Gå videre til hovedindholdet

Elbjørn - på gyngende grund...

I weekenden havde vi for første gang sendt Elias med sine bedsteforældre hjem på ferie, hvor han skulle være, indtil vi støder til her til formiddag. Vi har nemlig ferie! Helt frem til søndag vil vi befinde os i det vestjyske grundet renovation i vores lejlighed, der gør at badeværelset ikke vil kunne benyttes hele ugen! Vi skal bo hos mine forældre, der hvor jeg er vokset op og ugen er fyldt med dejlige planer om at besøge venner, få besøg af venner og ikke mindst tilbringe tiden sammen som familie udenfor de vante hverdagsrammer.

I går søndag havde vi således børnefri (eller så meget som man nu kan få, når man venter baby nr. 2) og det blev udnyttet ved at sove længe og spise brunch. Jeg fik, som jeg tidligere har berettet om, et gavekort til brunch for to, da jeg stoppede i min praktik og det synes vi lige, vi ville forkæle os selv med. Vi havde dog håbet på bedre vejr, for stedet vi valgte ville helt sikkert have været fabelagtigt i høj solskin og med en let sommerbrise... I stedet måtte vi sidde indendørs i ly for kraftig blæst og kølige temperaturer...

Vi valgte at bruge gavekortet her:



Restaurant Elbjørn, som ligger til kaj ved havnen i Aalborg. Elbjørn er en pensioneret isbryder, som er omdannet til restaurationsskib, der både kan huse en romantisk middag for to og store selskaber, så som bryllupper. Ude fra indbyder Elbjørn til en særlig maritim stemning krydret med historiske noter og forventningerne fra vores side var meget høje, da vi har hørt så meget godt om Elbjørn og dets kabys. 

Vi kommer lige til åbningstid, der er stille og personalet er ikke helt kommet i gang endnu. Der går lidt tid inden vi bliver budt velkommen, men betjeningen er smilende og venlig. Vi er de første gæster om bord, men inden ret længe følger en lind strøm af mennesker - unge som gamle - endda et helt barnedåbsselskab gør sin entre, da vi er ved at runde vores måltid af...

Rummet er stort - det forekommer mig dog ikke særlig lyst. Vi bliver anvist et bord og sætter os og venter. Der går et stykke tid før tjeneren kommer til vores bord, men da hun gør, tager hun mod vores bestilling på to gange brunch med gavekort og derudover bestiller min mand en kop kaffe og jeg en kop te. Vi trænger til lidt varmt at lune os på... Jeg benytter herefter lejligheden til lige at knipse lidt billeder mens vi venter.


 
Det er hyggeligt med udsigten over Limfjorden og til Nørresundby, dog var vinduer og borde lidt dumt placeret i forhold til hinanden og det lysindfald vi fik ved bordet var ikke særlig godt og et lille stearinlys hjælper godt nok ikke særlig meget på det... Skibet hældte meget til den ene side, så man faldt nærmest automatisk til den side, når man satte sig og det kunne jeg virkelig godt mærke, da jeg kom op og stå efter vi havde spist. Det var ikke den mest behagelige oplevelse. Desuden var folk ikke særlig gode til at lukke døren, når de kom ind udefra, så det trak ned i rummet, hvor vi sad - heller ikke optimalt...

Nå, endelig kom vores drikkevarer



En lækker appelsinjuice, som hørte med i prisen, og derudover te og kaffe - to slags te at vælge imellem - en fennikel lakridste og en grøn te... Et lidt specielt udvalg at give taget i betragtning af hvor forskellige te-drikkere er. De fleste restauranter og caféer går oftest efter de sikre valg, hvis de vælger at lægge te ved på forhånd (ofte Earl Grey eller noget lignende) og jeg er en ret kræsen te-drikker, som i min tilstand ikke lige kan holde til lakridsteen, så jeg måtte hoppe på den grønne te, som jeg stadig mener smager af græs i sin rene form og derfor kræver uhyrligt meget sukker for at jeg har lyst til at drikke den. Ydermere var vandet så lunkent, da jeg fik lagt mit te-brev i til at trække, at processen gik ret langsom og teen bestemt ikke blev bedre af det...

Så ville manden lige knipse lidt billeder, mens vi ventede på maden...

Tykke mig - gravid i uge 32+4
 Så kom maden, vi havde ventet på...



En tallerken med:
Scrambled eggs og krydrede chorizo pølser.
Varmrøget laks med urtecreme.
2 slags special pålæg
Små pandekager med sirup
Brie med syltede abrikoser
Yoghurt med müsli

Serveres med forskellige rustikke landbrød og smør
1 glas æble eller appelsinjuice samt kaffe ad libitum er inkluderet
 
Prisen for dette uden gavekortet ville have været 149,- kr.

Jeg hæftede mig ved, at der på menuen står specialpålæg - det var en krydderspegepølse og et halveret stykke bøgerøget skinke, som man kan købe i et hvilket som helst supermarked i dag - der var intet specielt over det desværre.

