Gå videre til hovedindholdet

Sandwich med Tunsalat

I dag skulle maden være nem og der stod tunsalat sandwich på madplanen... Jeg havde faktisk fundet en blogopskrift, som jeg gerne ville prøve af, men da det så endelig kom til mad-tid, gad jeg egentlig ikke finde opskriften og så tog jeg den bare lidt på fornemmeren... Det vil den hjemmegjorte opskrift også bære tydeligt præg af, men her kommer den altså:
 
Sandwich med tunsalat a'la Agnethe
 

 
Til 2 personer (+ lidt rester) skal du bruge:

2 dåser tun i olie

3 spsk. mayonnaise
1 spsk. miracle whip, yoghurt eller cremefraiche (efter smag)
salt og peber
1 tsk. sennep (jeg brugte Søstrene Grenes receptsennep)
1 dusk dild
2 forårsløg, finthakkede
1 rød peberfrugt

2 brød (jeg brugte burgerboller, som lige var det jeg havde hjemme)
iceberg salat (eller hvilken salat du mest foretrækker)
10 skiver agurk
2 små cocktailtomater (eller 1 stor tomat)

 
Dræn tunen for olie, mas den ud af dåsen med en gaffel og findel den nede i skålen. Tilsæt herefter dild, finthakket forårsløg og peberfrugt skåret i små tern og rør det hele godt sammen.

Rør mayonnaise, miracle whip og sennep sammen og smag til med en smule salt og peber. Vend mayonnaiseblandingen over i tunblandingen og rør det godt sammen til det får en lidt mere sammenhængende konsistens.

Rist brødet på brødristeren mens agurk og tomat skæres i skiver og salaten hakkes. Når brødet er færdigt flækkes det og salaten lægges nederst. Heroven på lægges et tykt lag af tunsalaten og der sluttes af med agurke- og tomatskiver. Læg den øverste bolle på og sandwichen er klar til servering. Kan med fordel serveres sammen med hjemmelavede pomfritter eller ovnstegte rodfrugter.

Bon appetit...

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

3. December - Historien om julesokken...

Er julesokken også en tradition hjemme hos jer? Hos min familie har det været en tradition lige siden jeg kan huske og bliver også en tradition, som videreføres til min søn. Det er simpelthen så hyggeligt, at der hver morgen fra d. 1 til d. 24 december er små gaver i sokken fra Julemanden/Julenissen (forudsat at du selvfølgelig har sat grød op til nissen eller småkager og mælk frem til julemanden...) Helt tilbage fra min barndom kan jeg huske forventningens glæde fra dag til dag - hvad var der mon i sokken næste dag... Pakkerne blev åbnet ved morgenbordet, mens vi hørte Morgennisserne i radioen og spiste vores morgenmad inden det blev tid til skole - ihh det var tider! Traditionen med julesokken kender vi nok bedst fra amerikanske film, men selv inden Hollywood slog klørene i julesokken, var der kendte historier omkring dennes oprindelse - den mest velkendte af dem alle må nok siges at være legenden om Den fattige mand og hans tre døtre: " For meget længe siden, levede der