Gå videre til hovedindholdet

Endnu en omgang morgenboller x 2

Den er rutine med med friskbagt morgenbrød søndag morgen er ved at sætte sig godt og grundig fast efterhånden - så meget endda, at der også indimellem bliver tid til at bage i hverdagen. Den bette vil rigtig gerne have en bolle, når han bliver hentet i dagpleje og det kan jo ikke fornægtes, at det er væsentligt billigere (og også lidt sundere) at bage bollerne selv, så hvorfor ikke...

Sidste uge blev det således til en omgang "midt-på-ugen" brusebadsboller og i søndags til en omgang lækre og lidt anderledes morgenboller, som manden min også var helt vild med...



En brusebadsbolle uden dikkedarer...

og så søndagens overraskelse og efter helt egen opskrift!


Koldhævede havregrødsbolle

½ l. vand
15g gær
2 tsk. salt
2 spsk. olie
100g havregrød
½ banan
100g grahamsmel
ca. 500g hvedemel

Smuler gæret ud i vandet og tilsæt havregrød, olie, den halve moste banan, grahamsmel og salt. Rør det hele rigtig godt sammen og tilsæt derefter hvedemelet. Dejen skal være smidig og let klistret. Dæk skålen med husholdningsfilm og sæt den i køleskabet natten over.

Tag skålen ud fra morgenstunden. Læg bagepapir på en bageplade og tænd ovnen på 225 grader. Tag en stor ske, dyp den i kold vand og sæt bollerne på bagepladen med den. Dyp i vand mellem hver bolle, så går det lidt nemmere.

Bag bollerne midt i den forvarmede ovn i ca. 15 minutter. Tjek at de er gennembagte med en strikkepind eller en kødnål og er bollerne færdig, tag dem ud og lad dem køle af på en rist.

Idéen til bollerne kom til mig, da den bette ikke lige havde lyst til sin havregrød med banan lørdag morgen og jeg ville ikke bare smide en så god grød ud. Jeg satte den i køleskabet og brugte så blandingen i bolledejen om aftenen. Nemt og så spilder man jo heller ikke en masse mad...

Kommentarer

  1. Nøjs hvor smart med genbrug af havregrøden. Det må huskes til når vi når så langt ;)

    SvarSlet
  2. Og det er lækkert! Du bliver simpelthen nødt til at prøve det! :D

    SvarSlet

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Populære opslag fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Brusebadsboller og kanelsnegle med knas

Jeg havde jo bagt en smule til vores lille MBK-mødregruppe komsammen for snart et stykke tid siden, jeg har dog ikke fået blogget om herligheden og egentlig også kun fået taget billeder af bollerne... Nu lovede jeg jo også at jeg ville poste opskrifterne, så de kommer her: Brusebadsboller (ca. 12 stk.) 6 spsk. vand 50g gær 3 dl mælk 50g smeltet smør ca. 7-8 dl mel 1 tsk salt 3 spsk sukker 1 tsk kardemomme (kan undlades) Opløs gæren i det lunkne vand. Tilføj de øvrige ingredienser og ælt dejen sammen. Form 12 boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Stil bollerne til hævning under et fugtigt viskestykke, tænd ovnen på 225 grader og snup et dejligt brusebad. Bollerne er klar til at blive sat i ovnen på midterste rille, når du kommer tilbage i køkkenet efter ca. 25 minutter. Pensl dem evt. med pisket æg først, så bliver de ekstra flotte. Bag dem i ca. 12 minutter (hold øje med dem, for er jeres ovn ligesom min, så kan man ALDRIG regne med den angivne bagetid - mine bo