Desuden nævner de pandekage og abrikos i flertal, men som i kan se på tallerkenen, så var der kun én af hver. Jeg fik tiltusket mig mandens abrikos, fordi jeg lige havde brug for sukkeret og de var meget søde...

Yoghurten var ikke drænet og meget tynd - deri var kastet en klat jordbærsyltetøj og et drys af honningristet mysli...

Som altid gik vi først om bord i de scrambled eggs - de skal spises mens de er varme og det var de, men det var så også det mest positive man kan sige om de scrambled eggs... De smagte meget anderledes end jeg normalt er vant til. Jeg kunne ikke identificere om det var fordi der var brugt et særligt krydderi deri, men det var nu også lige meget, for den alt overdøvende smag var brændt! De smagte som om de havde været på en pande, der var brændt på eller at panden havde været brugt til noget andet og så var den ikke blevet gjort ren bagefter! Det var ikke nogen lækker oplevelse og meget ulige os, så måtte vi levne æggene, de var slet ikke gode! Pølsen, der var som tilbehør, var til gengæld rigtig gode - super ærgerligt, at de lige skulle være stærke nok til at min halsbrand begyndte at trænge sig på også...

Pålægget var kedeligt, ligeså var salaten - slap og slet ikke sprød, som om den lige har ligget fra i går formiddags... Pandekagen var kun semi-lun og så var der simpelthen bare for lidt sirup til! Hvor meget kræver det lige, at sætte glasset med sirup på bordet i stedet, så man selv kan vælge, hvor meget sirup man vil have på sin pandekage - det vil kun trække op i min optik, hvis de gjorde det...

Brie er brie og det var en ganske almindelig en af slagsen - personligt foretrækker jeg port salut, men brien var nu okay, dog ikke noget særligt.

På menuen bliver man lovet forskellige slags rustikke landbrød som tilbehør - der var 2 hele stykker landbrød samt 3 hele stykker pakkerugbrød vil jeg kalde det. Det lignede umådeligt meget det, jeg havde hjemme i min egen brødkurv og smagte ligeså - men det rustikke landbrød, der nu var, smagte virkelig lækkert og smøren var som den skulle være.

Alt i alt var det en lettere skuffende oplevelse at besøge Restaurant Elbjørn - i hvert fald for deres brunch. Det er umiddelbart ikke et sted jeg ville anbefale til at spise brunch her i Aalborg, men efter at have kigget lidt på den resterende del af deres menukort, ville jeg ikke helt afvise, at det måske er besøget værd for en af deres frokostretter i stedet. Det er dog nok desværre ikke et sted vi kommer igen...


Kommentarer

  1. Hmm. lidt en blandet oplevelse, hva? Lidt ærgerligt, da det jo er små ting, som nemt og hurtigt kan rettes op på, hvis de fik det at vide på stedet! Jeg håber de læser dit indlæg ;)

    SvarSlet
    Svar
    1. Det var en meget blandet landhandel desværre - havde forventet så meget bedre, fordi mange har rost det til skyerne dernede... Jeg håber også lidt, at de læser med, men måske er det bare standarden, når man kommer og vifter med et gavekort fra Bellevue eller Smartbox...

      Slet
  2. Ja så er den brunch også betalt - jeg synes heller ikke det er pengene værd. Har I prøvet skibet lidt længere mod vest - Prinsesse Juliane? De har en skøn brunch.
    Hilsen
    Charlotte

    SvarSlet
    Svar
    1. Det må du nok sige og bestemt ikke min kop te...
      Vi har endnu ikke prøvet Prinses Juliane, men har fået den varmt anbefalet mange gange, så mon ikke turen går derned næste gang, vi har børnefri ;)

      Slet

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Populære opslag fra denne blog

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines ...

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr...

Brusebadsboller og kanelsnegle med knas

Jeg havde jo bagt en smule til vores lille MBK-mødregruppe komsammen for snart et stykke tid siden, jeg har dog ikke fået blogget om herligheden og egentlig også kun fået taget billeder af bollerne... Nu lovede jeg jo også at jeg ville poste opskrifterne, så de kommer her: Brusebadsboller (ca. 12 stk.) 6 spsk. vand 50g gær 3 dl mælk 50g smeltet smør ca. 7-8 dl mel 1 tsk salt 3 spsk sukker 1 tsk kardemomme (kan undlades) Opløs gæren i det lunkne vand. Tilføj de øvrige ingredienser og ælt dejen sammen. Form 12 boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Stil bollerne til hævning under et fugtigt viskestykke, tænd ovnen på 225 grader og snup et dejligt brusebad. Bollerne er klar til at blive sat i ovnen på midterste rille, når du kommer tilbage i køkkenet efter ca. 25 minutter. Pensl dem evt. med pisket æg først, så bliver de ekstra flotte. Bag dem i ca. 12 minutter (hold øje med dem, for er jeres ovn ligesom min, så kan man ALDRIG regne med den angivne bagetid - mine bo...