Gå videre til hovedindholdet

Smuk banankage

Jeg har gennem mange år fulgt bloggeren Louise, som har bloggen Louiogbearnaisen en skøn madblog med lækker inspiration og fantastiske billeder!

Gennem tiden har jeg været igennem ikke så få af hendes opskrifter og fulgt med i hendes nyttige råd omkring fotografering af mad... ikke at jeg har været super god til at følge det (har ikke haft spejlrefleksen eller stativet fremme længe efterhånden) men jeg elsker simpelthen at kigge på hendes billeder! Man kan næsten dufte og smage maden, som hun fotograferer.

I ferien har jeg set lidt stort på den der LCHF livsstil, så der er røget lidt af hvert igennem systemet (og nogle ekstra kilo på sidebenene) og deriblandt var en kage lavet efter en af Louises skønne opskrifter - nemlig BANANKAGE!

Jeg havde 3 bananer som bare lå og brunede sig i min frugtskål og da jeg søgte på banankage på Google (is your friend) var det én af de første opskrifter, der tonede frem på skærmen. Det bedste af det hele var, at jeg havde alt hjemme i mit basislager, så det var bare at gå i gang!


Hvis du nogensinde får lyst til den mest fløjelsbløde, lækre og velsmagende banankage, så skal du lave denne! Jeg brugte dog 72% chokolade i både dej og topping, så den blev lidt til den kradse side, så hvis den skal serveres for børn, vil jeg anbefale at vælge en chokolade med et mere tilforladeligt kakao-indhold.

Men ufattelig skøn er den altså, så hvis du er i humør til fredagskage, kan du se opskriften lige her: Banankage med chokolade. Tydeligvis har min pynt også været stærkt inspireret af Louises - dog har jeg brugt hakkede mandler.


Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Brusebadsboller og kanelsnegle med knas

Jeg havde jo bagt en smule til vores lille MBK-mødregruppe komsammen for snart et stykke tid siden, jeg har dog ikke fået blogget om herligheden og egentlig også kun fået taget billeder af bollerne... Nu lovede jeg jo også at jeg ville poste opskrifterne, så de kommer her: Brusebadsboller (ca. 12 stk.) 6 spsk. vand 50g gær 3 dl mælk 50g smeltet smør ca. 7-8 dl mel 1 tsk salt 3 spsk sukker 1 tsk kardemomme (kan undlades) Opløs gæren i det lunkne vand. Tilføj de øvrige ingredienser og ælt dejen sammen. Form 12 boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Stil bollerne til hævning under et fugtigt viskestykke, tænd ovnen på 225 grader og snup et dejligt brusebad. Bollerne er klar til at blive sat i ovnen på midterste rille, når du kommer tilbage i køkkenet efter ca. 25 minutter. Pensl dem evt. med pisket æg først, så bliver de ekstra flotte. Bag dem i ca. 12 minutter (hold øje med dem, for er jeres ovn ligesom min, så kan man ALDRIG regne med den angivne bagetid - mine bo