Gå videre til hovedindholdet

Brusebadsboller i ny forklædning...

Jeg trængte lige til en opfriskning af en af mine ynglings hverdagsbolle opskrifter og tænkte, at jeg da lige så godt kunne slå 2 fluer med ét smæk og få brugt de sidste gulerødder fra grøntsagsskuffen og lidt frø fra skabet og voila - Brusebadsboller med gulerødder og hørfrø og manner hvor blev de bare lækre!

Dejen er lidt mere klæg end ved de alm. boller, men det gør nu slet ikke noget, for de har holdt sig rigtig gode og svampede lige indtil i dag, hvor jeg spiste den sidste (jeg bagte 10 stk. i mandags...) Lige en tur på brødristeren, en klat smør, marmelade eller mørk pålægschokolade og MUMS!!! Altså Elias har spist 3 af dem selv, på vej hjem fra dagpleje og T har fået til morgenmad hver dag og resten har så været i min vold og jeg har nydt det! I morgen skal der bages en ny omgang og jeg går stadig og overvejer om det bare skal være de traditionelle eller om de lige skal have et pift af et eller andet... hmmm... tænke tænke tænke...

Originalopskriften kan du finde HER - jeg udlod dog kardemommen og tilsatte så bare 3 mellemstore revne gulerødder og ½ dl hørfrø til væsken og kørte så ellers bare derud af efter opskriften... Håber det kan bringe lige så stor begejstring hjemme hos dig, som det har her...


Kommentarer

  1. Guf hvor lækkert med lidt pep til de ellers så ganske alm. morgenboller :) Hurra for gulerødder, frø og kerner på lager ;)

    SvarSlet
  2. Jah, det var super lækkert og det er altid rart at have sådan nogle basisopskrifter man lige kan give en ny forklædning og ja med gulerødder, kerner og frø kommer man langt når der skal bages!

    SvarSlet

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Populære indlæg fra denne blog

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Sprødstegte Kyllingebryster a´la Jamie Oliver

Sprødstegte Kyllingebryster (2 pers.) Ingredienser 1 fed hvidløg 1 usprøjtet citron (økologisk) 6 sprøde kiks af typen cream crackers (kan fås i Superbest) 25g smør 4 stilke bredbladet persille (STILKE IKKE STÆNGLER) havsalt og friskkværnet peber 2 store spsk. hvedemel 1 stort æg, helst økologisk 2 kyllingbryster uden skind, helst økologiske olivenolie Fremgangsmåde: Pil hvidløget og riv citronen på den fine side af rivejernet. Kom kiksene i en foodprocessor sammen med smør, hvidløg, persille (både blade og stilke), citronskal og et godt drys salt og peber. Lad maskinen køre til blandingen minder om fine, lidt fedtede krummer; hæld krydderraspen op i en tallerken. Hæld melet i en anden tallerken. Slå ægget ud i en flad skål og pisk det let sammen med en gaffel. Rids forsigtigt undersiden af kyllingbrysterne med en skarp kniv, læg et stykke husholdningsfilm over hvert bryst og bank det fladere med bunden af en stegepande eller lignende tungt. Vend først omh