Gå videre til hovedindholdet

Kreativiteter til 1. skoledag

Pludselig var der 2 skolebørn, der skulle afleveres i morges!


Og jeg kan fortælle, at der er noget forskel på at have et barn i almenskolen og et på K-gangen, bl.a. 3 madpakker! én til formiddag, én til frokost og én til eftermiddag og det må IKKE være i samme madkasse... Se jeg ville jo kun se fordelen i, at det hele var samlet i én kasse, men nej. Theresa har været rigtig glad for at bruge Sistema madkasser, så dem er vi fortsat med og har købt én madkasse til eftermiddagsmaden, en ny lunch cube til frokosten (den gamle var knækket efter et års brug i børnehaven og MANGE ture i opvaskemaskinen) og nogle små kasser til frugtposen, hvis hun nu gerne vil have bær, gulerødder, peberfrugt eller lignende med ved siden af sit stykke frugt.

Jeg er endnu ikke kommet til at sy frugtposerne selv (det kommer nok på et tidspunkt) men har købt nogle fine bomuldsposer og tekstiltuscher hos Stof2000, som vi så selv kunne dekorere. Desværre var der ikke rigtig nogen af børnene der gad sidde og tegne på deres, så det endte med at blive mor, der måtte til tuscherne og resultatet blev da nogenlunde hæderligt, hvis jeg selv skal sige det.


Jeg er meget tilfreds med kvaliteten på både poser og tuscher og tuscherne blev da også brugt til at farvelægge nogle fine gymnastikposer (også fra stof2000), som jeg viser frem i et senere indlæg om vores sommerferie. Det kan varmt anbefales som hyggeaktivitet, når vejret viser sig fra sin knapt så venlige side, så hvis du stadig mangler en frugtpose til skolebarnet, kunne dette måske være en rigtig fin idé.

Jeg skal lige for en god ordens skyld sige, at jeg ikke er blevet betalt for at lave dette indlæg og har selv købt materialerne.

Har du lyst til at læse lidt mere om Theresas første skoledag, kan du læse med på familiebloggen.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Sprødstegte Kyllingebryster a´la Jamie Oliver

Sprødstegte Kyllingebryster (2 pers.) Ingredienser 1 fed hvidløg 1 usprøjtet citron (økologisk) 6 sprøde kiks af typen cream crackers (kan fås i Superbest) 25g smør 4 stilke bredbladet persille (STILKE IKKE STÆNGLER) havsalt og friskkværnet peber 2 store spsk. hvedemel 1 stort æg, helst økologisk 2 kyllingbryster uden skind, helst økologiske olivenolie Fremgangsmåde: Pil hvidløget og riv citronen på den fine side af rivejernet. Kom kiksene i en foodprocessor sammen med smør, hvidløg, persille (både blade og stilke), citronskal og et godt drys salt og peber. Lad maskinen køre til blandingen minder om fine, lidt fedtede krummer; hæld krydderraspen op i en tallerken. Hæld melet i en anden tallerken. Slå ægget ud i en flad skål og pisk det let sammen med en gaffel. Rids forsigtigt undersiden af kyllingbrysterne med en skarp kniv, læg et stykke husholdningsfilm over hvert bryst og bank det fladere med bunden af en stegepande eller lignende tungt. Vend først omh