Gå videre til hovedindholdet

Bagt laks med grøn persillesauce

Endnu et forsøg på at gøre madplanen lidt mere spændende og denne gang et eksperiment med vores ellers så elskede danske hvide mælkesauce med persille i.

Opskriften er fra Meyers Mad til de mindste og jeg synes den ser tiltalende ud i bogen, men herhjemme er vi nok alt for traditionsbundene eller også så skyldtes den ringe lyst til og farven på saucen min tankeløshed... Min persillesauce blev nemlig ikke særlig grøn i forhold til billedet i bogen og smagte ganske svagt af persille og min teori er så, at jeg brugte den helt forkerte persille.

Normalt er jeg meget til kruspersille, når jeg skal lave persillesauce, så det brugte jeg selvfølgelig også her, men det skulle jeg ikke have gjort. Det er der alt for lidt persille i et bundt til at gøre og lidt for lidt kraft i smagen også... Så skal den laves igen, så skal den laves med bredbladet persille!

Men her får i den ellers så dejlige opskrift...

Bagt laks med grøn persillesauce 
(4 pers.)

800g lakesfilet
1 spsk. rapsolie
salt og peber
saft af ½ citron

Persillesauce:
1 løg
1 æble
2 spsk. olivenolie
1 bundt persille (bredbladet persille!)
½ grøntsagsbouillonterning
1 dl fløde (gerne med lav fedtprocent)
salt og peber

Skær laksefileteren ud i 8 stykker af 100g. Smør et ildfast fad med olie, læg laksestykkerne i fadet og krydr fisken med salt og peber og dryp til sidst med citronsaft.

Bag laksen i ovnen ved 150 grader i 10-12 minutter, til stykkerne er helt faste men stadig saftige i midten. Tag laksen ud af ovnen og server den med det samme med persillesauce og nye kogte kartofler.

Persillesauce: Pil løget og skær det ud i tynde strimler. Del æblet i 4 kvarte, fjern kernehus og skær det ud i grove stykker. Kom æble og løg i en gryde med olie og rist det let i 3-4 minutter dog uden at løg og æble tager farve.

Skyl og pluk persillen, hak stilkene groft og put dem i gryden (bladene skal ikke i endnu.) Tilsæt vand, bouillonterning og fløde. Bring gryden i kog og lad det koge stille og roligt under låg i 10-15 minutter.

Tilsæt den plukkede persille og kog i yderligere 1 minut. Kom herefter det hele i en blender og blend i ca. 30 sekunder til en hel glat og homogen grøn sauce.

Hæld saucen igennem en sigte og tilbage i gryden og bring den forsigtigt i kog. Smag saucen til med salt og peber. Det er vigtig at saucen ikke står og koger for længe efter at den er blendet, da den så vil miste sin friskhed og sin farve.

Serveres med lækre kogte nye kartofler eller daggamle kartofler, moset en smule, vendt i salt og peber og olie og bagt i ovnen i ca. 20-25 minutter.

Bon appetit...


Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

3. December - Historien om julesokken...

Er julesokken også en tradition hjemme hos jer? Hos min familie har det været en tradition lige siden jeg kan huske og bliver også en tradition, som videreføres til min søn. Det er simpelthen så hyggeligt, at der hver morgen fra d. 1 til d. 24 december er små gaver i sokken fra Julemanden/Julenissen (forudsat at du selvfølgelig har sat grød op til nissen eller småkager og mælk frem til julemanden...) Helt tilbage fra min barndom kan jeg huske forventningens glæde fra dag til dag - hvad var der mon i sokken næste dag... Pakkerne blev åbnet ved morgenbordet, mens vi hørte Morgennisserne i radioen og spiste vores morgenmad inden det blev tid til skole - ihh det var tider! Traditionen med julesokken kender vi nok bedst fra amerikanske film, men selv inden Hollywood slog klørene i julesokken, var der kendte historier omkring dennes oprindelse - den mest velkendte af dem alle må nok siges at være legenden om Den fattige mand og hans tre døtre: " For meget længe siden, levede der