Børnemad kan også være til voksne! Fiskefilet med gulerodssauce - nem aftensmad del 12

Kogebøger - dem kan man aldrig få nok af og nu hvor man har fået sig en lille grov-spiser i huset, så kan man da også lige så godt supplere samlingen med en omgang kogebøger med børnemad også!

Som sagt, så gjort og derfor er samlingen blevet suppleret med hele 4 kogebøger med baby og børnefoder siden den bette begyndte at få fast føde... Det er rigtig god inspiration til at vi voksne også får noget varieret mad plus det giver mig rigtig gode muligheder for at prøve opskrifter af til MadMama bloggen...

I sidste uge skulle maden være nem og ikke for tung, så derfor tyede jeg til en af disse kogebøger, nemlig Meyers Mad til de mindste og fandt en lækker opskrift på fiskefilet med gulerodssauce... Vi plejer normalt at spise vores fiskefilet med kartofler og persillesauce eller på rugbrød med remoulade på toppen, men denne anderledes version på et godt stykke rugbrød var bare guf og det er bestemt ikke sidste gang den skal serveres!

Jeg vil rigtig gerne dele den med alle jer også, så i også får mulighed for at tænke lidt ud af boksen...

Pandesteget fiskefilet med gulerodssauce (4 pers.)
8 friske fiskefileter (evt. skrubbe, ising eller lign. - vi brugte dog alm. rødspætter, for det havde jeg i fryseren)
salt og peber
lidt rugmel
1 spsk. olie
1 spsk. smør

Gulerodssauce:
200g gulerødder - gerne øko (skrællet vægt)
1 spsk. smør
1 tsk akaciehonning (er barnet under 1 år kan sirup eller agave sirup bruges)
fintrevet skal og saft af 1 usprøjtet citron
salt og peber

Sørg for at dine fiskefileter er friske - dette tjekkes ved at se om de er faste i kødet og dufter af hav. Er de tørre, slimede og lugter af fisk er den ikke god og jeg ville gå tilbage til fiskehandleren med dem omgående!

Krydr fiskefileterne med salt og peber og vend dem i rugmelet.

Kom olie og smør på en varm pande, lad smørret bruse op og læg fileterne på panden. Steg dem i ca. 1-2 minutter på hver side, så de bliver flot gyldne og sprøde. Tag fileterne af panden og server dem med det samme, så de er dejligt lune.

Gulerodssauce:
Skræl gulerødderne og skær dem ud i grove stykker. Sæt gulerødderne over i en gryde med koldt vand, kom låget på og bring gryden i kog. Kog gulerødderne i ca. 20 min. til de er møre. Kom gulerødder og halvdelen af kogevandet i en blender sammen med smør, honning, citronskal og -saft, salt og peber. Blend til en lækker cremet sauce.

Smag saucen til med ekstra salt, peber, citron eller honning, så saucen finder en god balance mellem syre og sødme. Du kan altid justere tykkelsen på saucen med kogevandet.

Server sammen med fiskefileterne og evt. lidt ekstra tilbehør i form af grøntsager, kartofler, ris eller på rugbrød.

Bon appetit...


Kommentarer

 1. Hej :) Håber dette kunne have interesse for din fine blog:  PRESSEMEDDELELSE NY BOG FRA MUUSMANN FORLAG

  Ingen børn er som udgangspunkt kræsne – det er de voksne, der lærer dem det!

  Kys kræsenhed farvel med bogen ØNSKEBØRNS YNDLINGSRETTER!  Med tålmodighed og kærlighed kan børn lære at spise varieret og sundt.  Kan købes hos boghandlere og på internettet 12. juni 2014.  Familien tilbage til kødgryderne og fokus rettet mod sund kost og kildevand selv i en travl hverdag. Det er forfatternes vision med denne herlige bog om kostvaner, kræsenhed og fællesskab.  Bogen giver konkrete anvisninger på hvordan man sammen får sat fokus på indkøb, madlavning og hygge på den gode måde, og derved får taget hul på de mange uvaner, der ofte er omkring børns madvaner. Aftensbordet gøres til familiens naturlige omdrejningspunkt, hvor alle må være med. Det er her samvær, tålmodighed og kærlighed lærer børnene at spise varieret og sundt.  Sunde kostråd leges ind med rim, remser og sjove tegninger. De mange opskrifter er både børne- og voksenvenlige. Der er retter til travle dage og til dage med mere tid – og, måske allermest vigtigt, gode råd om hvordan man som forældre kan blive det forbillede, som er afgørende for barnet når det skal i gang med at skifte fra kræsne til sunde kostvaner.  Bogen bliver hurtigt det uundværlige redskab, når en sund livsstil skal indføres for hele familien.  Bogens mange vejledninger følges op med viden og råd fra en psykolog, en ernærings- og husholdningsøkonom, en sundhedsplejerske og en speciallæge i Børne- og Ungdomspsykiatri.  ØNSKEBØRNS YNDLINGSRETTER – kys kræsenhed farvel

  150 sider. Vejl. udsalgspris kr. 149,95

  Udkommer 12. juni 2014

  Læs mere på www.muusmann-forlag.dk eller facebook.com/muusmannforlag  Kontakt: Hanne K. Muusmann

  Mail: hanne@muusmann-forlag.dk

  Mobil: 28 10 67 50

  Telefon 33 16 16 72  Om forfatterne:

  Betina Hundebøll og Charlotte Thorhauge er begge uddannet sygeplejersker og arbejder til daglig i hver deres lægepraksis som kon­sultationssygeplejersker, hvor de beskæfti­ger sig meget med forebyggelse af de store livsstilssygdomme bl.a. ved at fokusere på kostvejledning og motivation. Desuden er de tvillingesøstre og mødre til hver deres ønske­børn, hvorudfra inspirationen til kogebogen udsprang.

  Venlige hilsner Charlotte Thorhauge og Betina Hundebøll

  Kontakt os endelig ved spørgsmål på tvillingb@gmail.com eller Muusmann'forlag

  SvarSlet

Tilføj en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Andre har også læst