Gå videre til hovedindholdet

The Big 30 - maden del 2

Så er vi nået til den lidt sødere afdeling af madindslaget til teselskabet. Jeg havde oprindeligt besluttet, at det hele skulle holdes så engelsk/britisk som muligt, men da jeg så ikke rigtig kunne finde tilfredsstillende opskrifter på enkelte småkager, som jeg gerne ville have bagt (bl.a. ginger snaps) måtte jeg jo finde på noget andet...

Valget faldt på at lave lækre hindbærsnitter, hvor jeg brugte den fine hindbærmarmelade fra Frk. Anna, som jeg vandt for ikke så længe siden i en give away og havregrynskager, som jeg selv er vokset op med som tilbehør til eftermiddagskaffen. Jeg havde helt glemt hvor godt de smager, hvor nemme de er at bage og dem skal der vidst bages et lager af herhjemme, for de er alle sammen spist nu!


Hindbærsnitterne er bagt efter en opskrift fra Sif Orellana i hendes bog Krudtugler og Kanelsnegle:

20-24 stk. (jeg halverede opskriften og fik 14 mini snitter ud af det)
4 dl hvedemel
1 tsk. bagepulver
125g blødt smør
3/4 dl sukker
1 tsk vanille
½ dl vand
3/4 dl hindbærmarmelade/syltetøj til fyld

Glasur
150g flormelis
2-3 spsk vand

Bland mel og bagepulver. Findel den stuevarme smør i melblandingen. Tilsæt sukker og vanillesukker og arbejd dejen godt sammen med vandet.
Rul dejen ud i to lange plader ca. 10 cm brede. De kan rulles ud på hver deres stykke bagepapir og når den første er rullet ud lægges den på en bageplade. Jeg lagde dejen på et godt meldrysset bord,puttede et stykke husholdningsfilm henover og rullede derefter ud til en stor plade og udstak de små blomster, som jeg så kom på en bageplade.

Herefter smøres hindbærmarmeladen på (jeg brugte Frk. Annas hindbærmarmelade, som er rigtig lækker og naturlig - slet ikke for sød!) og den næste dejplade lægges ovenpå den hindbærsmurte bund. Klem kanterne godt sammen, hvis du laver den store model, laver du mine mini snitter skal du bare give et lille pres, så de bliver sammen men pas på med ikke at bruge for meget marmelade, så flyder det nemlig udover kanterne.

Bag kagen i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 20 minutter. Minikagerne skal have 13-18 minutter alt efter din ovn. Mine fik 14 minutter. Lad kagerne køle helt af inden der kommes glasur på. Glasuren kan også laves med citron og æggehvide i stedet for vand - det gør den lidt mere tyk og er nem at putte på med en sprøjtepose. Har du lavet den store version skæres kagen i 4-5 cm brede snitter og drysses evt. med lidt farverig krymmel...

Havregrynskagerne blev bagt efter opskriften i Gyldendahls Bagebog:

ca 35 små kager (eller 20 store)
75g havregryn
75g smør
125g sukker
1 æg
1 spsk. vanillesukker
1 nip salt
1 tsk. bagepulver

Kom havregrynene i en skål. Smelt smørret (kan gøres i mikroovnen) og rør det i. Tilsæt sukker og let sammenpisket æg (gøres med en gaffel). Bland mel, vanillesukker, salt og bagepulver i en anden skål og sigt det i dejen. Rør det hele godt sammen.

Sæt dejen med to teskeer på bagepladerne beklædt med bagepapir. Lav god plads imellem, da kagerne flyder ud.

Bages på næstøverste rille i en forvarmet ovn ved 180 grader i ca. 10 minutter. Hold øje med dem! De 10 minutter er ikke absolutte og det kan sagtens være de skal have mindre. Jeg måtte bage en portion om fordi jeg ikke lige var opmærksom!

Lad kagerne køle af på pladen før de med en paletkniv lægges på risten. Afkøles helt og opbevares i en kagedåse ellers bliver de bløde!

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Sprødstegte Kyllingebryster a´la Jamie Oliver

Sprødstegte Kyllingebryster (2 pers.) Ingredienser 1 fed hvidløg 1 usprøjtet citron (økologisk) 6 sprøde kiks af typen cream crackers (kan fås i Superbest) 25g smør 4 stilke bredbladet persille (STILKE IKKE STÆNGLER) havsalt og friskkværnet peber 2 store spsk. hvedemel 1 stort æg, helst økologisk 2 kyllingbryster uden skind, helst økologiske olivenolie Fremgangsmåde: Pil hvidløget og riv citronen på den fine side af rivejernet. Kom kiksene i en foodprocessor sammen med smør, hvidløg, persille (både blade og stilke), citronskal og et godt drys salt og peber. Lad maskinen køre til blandingen minder om fine, lidt fedtede krummer; hæld krydderraspen op i en tallerken. Hæld melet i en anden tallerken. Slå ægget ud i en flad skål og pisk det let sammen med en gaffel. Rids forsigtigt undersiden af kyllingbrysterne med en skarp kniv, læg et stykke husholdningsfilm over hvert bryst og bank det fladere med bunden af en stegepande eller lignende tungt. Vend først omh