Gå videre til hovedindholdet

Fødselsdagskager - på LCHF manér

Jeg prøver stadig at holde mig på the straight and narrow, men det har katme været svært her henover sommeren. Jeg er ikke så meget for LCHF bagværk, så det gør det lidt svært at servere lidt lækkert til fødselsdagen. Der er lige en brownie, som jeg synes er super skøn, men jeg er desværre blevet skuffet over klassikere som drømmekage (som jeg ELSKER) og cookies i LCHF udgave, så hvis jeg endelig skal have det, så skal det altså være det RIGTIGE!

Men jeg havde endnu ikke forsøgt mig med de der lækre tærter, som Madbanditten også har opskrifter på i sine skønne bøger og hvor er jeg dog ked af, at jeg ikke har gjort det noget før! En fantastisk sommertærte som bare smagte af sommer og lange lyse nætter - den er skøn! Jeg faldt også over en super lækker rabarbertærte hos Xenia, da jeg ledte efter inspiration for at få brugt mine rabarber og har du ikke kastet dig ud i lchf-tærterne endnu, kan jeg varmt anbefale begge tærter.

Rabarbertærte



Opskriften kan du finde ovre hos Xenia - Rabarbertærte med mazarinfyld og tusind tak til hende for den skønne opskrift!




Sommertærte


Opskriften er fra Madbandittens LCHF brød og kager, men du kan finde tærtebund og creme i opskriften her og så skifte æbler og kanel ud med friske sommerbær... Tærtebunden kan pensles med smeltet mørk chokolade - det giver den lidt ekstra knas! Tusind tak for den genistreg Jane!


Så er der vidst ikke så meget andet at sige end bon appetit...

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Sprødstegte Kyllingebryster a´la Jamie Oliver

Sprødstegte Kyllingebryster (2 pers.) Ingredienser 1 fed hvidløg 1 usprøjtet citron (økologisk) 6 sprøde kiks af typen cream crackers (kan fås i Superbest) 25g smør 4 stilke bredbladet persille (STILKE IKKE STÆNGLER) havsalt og friskkværnet peber 2 store spsk. hvedemel 1 stort æg, helst økologisk 2 kyllingbryster uden skind, helst økologiske olivenolie Fremgangsmåde: Pil hvidløget og riv citronen på den fine side af rivejernet. Kom kiksene i en foodprocessor sammen med smør, hvidløg, persille (både blade og stilke), citronskal og et godt drys salt og peber. Lad maskinen køre til blandingen minder om fine, lidt fedtede krummer; hæld krydderraspen op i en tallerken. Hæld melet i en anden tallerken. Slå ægget ud i en flad skål og pisk det let sammen med en gaffel. Rids forsigtigt undersiden af kyllingbrysterne med en skarp kniv, læg et stykke husholdningsfilm over hvert bryst og bank det fladere med bunden af en stegepande eller lignende tungt. Vend først omh