DIY - spisesmæk grande

Nu ved jeg ikke med jer, men herhjemme kan spisesmækken til junior altså ikke blive stor nok, for han er godt nok en lille grisebasse, når han selv får gaflen i egen hånd og bare kværner derud af! Og jeg får ALTID valgt en alt for lille spisesmæk...
 

Min svigermor har været så sød at sy et par store smække til mig og jeg købte selv en fra Småfolk også, men selvom de er super søde, så er det altså en lidt dyr fornøjelse, hvis jeg skal have skabet fyldt op med dem. Så jeg tænkte, at jeg da selv kunne gå i gang og med min seneste tilføjelse til syudstyr, min overlock, gik det bare SÅ nemt med at få skidtet kantet af og så skulle der bare bånd på. Jeg købte et håndklæde (30 kr. i føtex og har fået 3 smække ud af det!) i en farve som jeg kunne lide og klippede mønster efter min Småfolk smæk, lavede selv bånd dertil ved hjælp af min skråbåndsfolder og syede så det hele sammen...

Fordi det var så super nemt, bestemte jeg mig for at dette skulle være min første sy-diy og det er stor fornøjelse at dele det med jer!

Spisesmæk Grande

Du skal bruge:
1 håndklæde (30x50 cm) eller frottéstof
1 stor spisesmæk til at klippe efter
Skråbånd i ønsket farve (eller skråbåndsfolder og stofstrimler)

Hvis håndklædet er helt nyt, lægges det i blød i koldt vand og lad det suge rigtig godt inden du vrider det. Vask det i maskinen og tørre det. Ved at lægge det i koldt vand øger du hurtigere sugeevnen i stoffet.

Dernæst lægger du din smæk ovenpå håndklædet og klipper efter denne. Giv gerne lidt plads til sømrum når du klipper.


Så overlocker eller zig-zag'er du kanterne på smækken, så det ikke trevler og de bliver også væsentlig nemmere at sy i synes jeg personligt, når kanterne lige er trimmet en gang... Du vælger det bånd du gerne vil have i samme ombæring.


Båndet lægges ret mod ret på smækkens ene langside og den ene kant på båndet foldes ud, så det flugter med smækkens kant. Sæt nåle i, så båndet bliver hvor det skal være. Båndet skal være ca. 1 cm længere end smækken i hver ende.


Så kan du sætte dig til symaskinen og sy båndet på smækken. Når du har syet den ene side af båndet fast, folder du båndet omkring kanten og syr det fast på den anden side også. Når du har syet dette folder du enderne om på den anden side og hæfter dem fast.


Sy dernæst bånd på den anden langside også efter samme procedure og afslut med at hæfte på bagsiden. Herefter kan du fortsætter med kantbånd på bunden og på de korteste kanter på smækken.

Nu skal du til at måle hvor langt kantbånd du vil bruge til rundingen ved halsen, da dette også skal gå op og virke som bindebånd på smækken. Båndet skal være lige langt i hver side og længden måles efter smag og behag. Det kan godt være en smule tricky at sy rundingen ved halsen, jeg brugte nåle på begge side og tog mig god tid og det gik fint.


Når du så har det færdige reslutat kan du selv beslutte om du vil slå trykknapper i eller om du vil lade båndene være lange, så de kan bindes. På denne smæk har jeg ikke slået knapper i...


Håber du synes, at diy'en kan bruges og rigtig god fornøjelse med at sy din egen spisesmæk.

Kommentarer

  1. Super smart søde!
    Min mor syede også en del til min nevø. Så satser på de ligger i noget af alt det der skal sorteres. For sy det lærer jeg vist aldrig ;)

    SvarSlet
  2. Tak søde Bianca :D
    Hehe ellers må du bare smile sødt til søster, så skal hun nok lige smække et par stykker eller ti sammen til dig ;)

    SvarSlet

Tilføj en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Andre har også læst