Gå videre til hovedindholdet

Cremet Kylling Picasso

Jeg valgte at servere en af Kay´s opskrifter i tirsdags, da min bror og hans kæreste var forbi til aftensmad. Det er en ret, der egner sig rigtig godt til anledninger, hvor man har mange mennesker samlet til spisning og det skal være nemt at lave og lige til at gå til... Det smagte rigtig dejligt. I skal da ikke snydes for en lækker lækker opskrift, så her kommer den:

Cremet Kylling Picasso

4 kyllingebryster
2 mellemstore løg
3 forskellige farvede peberfrugter
2 store fed hvidløg
1 dåse flåede, hakkede tomater
1 grønsagsbouillon terning
revet ost (jeg køber enten blandingen med mozzerella/cheddar eller cheddar/gouda)
1 tsk. italienske krydderier (blandet  timian, salvie, oregano, merian, rosmarin, lavendel og citronmelisse)
125 ml vand
125 ml fløde
2 spsk. olie
1 spsk. smør
lidt muskatnød
salt og peber

Befri peberfrugterne for kerner, skyl dem grundigt og skær dem i ringe. Skær løg i halve ringe (jeg hakkede dem fint) og riv hvidløget fint. Krydr kyllingebrysterne med salt og peber.

Opvarm olie og smør på en pande og brun kyllingen let på panden. Læg dem over i et ovnfast fad og steg løgringene til de er bløde og gyldne. Læg løg ovenpå og under kyllingebrysterne i det ovnfaste fad.

Steg derefter peberfrugterne til de er let bøjelige og læg dem i det ovnfaste fad. Steg hvidløget på panden i 30 sekunder, tilsæt vand og tomater og rør det godt sammen. Tilsæt herefter de italienske krydderier, smuldr bouillonterningen i blandingen og krydr med salt, peber og lidt muskatnød.

Hæld fløden i og lade saucen simre over lav varme i ca. 5 minutter. Hæld derefter saucen over kyllingen og grønsagerne. Dæk fadet med stanniol og lad det stege i ovnen ved 200 grader i 30 minutter. Når disse 30 minutter er gået, tages fadet ud, osten drysses over og fadet sættes tilbage i ovnen uden stanniol, så osten kan bruge i endnu 15 minutter.

Server sammen med pasta (vi fik ris) og brød. Vi tog også lige en lækker salat til...

Jeg glemte desværre helt at tage billeder og vi fik resterne af den lækre æbletærte, som jeg lavede sidste uge og frøs ned... Det var et vellykket måltid og alle var dejligt mætte...

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

3. December - Historien om julesokken...

Er julesokken også en tradition hjemme hos jer? Hos min familie har det været en tradition lige siden jeg kan huske og bliver også en tradition, som videreføres til min søn. Det er simpelthen så hyggeligt, at der hver morgen fra d. 1 til d. 24 december er små gaver i sokken fra Julemanden/Julenissen (forudsat at du selvfølgelig har sat grød op til nissen eller småkager og mælk frem til julemanden...) Helt tilbage fra min barndom kan jeg huske forventningens glæde fra dag til dag - hvad var der mon i sokken næste dag... Pakkerne blev åbnet ved morgenbordet, mens vi hørte Morgennisserne i radioen og spiste vores morgenmad inden det blev tid til skole - ihh det var tider! Traditionen med julesokken kender vi nok bedst fra amerikanske film, men selv inden Hollywood slog klørene i julesokken, var der kendte historier omkring dennes oprindelse - den mest velkendte af dem alle må nok siges at være legenden om Den fattige mand og hans tre døtre: " For meget længe siden, levede der