Gå videre til hovedindholdet

Alt skal bruges... Eller hvordan en squash på 2 kg får ben at gå på...

Yep hele 2 kg... faktisk 2065 gram helt nøjagtigt og vi har selv dyrket den! Altså min overbo og jeg... Vi fik en kæmpe fin plante ud af de frø vi havde forspiret og den voksede sig så fin stor... Desværre nåede den at tage livet af en anden, som var ved at blive til noget også, men pyt... Jeg fik nu RIGTIG meget ud af min halvdel af bæstet... Jeg plukkede den, vaskede den, delte den og så fik overboen lidt over 1 kg... Jeg beholdte resten og her er hvad jeg fik ud af det:


Få opskrifterne på squashgodterne herunder:

Madmamas Grøntsags- og kerneboller

Chokoladekage med squash - damn den er god!

Squash- og gulerodsboller (opskrift undervejs)

Troldmandens Tortillas (opskrift undervejs)

Vupti, så havde jeg brugt lidt over 1 kg squash og det kan man vidst kalde at udnytte sin grøntsag maksimalt!

Kommentarer

  1. Wauw, du har godt nok været flittig!! :-D

    SvarSlet
  2. Hehe ja, man må jo smede mens jernet er varmt ;)

    SvarSlet
  3. Hold da fast en basse! Jeg synes faktisk godt det kan være lidt svært at finde på nogle lækre retter med squash, men det kunne være at jeg skulle prøve bollerne :o)

    SvarSlet
  4. Hej :)
    Vil bare sige at det er en utrolig sød header du har her på din blog.
    Håber du tager et kig forbi min blog?;

    elskershopping.blogspot.com

    SvarSlet
  5. Yum! Det ser godt nok lækkert ud (:

    - Kit

    SvarSlet
  6. Camilla - jah du kan tro den var tung at få med indendørs også - det overrasker mig hvor svært det egentlig er at håndtere så stor en squash... Der er faktisk 2 mere på vej og håber på at de bliver lige så gode, som den første :D Synes bestemt du skulle prøve bollerne og jeg vil da sige, at du kan putte squash i næsten hvad som helst af gryderetter, sammenkogte retter, i kødsauce, i salaten - det er faktisk godt hvis du river det og dræner det - så kan du også bruge det til tzatziki ;)

    SvarSlet
  7. Kamilla - hejsa og velkommen på bloggen. Tusind tak for de søde ord :)

    SvarSlet
  8. Kit - Tusind tak skal du have :) Jeg må nok hellere få lagt nogle opskrifter op snart også :P

    SvarSlet

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Populære indlæg fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Sprødstegte Kyllingebryster a´la Jamie Oliver

Sprødstegte Kyllingebryster (2 pers.) Ingredienser 1 fed hvidløg 1 usprøjtet citron (økologisk) 6 sprøde kiks af typen cream crackers (kan fås i Superbest) 25g smør 4 stilke bredbladet persille (STILKE IKKE STÆNGLER) havsalt og friskkværnet peber 2 store spsk. hvedemel 1 stort æg, helst økologisk 2 kyllingbryster uden skind, helst økologiske olivenolie Fremgangsmåde: Pil hvidløget og riv citronen på den fine side af rivejernet. Kom kiksene i en foodprocessor sammen med smør, hvidløg, persille (både blade og stilke), citronskal og et godt drys salt og peber. Lad maskinen køre til blandingen minder om fine, lidt fedtede krummer; hæld krydderraspen op i en tallerken. Hæld melet i en anden tallerken. Slå ægget ud i en flad skål og pisk det let sammen med en gaffel. Rids forsigtigt undersiden af kyllingbrysterne med en skarp kniv, læg et stykke husholdningsfilm over hvert bryst og bank det fladere med bunden af en stegepande eller lignende tungt. Vend først omh