fredag den 20. juli 2012

Hjemmebagte gulerodsbrud

Jeg ELSKER gulerodsbrud! Meget mere end gulerodsboller og jeg kan slet ikke forklare det... Måske er det bagemåden, mængden af smør eller noget helt tredje. Jeg kan ikke sætte en finger på det, men jeg er bare VILD med det brød... Da jeg så faldt over en opskrift i Meyers Bageri, som var forholdsvis nem at gå til, måtte jeg jo bare afprøve den og det må siges at være en succes. Lillemanden og Storemanden grovspiser af dem og jeg selv kan da heller ikke holde fingrene væk. Det skal dog siges, at de er bedst, når de er nybagte, men det er nu ikke noget en tur på brødristeren ikke kan fikse... Så hvis du er lige så vild med gulerodsbrud, som jeg er, så kig med her:


Gulerodsbrud fra Meyers Bageri
12 stk (STORE)

50g gær
5 dl lunkent vand
1-1,1 kg hvedemel (jeg brugte ½ alm hvedemel og ½ italiensk hvedemel)
75g sukker
15g havsalt
75g smør
2 æg
150g solsikkekerner
4 gulerødder, skrællet og revet

Hæld det lunkne vand i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt hvedemel, sukker og salt og ælt det godt sammen i skålen. Ælt så det bløde smør ind  dejen og ælt det godt i ca. 6-8 minutter, til du har en god smidig dej. Dejen er så fast, at den nemt kan æltes på bordet, men du kan også godt bruge en røremaskine.

Lad dejen ligge og hæve på et melet bord med et klæde over i ca. 1 time.

Lav en fordybning i midten af dejen og slå æggene ud heri. Kom også solsikkekerner og gulerødder ned til æggene. Fold dejen sammen til en stor bolle og brug en kniv eller medtalskraber til at hakke dejen i småstykker med. Sørg for hele tiden at samle æggene op og ind i dejen. Dejen skal ikke være jævn, en bare sammenhængende a la hakkebøf.

Når dejen er hakket helt i småstykker, deles den i 12 lige store brud, som forsigtigt løftes over på en bageplade med bagepapir med metalskraberen (kan også lade sig gøre med en af plast!) Lad brudene hæve i 1 time og bag dem derefter ved 220 grader i ca. 15 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Afkøl brudene på en bagerist.

Et lille tip: Gulerod og solsikkekerne kan sagtens skiftes ud med rødbede og sesamfrø, så får du nogle lækre og flotte røde brud.

11 kommentarer:

 1. De lyder godt nok lækre!

  Ih, altså, du er så god til at få afprøvet en masse i køkkenet!

  SvarSlet
 2. Mums! Eeeelsker sådanne gulerodsbrud med masser af solsikkekerner. Dem må jeg prøve en dag :)

  SvarSlet
 3. De ser også supergode ud!

  SvarSlet
 4. Hvor ser de bare LÆKRE ud! Jeg er også helt pjattet med gulerodbrud - jeg tror snart, at jeg må bage nogle :o)

  SvarSlet
 5. Den vil jeg afprøve, når jeg får tid ;)

  Knus Maria

  SvarSlet
 6. Anita: Tusind tak skal du have :D De er virkelig lækre, så bare i køkkenet med dig! Hehe jeg prøver at få afprøvet noget forskelligt, men det lykkes ikke lige hver gang (de kommer selvfølgelig ikke på bloggen) Men i dag skal jeg vidst have gang i bageriet igen, for der skal jo være morgenboller til hele ugen igen...

  SvarSlet
 7. Helle: Tak for din kommentar! Ja, du må helt sikkert afprøve dem, det kan jeg kun varmt anbefale!

  Anja: Tusind tak søde Anja, det er de bestemt også! Måske du og søs skulle finde sammen i køkkenet og lave en omgang ;)

  SvarSlet
 8. Camilla: Tusind tak søde :D Mit mundvand løber bare ved tanken om at synke tænderne i sådan en omgang, så kan godt forstå du snart må bage nogle ;)

  Maria: Hehe ja, det er lidt en tidskrævende opskrift, men tro mig du fortryder det ikke når du først har fået dem bagt ;)

  SvarSlet
 9. Vi elsker disse gulerodsbrud, men er det nødvendigt at ÆLTE smørret ind i dejen, synes det er lidt hårdt og vanskeligt.
  Kunne jeg istedet smelte det og komme det i før melet.
  Måske et dumt spørgsmål, men jeg bager ikke så meget.

  SvarSlet
  Svar
  1. De er også rigtig gode :D
   Det er ene og alene pga. konsistensen og luftigheden i netop et gulerodsbrud, at du ælter smørret i dejen. Hvis du smelter smørret og tilsætter det før, så vil jeg umiddelbart tro, at du ender med en gulerodsbolle frem for et gulerodsbrud, men det kan jo også smage godt nok :)

   Slet
  2. Tak for dit svar, men det er jo ikke helt det samme, så jeg må bare smøge ærmerne op

   Slet

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Print

Ophavsret

Alle billeder og tekst på denne blog tilhøre Agnethe - about a girl medmindre andet er nævnt og anvendelse heraf uden tilladelse vil medføre retsligt efterspil.

Spørg venligst, hvis du vil låne mine billeder eller tekster - tak...