Gå videre til hovedindholdet

Gæstemad...

I weekenden havde vi gæster til aftensmad og spilaften. Det var en super hyggelig aften og jeg præsterede at lave nogenlunde god mad dertil...

Manden havde egentlig bestemt hovedretten, mens jeg stod helt og holdent for desserten. Vores gæster kom så med vin til maden også kunne vi ellers gå om bord i:

Mørbradbøffer a la cremet brun champignonsauce på smørstegt toast med 
dampede bønner og gulerødder


Ja de dampede grøntsager kom godt nok ikke lige med på billedet og selvom det ser herrens ud, så smager det ganske syndigt godt!

Chokolade kokotte med blødende hjerter og friske jordbær



Hjerterne blev ikke helt så blødende, som de kunne have været, men alt i alt var det en god dessert. Dog lidt tung ovenpå hovedretten... Den ville sagtens kunne begå sig med en kugle lækker vanilleis ovenpå men jordbærrene gjorde sig glimrende som supplement til "kagen".

Opskriften på hovedretten er tyv-lånt af mandens onkel, som serverede det til nytårsaften forrige år. Derfor er der ikke rigtig mål på - det er noget man skal føle og smage sig frem til. Desserten kommer fra en herlig lille kogebog fra Le Creuset jeg fik fat i gennem Amazon.co.uk, da jeg i sin tid købte mine minigryder fra Le Creuset og mon ikke lige der er plads til en deler i indlægget her også...

Mørbradbøffer a la cremet brun champignonsauce på smørstegt toast 
(4 pers.)

1½ mørbrad, pudset
Mel
Salt og peber
Smør
1 pakke brune champignoner
ca. 2 spsk. mel
Mælk
2 x 2 tern Maggi terninger (bouillon)
Sovsekulør

1 toastbrød
Smør

Forbered champignonerne - tør dem af for snavs med køkkenrulle og skær dem i skiver. Stil dem til side.

Puds mørbraden, skær den ud i bøffer og brug enten en kødhammer eller hånden til at gøre bøfferne flade.  Bland salt og peber i mel og vend bøfferne heri. Opvarm en stor stegepande eller sauterpande med smør og læg bøfferne heri. Steg bøfferne til de er gyldne og sprøde på begge sider. Læg dem til side i et ovnfast fad. 

Sæt panden tilbage på varmen og tilsæt lidt ekstra smør. Hæld champignonerne på panden og lad dem stege til de er gyldne. Tag dem af panden igen. Tilsæt lidt nyt smør på panden.

Hæld melet i panden og pisk det sammen med smørret. Lad det stege lidt, så melsmagen fortager sig og tilsæt herefter mælk og lad saucen tykne. Du kan vælge at opløse terningerne i halv vand af, hvad der står på pakken eller du kan putte dem direkte i panden og lade dem opløses der. Lad saucen koge igennem og blive den konsistens du kan lide. Tilsæt sovsekulør og smag til med salt og peber. Hæld saucen over mørbradbøfferne og sæt det i ovnen ved 150 grader og hold det lunt mens brødet ristes.

Find en grillpande frem. En alm. stegepande kan også bruges, der skal man bare være mere opmærksom på varmen. Smør skiverne af toastbrød på begge sider med smør og læg dem så på panden og rist dem til de er gyldne på begge sider. Server straks med mørbradbøfferne.

Bon appetit...

Chokolade kokotte med blødende hjerter og friske jordbær
(4 pers)

4 minigryder eller store ramakiner

220g bitter sød chokolade (54% brugte jeg)
185g smør
4 store æggeblommer
4 store hele æg
115g sukker
100g mel

Forvarm ovnen til 200 grader.
Smør minigryderne med smør og sæt dem til side.

Mål smør og chokolade op i en skål og sæt det over vandbad. Lad det smelte sammen og blive til en lækker blød blanding. Lad det køle lidt ned.

Tag en stor skål og pisk æggeblommer og æg sammen. Pisk herefter en teskefuld sukker i ad gangen. Pisk indtil æggene har tredobbelt volumen og har en lys gul farve. Det kan godt tage et stykke tid ved håndkraft, så jeg anbefaler at bruge en håndmixer.

Vend chokolade og æggemassen forsigtigt sammen og si melet i lidt ad gangen, mens du stadig vender dejen forsigtig sammen.

Fordel dejen i de fire minigryder, sæt dem i ovnen og bag dem i ca. 12-15 minutter. Når desserten er færdig er dejen svulmet op og midten kan ikke bevæge sig, når du flytter på gryderne.

Drys med kakaopulver, pynt evt. med friske jordbær og server straks mens de er lune.

Bon appetit...

Kommentarer

  1. Uh, det ser skønt ud :o) og bestemt en lækker menu til en spilaften - jeg vil gerne have en indbydelse næste gang ;o)

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er en aftale! Thomas savner virkelig nogle at spille brætspil med ;)

      Slet

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Populære opslag fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Brusebadsboller og kanelsnegle med knas

Jeg havde jo bagt en smule til vores lille MBK-mødregruppe komsammen for snart et stykke tid siden, jeg har dog ikke fået blogget om herligheden og egentlig også kun fået taget billeder af bollerne... Nu lovede jeg jo også at jeg ville poste opskrifterne, så de kommer her: Brusebadsboller (ca. 12 stk.) 6 spsk. vand 50g gær 3 dl mælk 50g smeltet smør ca. 7-8 dl mel 1 tsk salt 3 spsk sukker 1 tsk kardemomme (kan undlades) Opløs gæren i det lunkne vand. Tilføj de øvrige ingredienser og ælt dejen sammen. Form 12 boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Stil bollerne til hævning under et fugtigt viskestykke, tænd ovnen på 225 grader og snup et dejligt brusebad. Bollerne er klar til at blive sat i ovnen på midterste rille, når du kommer tilbage i køkkenet efter ca. 25 minutter. Pensl dem evt. med pisket æg først, så bliver de ekstra flotte. Bag dem i ca. 12 minutter (hold øje med dem, for er jeres ovn ligesom min, så kan man ALDRIG regne med den angivne bagetid - mine bo