søndag den 9. september 2012

Et rigtig søndagsinlæg om kager...

Lige netop denne søndag er jeg max tappet for energi... Jeg har haft hele 2 kager på programmet denne weekend, så hele ugen er gået med kageforberedelser, bagning, pyntning og lidt syprojekter udover de daglige pligter plus jobsøgningen. Vi toppede så lige det hele af med en 90 års fødselsdag i aftes... Vi var først sent hjemme, men det var dog ikke nogen hindring for at mindstemanden synes, at jeg skulle op lidt over seks alligevel her til morgen... Håber på en lur lidt senere, dog har det lidt lange udsigter, for både svigerforældre og min bror kommer forbi og bror bliver vidst til aftensmaden...

Nå, det var de her kager jeg kom fra...

Den første var til lille Clara, som skulle fejre 3 års fødselsdag og hun ville RIGTIG gerne have en prinsessekage. Så det skulle hun da have! Hermed min allerførste prinsessekage med en lille prinsesse på toppen. Hun er lavet Rice Krispy treats og overdelen er en dukke, diademet er hjemmelavet af en lille fingerring med Nuser og et par pålimede perler. Kagen indeholdt luftig chokoladekage med bærsymfonimousse og hvid chokolademousse tilsat lidt revet marcipan.

Den anden kage var til Svigerbedstes 90 års fødselsdag. Den blev brugt som dessert og passede faktisk rigtig godt til resten af menuen. Vi fik først serveret en torskerognssalat på ristet toast med kaviar på toppen. Til hovedret stod menuen på lækre pillede kartofler, fabelagtig brun sauce og dertil en monster god forloren hare... Lige efter min smag! og jeg stod så for desserten... den så sådan ud:
Kagen indeholdt lyse nøddebunde lagt sammen med brombærmousse og chocolate creamcheese frosting, som den også var smurt op med. Det gør jeg ikke igen, for det fik fondanten til at smelte indefra... Men den smagte rigtig godt alligevel!10 kommentarer:

 1. HOLD nu op, hvor er de smukke ! Waaaauw - du er altså ret skarp til det der Agnethe ! SMUKT!

  SvarSlet
 2. Så gjorde du det lige igen! Det med at skabe! :)

  Du skriver, at dukken er lavet af Rice Krispy treats, hvad er det?
  I øvrigt rigtig fin prinsessekage!
  Og også rigtig flot 90 års kage - den må fødselaren være blevet glad for. Den er i hvert fald rigtig flot. Kan godt lide de forskellige blomster.

  Ih, det kribler helt i fingrene... må vist snart få brugt mit gavekort til kagebutikken :D

  SvarSlet
 3. Hold nu op....hvor er de bare FLOTTE!!! For dælen da, det er jo virkeligt kunstværker du har skabt. Det er på en måde lidt uretfærdig at man ikke kan slikke sig til en smagsprøve, på skærmen ;O) Jeg er ikke god til at bage, har simpelhen ikke tålmodighed til det....men jeg får lidt lyst til at prøve (men jeg ved at det aldrig vil ske) Smuk smukkere smukkest, det er hvad de er.Kram Betina

  SvarSlet
 4. Super skønne kager søde! Er imponeret over alt det du får kreeret for tiden! :) Mega træls at fondanten begyndte at smelte. Det er bare det der IKKE må ske ;)

  SvarSlet
 5. Kristine: Ihh tusind tak skal du have :D Jeg øver mig jo også ret meget lige for tiden ;)

  SvarSlet
 6. Helle: Ej tusind tak for de søde søde ord! Rice Krispy treats er en slags snackbar som man kan overtrække med chokolade og spise som det er og det er LÆKKERT (Bianca har en opskrift), men det er også det som bl.a. Cake Boss bruger til at lave store konstellationer af, som ikke må være for tunge - jeg tænkte at en mini kage oven på kagen ville blive for tungt, så lavede rice krispy treats efter denne opskrift: http://mlkager.blogspot.dk/2012/02/rice-krispies-treats.html
  Fødselaren blev rigtig glad for 90 års kagen selvom den dog ikke helt toppede det fjernsyn hun fik i gave ;)

  SvarSlet
 7. Betina: Sødeste tusind tusind tak for roserne :D Det er da også ærgerligt, at der er så langt imellem os at jeg ikke lige kan svinge forbi med en lille lækker smagsprøve, selvom det dog er lykkes mig at flyve med en dåbskage før ;) Hvis du ikke har tålmodighed til at bage de store kager, så kan cup cakes måske være noget for dig ellers kan det være at din søde nabo, som lavede jeres bryllupskage måske har lyst til at gøre jer til prøvekaniner ;)

  SvarSlet
 8. Bianca: Tusind tusind tak søde :D Nej, det er bare ikke lige det man gider, når man bruger så lang tid på en kage og jeg var ved at gå i panik, da jeg ikke kunne finde årsagen! Men nu er jeg blevet klogere og heldigvis krakelerede kagen slet ikke, den smeltede bare indefra og så blev jeg klogere :P

  SvarSlet
 9. Smukke, smukke kager :o) Sååååå fine! Dine blomster bliver flottere og flottere for hver gang, men nu må du snart stoppe, ellers bliver de FOR flotte ;o)

  Skøn detalje med diademet :o)

  SvarSlet
 10. Camilla: Tusind tak søde :D Tænk jeg troede slet ikke at sådan noget kunne blive for flot ;) Synes de ser lettere slatne ud nogle af dem, men sådan har jeg det jo altid...
  Diademet var lidt af en udfordring, men jeg brød mig ikke om at skulle lave det i RI som der blev foreslået på pakken, så jeg måtte jo være lidt kreativ ;)

  SvarSlet

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Print

Ophavsret

Alle billeder og tekst på denne blog tilhøre Agnethe - about a girl medmindre andet er nævnt og anvendelse heraf uden tilladelse vil medføre retsligt efterspil.

Spørg venligst, hvis du vil låne mine billeder eller tekster - tak...