Gå videre til hovedindholdet

Opskrifter på tallerkenen del 1...

Nu er det efterhånden ved at være lidt tid siden jeg lovede jer opskrifter på de retter, som jeg serverede til frokost den dag, jeg havde Camilla på besøg - så mon ikke jeg skulle få rådet bod på det nu...

Så derfor kommer her, i første omgang, opskrifterne på denne tallerkens indhold:


Wrap surprise (2 ruller)
2 tortilla (hvede eller fuldkorn - your choice)
8 skiver røget filet
1 lille glas god pesto på soltørrede tomater
2 små gulerødder, skrællet og revet fint
1/4 salathoved (iceberg eller en anden mild salat)
Purløg

Tag de to tortilla ud af posen, varm dem lidt i mikroovnen, så de bliver nemmere at rulle og smør herefter pesto på dem begge. Fordel salat og dernæst fintrevet gulerod ovenpå og der på lægges 4 skiver røget filet, som drysses med purløg. Rul nu tortillaerne sammen til en stram rulle, pak dem ind i film og læg dem på køl til den skal serveres. Skær hver rulle ud i 4 mindre stykker og server straks.


Kartoffelfrikadeller (6-8 stk.)

½ dl mel
4 spsk. madlavningsfløde (eller flødeerstatning)
300g bagekartofler
1 forårsløg
1 tsk tørret timian
3 spsk. havregryn
1 dl rasp
salt og peber

Kartoflerne kan koges i forvejen og moses, for så at blive vendt med resten af ingredienserne eller du kan røre mel og fløde sammen, tilsæt salt og peber, riv de rå kartofler groft og put dem i blandingen.Tilsæt herefter snittet forårsløg, krydderier, havregryn og rasp. Lad blandingen hvile i 5-10 minutter.

Varm en pande op og put fedtstof på. Form farsen til 6-8 frikadeller med hænderne og sæt frikadellerne på den godt varme pande. Steg frikadellerne gyldne på begge sider. Serveres lune.

Nem laksesalat
½ bakke baby leaves eller anden salat mix
1 pakke røget eller gravad laks
10 cocktail eller cherrytomater
½ agurk
1 lille pose pistacienødder

Skyld salaten godt og slyng den. Læg den som bund for det hele. Fordel dernæst den røgede laks, som du synes ovenpå. Flæk tomaterne, skær agurken i tern og fordel dem rundt om på salaten. Hak pistacienødderne og drys dem ovenpå salaten til sidst. Server evt. med dressing.

Bon appetit...

Kommentarer

  1. Åh, så godt med den opskrift på de kartoffelfrikadeller - såååå lækre! De skal helt sikker snart laves herhjemme :o)

    SvarSlet
    Svar
    1. Jamen de var også rigtig mums! Jeg tror også jeg skal prøve versionen, hvor kartoflerne rives i stedet for, selvom jeg ELSKER når der er mos inden i :P

      Slet
  2. Uhm, det ser vel nok lækkert ud - rigtig forårstallerken!

    - Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak Anne :D
      Ja, det er lige sådan noget, der skal til, når vejret viser sig fra sin gode side og intet siger forår og sommer mere end fisk, grill og knapt så tunge retter... :D

      Slet
  3. Hov! Havde helt overset din opskrift på wraps!
    Dem må jeg prøve en dag! Kan nemlig ikke lide dressinger og smøreost, som tit er i sådan nogle - men eeeeeelsker pesto! :D

    De der kartoffeldeller lyder også ret spændende.

    Rart med lidt nyt - og umiddelbart let - inspiration! :D

    SvarSlet

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Populære opslag fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Brusebadsboller og kanelsnegle med knas

Jeg havde jo bagt en smule til vores lille MBK-mødregruppe komsammen for snart et stykke tid siden, jeg har dog ikke fået blogget om herligheden og egentlig også kun fået taget billeder af bollerne... Nu lovede jeg jo også at jeg ville poste opskrifterne, så de kommer her: Brusebadsboller (ca. 12 stk.) 6 spsk. vand 50g gær 3 dl mælk 50g smeltet smør ca. 7-8 dl mel 1 tsk salt 3 spsk sukker 1 tsk kardemomme (kan undlades) Opløs gæren i det lunkne vand. Tilføj de øvrige ingredienser og ælt dejen sammen. Form 12 boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Stil bollerne til hævning under et fugtigt viskestykke, tænd ovnen på 225 grader og snup et dejligt brusebad. Bollerne er klar til at blive sat i ovnen på midterste rille, når du kommer tilbage i køkkenet efter ca. 25 minutter. Pensl dem evt. med pisket æg først, så bliver de ekstra flotte. Bag dem i ca. 12 minutter (hold øje med dem, for er jeres ovn ligesom min, så kan man ALDRIG regne med den angivne bagetid - mine bo