Gå videre til hovedindholdet

The Big 30 - Teen

Ingen teselskab uden te og i dagens anledning havde jeg været i Kaffe og Theforretningen Kronen oppe i Algade for at købe lidt lækkert ind plus jeg havde en smule på lager selv også.

Traditionen tro brugte jeg løs te, men det siges at det i dag blandt engelske tedrikkere er accepteret at bruge tebreve i stedet. Jeg holdte mig dog kun næsten til traditionen, for her blev teen brygget i poser, men hvis det skal gå helt rigtigt for sig, så hældes det løse te ned i tepotten, det varme vand hældes over og så bruges en tesi på koppen, når teen hældes op.

Sukker og mælk var også på bordet. Mange englændere ynder at drikke deres te med mælk i men forbløffende få bruger sukker. Der er kun én slags te jeg kunne bruge mælk i og det er den traditionelle Earl Grey te. Andet dur ikke i min bog...


Te nr. 1
Øverste venstre hjørne er brygget en Rooibos Vanilla te. Rooibos betyder rød busk på afrikansk. Den stammer fra Sydafrika og til trods for dens dybe rødbrune farve er det ikke en såkaldt rød te, men det er forkert, da den ikke stammer fra en tebuske men et rooibostræ. Rooibosteen har en sødlig, let røget smag, og i modsætning til sort te indeholder rooiboste ikke koffein. Dette gør teen ideel som aftente, da den ikke er opkvikkende, derimod let beroligende. Læs mere om teen HER

Te nr. 2
Øverst til højre har jeg brygget en klassisk Earl Grey og kommet både mælk og sukker i, for det kan jeg nu en gang bedst lide. Earl Grey har ofte været et hit blandt danske tedrikkere og er en te blanding med en karakteristisk smag og aroma som stammer fra olien udvundet fra bergamotappelsin, en duftende citrusfrugt.

Traditionelt udtrykket "Earl Grey" har kun anvendes på tesorte,, der indeholder olie af bergamotappelsin som aroma. Teen findes i rigtig mange afskygninger i dag og Twinings skulle efter sigende være det første temærke til at producere Earl Grey.
Den engelske premierminister Charles Grey gav nemlig opskriften på Earl Grey til Twinings, og bad dem lave teen for ham. Læs mere om teen HER

Te nr. 3
Nederst til venstre er brygget en anden af de forskellige slags Earl Grey der findes. Denne variation kaldes for Détheeiné, er koffeinfri, har en mere gennemtrængende smag af citrus og er perfekt som aftente.

Te nr. 4
Nederst til højre har jeg brygget en kinesisk æblete. Denne te er en sort te med en lækker æblearoma. Kinesisk Sort te (heicha),  må ikke forveksles med det vi kalder sort te herhjemme. Denne type te er ikke særlig kendt uden for Kina. Den har efter min smag en lidt skarp eftersmag og hvis du kunne tænke dig at lære lidt mere om kinesisk te, så er denne side værd at tjekke ud: SE HER

Skulle du have lyst til at holde din egen tea party, så findes der et hav af guider på nettet, som kan hjælpe dig i gang. Jeg har selv brugt nogle stykker, som du kan se her:

Kommentarer

  1. Uh... Herhjemme kunne jeg vist holde et the-party uden at købe nyt ind. Har tonsvis af lækker the. Kommer til at købe nyt hver gang jeg ser en ny slags the :)

    SvarSlet
  2. Hehe kender det kun alt for godt Bianca - jeg skal altid holde mig i skindet, men så kan jeg glæde mig med at min svigermor er god til at introducere ny te hjemme hos hende, så jeg behøver ikke selv at "eksperimentere" så meget ;)

    SvarSlet
  3. Jeg kan slet ikke forestille mig, at der smager godt med alt muligt blandet i teen, udover citron :-)

    ....i øvrigt er det nogle flotte kopper!!!

    SvarSlet
  4. Se, jeg kan så ikke døje citron i min te - det passer slet ikke ind nogen steder ;)
    Tak tak - er også super glade for dem, derfor kommer de også kun på bordet til ganske særlige lejligheder og der skal passes godt på dem, for de er nærmest umulige at få fat i igen!

    SvarSlet

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Populære opslag fra denne blog

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines ...

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr...

Brusebadsboller og kanelsnegle med knas

Jeg havde jo bagt en smule til vores lille MBK-mødregruppe komsammen for snart et stykke tid siden, jeg har dog ikke fået blogget om herligheden og egentlig også kun fået taget billeder af bollerne... Nu lovede jeg jo også at jeg ville poste opskrifterne, så de kommer her: Brusebadsboller (ca. 12 stk.) 6 spsk. vand 50g gær 3 dl mælk 50g smeltet smør ca. 7-8 dl mel 1 tsk salt 3 spsk sukker 1 tsk kardemomme (kan undlades) Opløs gæren i det lunkne vand. Tilføj de øvrige ingredienser og ælt dejen sammen. Form 12 boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Stil bollerne til hævning under et fugtigt viskestykke, tænd ovnen på 225 grader og snup et dejligt brusebad. Bollerne er klar til at blive sat i ovnen på midterste rille, når du kommer tilbage i køkkenet efter ca. 25 minutter. Pensl dem evt. med pisket æg først, så bliver de ekstra flotte. Bag dem i ca. 12 minutter (hold øje med dem, for er jeres ovn ligesom min, så kan man ALDRIG regne med den angivne bagetid - mine bo...