Gå videre til hovedindholdet

Royal Pomodori og Tortellini Suppe med Hvidløgsknuder

Ja, det lyder næsten helt kongeligt og rigtig efterårs-agtigt ikke... Det er nu ikke helt så kongeligt men til gengæld rigtig lækkert på sådan en ruskende efterårsdag som i dag...

Suppen er nem at lave (men en smule besværlig, hvad angår ingredienser) og madbollerne er så lækre, at dem står man gerne og bager på sådan en ganske almindelig hverdag... En rigtig god aftensmad i min bog og med de rigtige ingredienser, så skal det da prøves igen... Jeg deler opskriften som oprindeligt, men da jeg ikke havde fået købt basilikum og ikke kunne finde tomat fond eller basilikumsolie, så undlod jeg det bare og erstattede tomat fond med en ganske almindelig omgang grønsagsfond... Hermed til opskrifterne:

Royal Pomodori og Tortelini Suppe

Til 4 personer skal bruges:

5 store tomater
1 lille løg
2 fed hvidløg
1 spsk. olie
1 spsk. basilikumsolie*
2 tsk. tørret basilikum
2 tsk. tørret oregano
375 ml tomatbouillon (eller grønsagsbouillon)
375 ml vand
1 grønsagsbouillon terning (kan undlades, hvis du bruger grønsagsbouillon i stedet for tomatbouillon)
2 dåser (1 flaske) pomodori tomater (pomodora tomatsauce brugte jeg og det kan bl.a. købes i Salling)
100g tortellini
salt og peber

Hak løg og riv hvidløg fint. Skær et overfladisk kryds i bunden af tomaterne og put dem i meget varmt eller kogende vand i et stykke tid indtil skrællen begynder at krølle af omkring krydset. Put dem derefter over i en skål med koldt vand for at stoppe at de koger videre. Pres alle kerner ud af dem og hak dem fint.

Hæld ca. en spiseskefuld olie i en gryde og sautér løgene til de er næsten gennemsigtige, men de må ikke brune. Hvis du ikke har frisk basilikumsolie til at pynte med, så tilsæt en spiseske basilikumsolie til løgene nu. Så snart løgene er ved at være gennemsigtige, tilsættes hvidløg, hakkede tomater og en spiseske basilikumsolie mere. Skru ned for varmen og lad blandingen simre indtil det er kogt ind til 2/3 eller det halve af hvad du startede med. Dette vil tage omkring 15 minutter.

Kog tortellinien efter pakkens anvisning i let saltet vand.

Så snart tomatblandingen er reduceret nok tilsættes de to dåser (eller en flaske) pomodori tomater, tomatbouillon, vand, grønsagsbouillon terningen, peber, oregano og basilikum. Smag til med salt og lad det hele simre i ca. 20-30 minutter.

Så snart suppen er færdig med at simre, hældes det i blenderen og gives en tur indtil alle kerner er væk og suppen har en cremet konsistens. Dump tortellinien i suppen eller servér den på siden, så folk selv kan bestemme om de vil have det i. Pynt med et frisk basilikumsblad på toppen og servér med brød til.

*Frisk basilikumsolie kan laves ved at tage 1 håndfuld frisk basilikum og køre det på blenderen sammen med 2-3 spsk. olie til det har en ensartet konsistens.

Bon appetit...

 
 
Lækre hvidløgsknuder

Til 12 boller skal bruges:

ca. 500g hvedemel + noget til æltning
1 spsk. sukker
½ pakke gær
1½ tsk. salt
2 spsk. olivenolie
60 ml mælk
250 ml lunkent vand

Til pynt:
2 fed hvidløg
3 spsk. smør
½ tsk. italiensk krydderi (jeg brugte bare oregano)

Hæld det lunkne vand i en stor skål, tilsæt gæren og rør det ud til det hele er opløst. Tilsæt herefter sukker, salt og olivenolie og rør til sukker og salt er opløst. Tilsæt mælk og mel lidt ad gangen og rør det godt sammen. Når det hele samler sig til en dej, hæld det ud på bordet og ælt det med ekstra mel. Dejen skal være en smule klæbrig.

Sæt dejen til hævning i en meldrysset skål under et klæde et lunt sted i 1-1½ time.

Når dejen er færdig med at hæve æltes den igennem igen og deles i 12 lige store portioner. Bollerne rulles ud til lange pølser, som der bindes knude på og enderne stikkes ind i midten på hver side (se billedvejledning i den oprindelige opskrift ved at trykke på overskriften)

Stil bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem efterhæve i 40-45 minutter tildækket et lunt sted. Tænd ovnen på 180 grader. Lav "glasuren" i mellemtiden ved at smelte smørret, køl det let ned og tilsæt presset hvidløg og krydderi. Rør det godt sammen og smør knuderne med blandingen, når de er færdige med at hæve.

Bag knuderne ca. 15 minutter til de er gyldne på toppen og tjek om de er færdig bagt ved at stikke en stegenål i bollerne. Hvis der ikke følger fnuller eller dej med op, er de færdige.

Serveres som tilbehør med smør til... Bon appetit...

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Brusebadsboller og kanelsnegle med knas

Jeg havde jo bagt en smule til vores lille MBK-mødregruppe komsammen for snart et stykke tid siden, jeg har dog ikke fået blogget om herligheden og egentlig også kun fået taget billeder af bollerne... Nu lovede jeg jo også at jeg ville poste opskrifterne, så de kommer her: Brusebadsboller (ca. 12 stk.) 6 spsk. vand 50g gær 3 dl mælk 50g smeltet smør ca. 7-8 dl mel 1 tsk salt 3 spsk sukker 1 tsk kardemomme (kan undlades) Opløs gæren i det lunkne vand. Tilføj de øvrige ingredienser og ælt dejen sammen. Form 12 boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Stil bollerne til hævning under et fugtigt viskestykke, tænd ovnen på 225 grader og snup et dejligt brusebad. Bollerne er klar til at blive sat i ovnen på midterste rille, når du kommer tilbage i køkkenet efter ca. 25 minutter. Pensl dem evt. med pisket æg først, så bliver de ekstra flotte. Bag dem i ca. 12 minutter (hold øje med dem, for er jeres ovn ligesom min, så kan man ALDRIG regne med den angivne bagetid - mine bo