Gå videre til hovedindholdet

Hjemmebagte gulerodsbrud

Jeg ELSKER gulerodsbrud! Meget mere end gulerodsboller og jeg kan slet ikke forklare det... Måske er det bagemåden, mængden af smør eller noget helt tredje. Jeg kan ikke sætte en finger på det, men jeg er bare VILD med det brød... Da jeg så faldt over en opskrift i Meyers Bageri, som var forholdsvis nem at gå til, måtte jeg jo bare afprøve den og det må siges at være en succes. Lillemanden og Storemanden grovspiser af dem og jeg selv kan da heller ikke holde fingrene væk. Det skal dog siges, at de er bedst, når de er nybagte, men det er nu ikke noget en tur på brødristeren ikke kan fikse... Så hvis du er lige så vild med gulerodsbrud, som jeg er, så kig med her:


Gulerodsbrud fra Meyers Bageri
12 stk (STORE)

50g gær
5 dl lunkent vand
1-1,1 kg hvedemel (jeg brugte ½ alm hvedemel og ½ italiensk hvedemel)
75g sukker
15g havsalt
75g smør
2 æg
150g solsikkekerner
4 gulerødder, skrællet og revet

Hæld det lunkne vand i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt hvedemel, sukker og salt og ælt det godt sammen i skålen. Ælt så det bløde smør ind  dejen og ælt det godt i ca. 6-8 minutter, til du har en god smidig dej. Dejen er så fast, at den nemt kan æltes på bordet, men du kan også godt bruge en røremaskine.

Lad dejen ligge og hæve på et melet bord med et klæde over i ca. 1 time.

Lav en fordybning i midten af dejen og slå æggene ud heri. Kom også solsikkekerner og gulerødder ned til æggene. Fold dejen sammen til en stor bolle og brug en kniv eller medtalskraber til at hakke dejen i småstykker med. Sørg for hele tiden at samle æggene op og ind i dejen. Dejen skal ikke være jævn, en bare sammenhængende a la hakkebøf.

Når dejen er hakket helt i småstykker, deles den i 12 lige store brud, som forsigtigt løftes over på en bageplade med bagepapir med metalskraberen (kan også lade sig gøre med en af plast!) Lad brudene hæve i 1 time og bag dem derefter ved 220 grader i ca. 15 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Afkøl brudene på en bagerist.

Et lille tip: Gulerod og solsikkekerne kan sagtens skiftes ud med rødbede og sesamfrø, så får du nogle lækre og flotte røde brud.

Kommentarer

  1. De lyder godt nok lækre!

    Ih, altså, du er så god til at få afprøvet en masse i køkkenet!

    SvarSlet
  2. Mums! Eeeelsker sådanne gulerodsbrud med masser af solsikkekerner. Dem må jeg prøve en dag :)

    SvarSlet
  3. Hvor ser de bare LÆKRE ud! Jeg er også helt pjattet med gulerodbrud - jeg tror snart, at jeg må bage nogle :o)

    SvarSlet
  4. Den vil jeg afprøve, når jeg får tid ;)

    Knus Maria

    SvarSlet
  5. Anita: Tusind tak skal du have :D De er virkelig lækre, så bare i køkkenet med dig! Hehe jeg prøver at få afprøvet noget forskelligt, men det lykkes ikke lige hver gang (de kommer selvfølgelig ikke på bloggen) Men i dag skal jeg vidst have gang i bageriet igen, for der skal jo være morgenboller til hele ugen igen...

    SvarSlet
  6. Helle: Tak for din kommentar! Ja, du må helt sikkert afprøve dem, det kan jeg kun varmt anbefale!

    Anja: Tusind tak søde Anja, det er de bestemt også! Måske du og søs skulle finde sammen i køkkenet og lave en omgang ;)

    SvarSlet
  7. Camilla: Tusind tak søde :D Mit mundvand løber bare ved tanken om at synke tænderne i sådan en omgang, så kan godt forstå du snart må bage nogle ;)

    Maria: Hehe ja, det er lidt en tidskrævende opskrift, men tro mig du fortryder det ikke når du først har fået dem bagt ;)

    SvarSlet
  8. Vi elsker disse gulerodsbrud, men er det nødvendigt at ÆLTE smørret ind i dejen, synes det er lidt hårdt og vanskeligt.
    Kunne jeg istedet smelte det og komme det i før melet.
    Måske et dumt spørgsmål, men jeg bager ikke så meget.

    SvarSlet
    Svar
    1. De er også rigtig gode :D
      Det er ene og alene pga. konsistensen og luftigheden i netop et gulerodsbrud, at du ælter smørret i dejen. Hvis du smelter smørret og tilsætter det før, så vil jeg umiddelbart tro, at du ender med en gulerodsbolle frem for et gulerodsbrud, men det kan jo også smage godt nok :)

      Slet
    2. Tak for dit svar, men det er jo ikke helt det samme, så jeg må bare smøge ærmerne op

      Slet

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Populære indlæg fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Sprødstegte Kyllingebryster a´la Jamie Oliver

Sprødstegte Kyllingebryster (2 pers.) Ingredienser 1 fed hvidløg 1 usprøjtet citron (økologisk) 6 sprøde kiks af typen cream crackers (kan fås i Superbest) 25g smør 4 stilke bredbladet persille (STILKE IKKE STÆNGLER) havsalt og friskkværnet peber 2 store spsk. hvedemel 1 stort æg, helst økologisk 2 kyllingbryster uden skind, helst økologiske olivenolie Fremgangsmåde: Pil hvidløget og riv citronen på den fine side af rivejernet. Kom kiksene i en foodprocessor sammen med smør, hvidløg, persille (både blade og stilke), citronskal og et godt drys salt og peber. Lad maskinen køre til blandingen minder om fine, lidt fedtede krummer; hæld krydderraspen op i en tallerken. Hæld melet i en anden tallerken. Slå ægget ud i en flad skål og pisk det let sammen med en gaffel. Rids forsigtigt undersiden af kyllingbrysterne med en skarp kniv, læg et stykke husholdningsfilm over hvert bryst og bank det fladere med bunden af en stegepande eller lignende tungt. Vend først omh