Risdrik... ja nu undre i jer nok, men landet ligger sådan, at lige netop den uge, hvor herligheden her blev lavet, havde vi besøg af min svoger, som har afskrevet alt, hvad der hedder mælkeprodukter. Det var ensbetydende med, at jeg skulle være kreativ og lave aftensmad til os, som ikke indeholdt dette... Det blev til en tærte, for der kunne jeg erstatte fløde/mælk med risdrik og så var alt fjong... Men men men - der skulle jo ikke bruges en hel liter og drikke det, ville jeg altså ikke! Der stod på kartonen, at det kunne erstattes for mælk, så jeg tænkte, hmm... mon det går godt i pandekager og det skulle så afprøves...
Jeg snuppede simpelthen min pandekageopskrift fra den gamle husgerningskogebog og erstattede så min elskede mælk med risdrikken og heraf følger opskriften:
Pandekager af risdrik (2 pers.)
1 dl hvedemel
2 dl risdrik
1 æg
lidt salt (jeg tilsætter altså mindst 1 tsk.)
margarine til stegning (jeg tilsatte olie til dejen - 1 spsk.)
Rør mel og risdrik sammen til en jævning. Pisk æg og salt i og lad dejen hvile i 10 minutter. Opvarm fedtstoffet på panden og bland det i dejen (eller bland olie i dejen ligesom mig)
Tag panden af varmen og kom ca. ½ dl dej på. Lad det løbe ud, så bunden af panden dækkes (en pandekagepande er fremragende til formålet)
Bag pandekagen over jævn varme til dejen er stivnet og kanten er begyndende lysebrun. Vend pandekagen og bag den anden side.
Stak pandekagerne og lun dem til sidst i ovnen eller mikroovnen i nogle minutter, så alle pandekagerne er gennemvarme. Tilsæt herefter fyld efter egen smag...
Bon appetit...
Pandekagerne har en større tendens til at blive sprøde med risdrik i stedet for mælk og er derfor svære at rulle... Ellers smagte de nu ganske fortrinligt...
Jeg valgte jo så vanillieis og friske jordbær til vores pandekager og det var bare SÅ lækkert og SÅ syndigt... Men når man nu er i gang med at lave pandekager, så kan man lige så godt go all out...
Sådan ser det ud, når husbonden har gjort et stort indhug på sin tallerken...
Kommentarer
Send en kommentar
Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...