Gå videre til hovedindholdet

Prøvesmagningen der gav udfordringer...

I dag blev 6 hjerter afhentet at et kommende brudepar og jeg håber de sidder og smovser i denne skrivende stund...

Dog var denne prøvesmagning ikke uden udfordringer, for som i nok ved, så har vi haft lettere fugtigt vejr de sidste dage og er der noget, som IKKE går godt sammen, så er det fugt, smørcreme og fondant!

Jeg synes ellers jeg var så påpasselig med ikke at tage kagerne ud af køleskabet før højst nødvendigt, men alligevel skete der det, som bare IKKE må ske, fondanten krakkelerede på 2 ud af de 6 kager og jeg var IKKE tilfreds... Så må vi håbe at vejret ikke er lige så lunefuldt sidst i september, som det er nu, for jeg vil RIGTIG gerne give T&A en rigtig lækker og fin kage til deres store dag... og nu til lidt billeder af den seneste uges strabadser...





Kagerne er med henholdsvis luksus chokoladekagebund med jordbærmousse og tobleronemousse og en luftig chokoladekagebund med hindbærmousse og vanillemousse...

Kommentarer

  1. Hold op, hvor har du gjort meget ud af dine prøvekager og hvor er de bare flotte!

    Kender godt det med, at fondanten har sit eget liv og at smørcremen synes den skal bestemme lidt for meget. Men det er jo også en af udfordringerne i kagernes verden :-)

    SvarSlet
  2. Hejsa Helle
    Tusind tak for de søde ord :) Ja, jeg gør en del ud af mine prøvekager, for det er også her vi afprøver det design, som brudeparret har tænkt sig - så laver vi justeringer efter det :)

    Det bliver i hvert fald en udfordring med det hele, når vejret er så fugtigt som det er lige nu, for normalvis er der ikke noget medmindre jeg er tvunget til at bruge en anden fondant, så er jeg godt nok på dybt vand...

    SvarSlet
  3. Hvor er det blevet fine - sikke et stort stykke arbejde til den færdige kage er helt klar!

    SvarSlet
  4. Tusind tak Anja :D
    Ja, det er et stort stykke arbejde, men det er jo også en stor og vigtig dag for brudeparret så det dur bare ikke at kagen kikser. Det er et stort ansvar jeg får lagt på mine skuldre hver gang der skal laves kage, men jeg vokser med det ;)

    SvarSlet
  5. Hvor er de fine :o)

    Åh, det er bare så træls når fondanten ikke vil samarbejde! Jeg har prøvet det et par gange, og her har vi ikke snakket om prøvekager! Den ene gang pipede jeg en royal icing hele vejen rundt på toppen, og den anden gang måtte finde på noget med en crimper! Det var ikke sjovt, men resultatet blev heldigvis okay, og det var nok kun mig der vidste det :o)

    SvarSlet
  6. Tusind tak søde Camilla :D
    Det er virkelig frustrerende når man bare følger alle kunstens regler og så krakkelere skidtet stadig :S Men fedt nok at du fandt ud af en løsning! Det er om at tænke kreativt så :D

    SvarSlet

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Populære indlæg fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Sprødstegte Kyllingebryster a´la Jamie Oliver

Sprødstegte Kyllingebryster (2 pers.) Ingredienser 1 fed hvidløg 1 usprøjtet citron (økologisk) 6 sprøde kiks af typen cream crackers (kan fås i Superbest) 25g smør 4 stilke bredbladet persille (STILKE IKKE STÆNGLER) havsalt og friskkværnet peber 2 store spsk. hvedemel 1 stort æg, helst økologisk 2 kyllingbryster uden skind, helst økologiske olivenolie Fremgangsmåde: Pil hvidløget og riv citronen på den fine side af rivejernet. Kom kiksene i en foodprocessor sammen med smør, hvidløg, persille (både blade og stilke), citronskal og et godt drys salt og peber. Lad maskinen køre til blandingen minder om fine, lidt fedtede krummer; hæld krydderraspen op i en tallerken. Hæld melet i en anden tallerken. Slå ægget ud i en flad skål og pisk det let sammen med en gaffel. Rids forsigtigt undersiden af kyllingbrysterne med en skarp kniv, læg et stykke husholdningsfilm over hvert bryst og bank det fladere med bunden af en stegepande eller lignende tungt. Vend først omh