Gå videre til hovedindholdet

Hjemmelavet sushi - step-by-step

Så kom jeg endelig til at kunne lave den post, som jeg har ventet på siden februar, hvor jeg for første gang selv prøvede at lave sushi... Det var rigtig fedt at prøve og jeg gør det gerne igen, når jeg har tid... Det smagte himmelsk og var super nemt, når man lige fik taget på det... Jeg fandt nogle tutorials på YouTube, så jeg kunne lave den slags sushi, som jeg er mest vild med, nemlig California Uramaki (inside-out maki) - hvad den indeholder kan du læse dig frem til i opskriften og der vil være en billedgennemgang, så du let kan følge med trin for trin.

California Roll Uramaki (inside-out maki)


(4 pers.)
Du skal bruge:
Nori tang
6 dl Sushiris
6½ dl Vand
5 spsk. Riseddike
1 tsk. Salt
3 spsk. Sukker

Bambusmåtte
En skål med vand

1 avokado i strimler
100g krabbekød (nok til 3-4 ruller)
½ agurk
Mayonnaise eller miracle whip
Chili pasta (kan købes hos kinesiske/japanske købmænd)
Sesamfrø (alm. eller sorte eller blandede)

En god soya sauce
Wasabi pasta

Forberedelse af sushi risen:

Vask risen ved at rode rundt i den med hænderne under rindende vand. Skift vandet 5-6 gange indtil det er klart og risene har skiftet farve til helt hvide.


Put risen i en gryde sammen med vand i forholdet 1:1 + 10 % ekstra vand. Bruger du fx 6 dl ris tilsættes godt 6 ½ dl vand. Læg et tætsluttende låg på og bring det langsomt i kog. Kog ved lavt blus i 10-12 minutter, alt efter hvad der står på risposen. Tag gryden af varmen og lad det trække i 10 minutter.
Kom den kogte ris i en stor skål (jeg brugte bare en stor dyb tallerken, da jeg havde tilpasset opskriften til to personer) Du bør aldrig bruge en skål af metal, da det giver en kedelig eftersmag.

Herefter tilføjes sushimarinaden. Marinaden laves ved at blande 1 tsk salt, 3 spsk sukker og 5 spsk riseddike. Blandingen omrøres grundigt til salt og sukker er helt opløst - det tager mindst et par minutter.


Vend i løbet af 1 minut marinaden ind i risene med en spatel, samtidig med at du fjerner eventuelle klumper, så de enkelte gryn adskilles. Sørg for at få masser af luft til risene ved at afkøle dem med en vifte (Dette gjorde jeg ikke - jeg vendte bare risen igen og igen indtil det var let afkølet)


Dæk skålen med et fugtigt klæde og anvend den samme dag eller dagen efter. Risen bør ikke stilles på køl, men kan godt fryses ned til senere brug.

Opskriften på sushi-risene er fundet her: Lav den perfekte sushiris

Tilberedning af fyldet:

Chilimayo:


Tag en lille skål og bland din ynglings mayonnaise og chilipasta efter smag sammen. Dette skal bruges sammen med resten af fyldet i sushien.


Resten af ingredienserne skal nu klargøres.


Krabbekødet skæres i strimler med tykkelse efter behag. Personligt kan jeg godt lide forholdsvis store stykker krabbe i min sushi...

Agurken skylles, flækkes og kernerne tages ud med en teske. Herefter skæres agurken i stave passende til det, der skal bruges i sushien.Avokadoen gøres så i stand. Flæk den, fjern kernen og skær kødet i strimler, mens det stadig er i skallen - det gør arbejdet så meget lettere... Skrab strimlerne ud med en ske.


Måtten gøres nu klar til brug ved at pakke den ind i film, så den er helt dækket. Dette gør dit arbejde med risen på ydersiden af tangen meget nemmere.


Læg 1 plade noritang med den blanke side nedad på rullemåtten med den lange ende ud mod bordkanten. Fugt hænderne og fordel 1 portion ris i et jævnt lag ud over hele tangpladen. Vend derefter hele tangpladen hurtigt om, så risen nu er nederst og tangen øverst.


Fordel herefter fyldet på midten af tangen og løft lidt op i den nærmeste ende af rullemåtten. Rul langsomt i en bevægelse væk fra kroppen, så tangen omslutter fyldet. Rul videre med et jævnt, fast pres, men måtten må ikke rulles med ind i sushien. Måtten skal derfor trækkes tilbage fra rullen og strammes ned omkring sushien for at forme rullen.Her er den færdige rulle, som nu rulles i sesamfrø, til den er dækket og skæres den i mundrette stykker.
Server straks... Bon appetit...

Kommentarer

 1. Det er altid rart med noget inspiration til nogle sushi opskrifter. Det bliver ofte lidt af det samme man for bikset sammen, med mindre der kommer en med lidt ny inspiration udefra i vennekredsen.
  Er det egentlig dette sushi kit du har købt? Syntes det ligner, så det er måske noget du kan anbefale?

  SvarSlet
 2. Hejsa Sophie
  Ja, det bliver nemt det samme man får lavet fordi bare er hvad man kender til ;) Så rart at kunne inspirere til noget nyt :D
  Det er ikke et kit jeg har købt, men separate ting købt i vores lokale kina-biks. Jeg har dog hørt meget rosende ord lige om de der kits, så hvis du tør synes jeg bestemt du skal springe ud i det og gerne give en tilbagemelding på hvordan det var :)

  SvarSlet

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Populære opslag fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Brusebadsboller og kanelsnegle med knas

Jeg havde jo bagt en smule til vores lille MBK-mødregruppe komsammen for snart et stykke tid siden, jeg har dog ikke fået blogget om herligheden og egentlig også kun fået taget billeder af bollerne... Nu lovede jeg jo også at jeg ville poste opskrifterne, så de kommer her: Brusebadsboller (ca. 12 stk.) 6 spsk. vand 50g gær 3 dl mælk 50g smeltet smør ca. 7-8 dl mel 1 tsk salt 3 spsk sukker 1 tsk kardemomme (kan undlades) Opløs gæren i det lunkne vand. Tilføj de øvrige ingredienser og ælt dejen sammen. Form 12 boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Stil bollerne til hævning under et fugtigt viskestykke, tænd ovnen på 225 grader og snup et dejligt brusebad. Bollerne er klar til at blive sat i ovnen på midterste rille, når du kommer tilbage i køkkenet efter ca. 25 minutter. Pensl dem evt. med pisket æg først, så bliver de ekstra flotte. Bag dem i ca. 12 minutter (hold øje med dem, for er jeres ovn ligesom min, så kan man ALDRIG regne med den angivne bagetid - mine bo