Hjemmlavet saftevand - nektarin og hindbær

For første gang har jeg kastet mig ud i saftlavningens kunst, hvilket var lidt omstændigt, når man kun har en saftpose tilrådighed og ingen stativ! Men der kom en hel liter god saft ud af mine anstrengelser og jeg er en smule stolt, for det smagte SÅ lækkert!

Grunden til at jeg måtte kaste mig over dette projekt var, at jeg i kådhed havde købt en hel kasse nektariner i sidste uge for så at finde ud af, at det er lidt for tidligt at købe dem for de var skisme stadig sure selvom de blev modne! Vi havde haft held med dem vi har købt i løssalg, de var både saftige og søde og lige noget for både Elias og mig, men nektarinerne fra kassen var noget nok en drøj omgang! Jeg ville gerne lave noget ud af dem, som Elias også kunne få glæde af og når saften nu er hjemmelavet, tilsat minimalt med sukker og ikke gives i store mængder, så tænkte jeg, at det da ikke kunne skade og vi er vilde med den! Den er hverken for sur eller for sød og hindbærrene giver en lækker note af friskhed!

Jeg lavede saften sådan lidt udfra hvad jeg forestillede mig kunne være godt, så det er lidt cirkamål jeg bruger i opskriften, som i da ikke skal snydes for heller...


Nektarin/hindbær saft
1 liter

Du skal bruge:
8-9 nektariner (gerne ikke for søde)
1 pose frosne hindbær
8 dl vand
250g sukker

1 saftpose (og for nemhedens skyld et stativ også!)
1 glasflaske

Nektarinerne skylles og skæres i små stykker og kommes op i en stor gryde. Hæld hindbærrene ned til og overhæld det hele med vand. Jeg kogte vandet først for at få hurtigt kog i frugterne. Kog i 20-25 minutter under let omrøring og under låg.

Når frugten er godt kogt ud, hælder du hele molevitten igennem saftposen og lader det stå nogle timer. Det er selvfølgelig meget nemmere og tidsbesparenede, hvis du har en saftkoger, men denne metode fungere ganske udmærket for mig, som bor i lejlighed og ikke har plads til sådan et monster!

Når saften er løbet igennem posen, presser du lige posen for det sidste og kassere frugten eller fryses ned til brug til evt. marmelade på et senere tidspunkt. Saften kommes op i en gryde og varmes op til kogepunktet, hvor sukkeret tilsættes. Blandingen koges igennem til sukkeret er opløst.

Bruger du saften inden for relativt kort tid kan du nøjes med at hælde den på en skoldet flaske, men hvis du lige som jeg ikke er så hurtig til at få drukket saften, kan du skylle flasken med atamon efter anvisning på flasken. Dette hjælper til en lettere konservering. Saften hældes på flasken og skal stå åben til det er kølet lettere af. Først herefter skrues låget på og flasken opbevares i køleskabet.

Blandes op med vand i dit foretrunke blandingsforhold. Mit er 2 dl. saft til 8 dl. vand...

Rigtig god fornøjelse med safteriet...

Kommentarer

 1. Super idé til brug af de ellers lidt sure nektariner :)
  Det må da prøves af en dag :)

  SvarSlet
 2. Det lyder jo både lækkert og supernemt.... hvis altså man har et stativ ;) Jeg har hverken pose eller stativ, men er ret fristet til at skaffe det.. :)

  Tak for en letforståelig opskrift og fremgangsmåde :)

  SvarSlet
 3. Bianca: Det synes jeg bestemt du skal gøre :D Det er en fryd at have hjemmelavet saft i køleskabet og fordi jeg laver det på den måde kan jeg lave en ny flaske når den gamle løber tør - easy peacy ;)

  SvarSlet
 4. Helle: Velbekomme! Håber da bestemt du har lyst til at prøve - posen jeg har købt er af bomuld og kostede mig 30 kr. jeg ved ikke helt hvad stativet koster, men det kan ikke være voldsomt meget dyre, tror jeg ikke... og så køre du bare på skinner derfra ;) Håber du tager mod til dig og prøver det af :D

  SvarSlet

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Andre har også læst