kommer her: Brusebadsboller (ca. 12 stk.) 6 spsk. vand 50g gær 3 dl mælk 50g smeltet smør ca. 7-8 dl mel 1 tsk salt 3 spsk sukker 1 tsk kardemomme (kan undlades) Opløs gæren i det lunkne vand. Tilføj de øvrige ingredienser og ælt dejen sammen. Form 12 boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Stil bollerne til hævning under et fugtigt viskestykke, tænd ovnen på 225 grader og snup et dejligt brusebad. Bollerne er klar til at blive sat i ovnen på midterste rille, når du kommer tilbage i køkkenet efter ca. 25 minutter. Pensl dem evt. med pisket æg først, så bliver de ekstra flotte. Bag dem i ca. 12 minutter (hold øje med dem, for er jeres ovn ligesom min, så kan man ALDRIG regne med den angivne bagetid - mine bo