Gå videre til hovedindholdet

Crispy kylling og kartoffelsalat med majs og bønner

Jeg prøver virkelig at spice vores madplaner op for tiden med nogle retter, som ikke altid er de samme igen og igen.

Jeg savner lidt at lave kylling på forskellige måder og på et tidspunkt bliver jeg da nok også nødt til at lave en enten i en stegeso eller en gryde, for lige at afprøve det også, men denne gang var det hverken en hel eller halv kylling der blev lavet og hverken bryst eller inderfilet. Jeg havde med vilje valgt kyllingelår, for jeg ELSKER at gnave i lår - det er også altid det stykke jeg vælger, når der kommer andet fjerkræ på bordet...

Jeg faldt over en opskrift i Mad! nr. 07 - 2011 som ville gøre sig aldeles glimrende til lige netop dette stykke af kylling og det smagte nu godt nok, selvom jeg ikke tror det bliver en stamret herhjemme. Jeg pyntede også lidt på kartoffelsalaten, hvilket ikke var så heldigt endda, så i får ikke opskriften på min version - det vil jeg ikke udsætte jer for...

Men resten var godt - kartoflerne var nu også gode, men jeg skulle have undladt honning i marinaden og sugar snaps fra frost i retten, så havde det nok været meget bedre... Men her kommer den oprindelige opskrift...


Crispy kylling og kartoffelsalat med majs og bønner
2 pers.

2 store hele kyllingelår (eller 6 underlår)
saften af 1 citron
1 dl hvedemel
olie til stegning
salt

Kartoffelsalat:
100g grønne bønner (fra frost og dampet)
1 majskolbe (eller 1 dl majs fra frost og dampede)
300g kolde, kogte kartofler
1 rødløg (kan undlades)
salt og peber

Limedressing:
3 spsk olivenolie
1 tsk. dijon sennep
 3 spsk. limesaft
1 forårsløg

Del hvert kyllingelår i 2 stykker (overlår og underlår) Læg dem i en frysepose sammen med citronsaften og lad dem trække i køleskabet i 30 minutter.

Hæld hvedemel i en ren frysepose og læg kyllingestykkerne ned i melet. Ryst posen, så melet fordeles rundt om kødet.

Opvarm en dyb stegepande med rigeligt olie og steg kyllingestykkerne i ca. 10 minutter på hver side, til de er gyldne og gennemstegte. Krydr med salt.

Kartoffelsalaten tilberedes: Nip bønnerne og damp dem i letsaltet vand i 3-4 minutter. Pil majskolben,kog den i 7-10 minutter og skær majskernerne fri med en stor skarp kokkekniv. Skær de kogte kartofler i halve. Pil rødløget og skær det i tynde skiver.

Rør olie, sennep og limesaft sammen med finthakket forårsløg.

Vend bønner, majs, kartofler og rødløg i dressingen og smag til med salt og peber. Server sammen med den sprødstegte kylling...

Bon appetit...

Kommentarer

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Populære opslag fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Brusebadsboller og kanelsnegle med knas

Jeg havde jo bagt en smule til vores lille MBK-mødregruppe komsammen for snart et stykke tid siden, jeg har dog ikke fået blogget om herligheden og egentlig også kun fået taget billeder af bollerne... Nu lovede jeg jo også at jeg ville poste opskrifterne, så de kommer her: Brusebadsboller (ca. 12 stk.) 6 spsk. vand 50g gær 3 dl mælk 50g smeltet smør ca. 7-8 dl mel 1 tsk salt 3 spsk sukker 1 tsk kardemomme (kan undlades) Opløs gæren i det lunkne vand. Tilføj de øvrige ingredienser og ælt dejen sammen. Form 12 boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Stil bollerne til hævning under et fugtigt viskestykke, tænd ovnen på 225 grader og snup et dejligt brusebad. Bollerne er klar til at blive sat i ovnen på midterste rille, når du kommer tilbage i køkkenet efter ca. 25 minutter. Pensl dem evt. med pisket æg først, så bliver de ekstra flotte. Bag dem i ca. 12 minutter (hold øje med dem, for er jeres ovn ligesom min, så kan man ALDRIG regne med den angivne bagetid - mine bo