Gå videre til hovedindholdet

10. December

Glædelig 10. December derude...

Jeg har ikke lige fået brændt nissehuen ned til 10'eren endnu, så i må lige undvære dagens nissebillede for en stund...

I dag er jeg til bryllup, så det er bare dejligt, at man sådan kan planlægge sine blogindlæg i forvejen... Jeg har lavet bryllupskagen - købt fin kjole og stadset mig helt op og er sikker på, at det bliver en fantastisk dag...

På bloggen vil jeg i dag dele en lille ting, som med nemhed kunne bruges til en lille værtindegave i forbindelse med alle de julefrokoster, vi tager til... Julen er hjerternes tid, så hvad bedre end at lave:

Chokoladehjerter til varm kakao

Du skal bruge:
200g kvalitetschokolade
1 silikonebakke, der kan tåle varme
pinde til fx slikkepinde eller is
et vandbad


Sådan gør du:
  1. Hak chokoladen og kom den i en skål.
  2. Sæt skålen over vandbad og smelt chokoladen
  3. Når chokoladen er smeltet hældes det over i silikoneformen og lad den afkøle let
  4. Når chokoladen er størknet en smule sættes pinden ned i midten og lad herefter chokoladen størkne helt.
  5. Tag hjerterne ud af silikoneformen og pak dem i cellofan eller server straks sammen med et krus varm mælk...
Rigtig god fornøjelse...

Kommentarer

  1. Sikke en skøn idé! Den er helt sikkert gemt og mon ikke jeg får prøvet den af snart, for den er jo så skøn, julet og hjertelig som noget kan være!
    Glædelig 11. december til dig søde!

    SvarSlet
  2. Tusind tak Bianca!
    Ja, jeg synes også det var et lidt sødt påfund og en del billigere end at smutte ind til summerbird og købe deres trekanter ;)
    Lige i julens ånd med sådanne hjemmelavede godter...

    SvarSlet

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Populære indlæg fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Sprødstegte Kyllingebryster a´la Jamie Oliver

Sprødstegte Kyllingebryster (2 pers.) Ingredienser 1 fed hvidløg 1 usprøjtet citron (økologisk) 6 sprøde kiks af typen cream crackers (kan fås i Superbest) 25g smør 4 stilke bredbladet persille (STILKE IKKE STÆNGLER) havsalt og friskkværnet peber 2 store spsk. hvedemel 1 stort æg, helst økologisk 2 kyllingbryster uden skind, helst økologiske olivenolie Fremgangsmåde: Pil hvidløget og riv citronen på den fine side af rivejernet. Kom kiksene i en foodprocessor sammen med smør, hvidløg, persille (både blade og stilke), citronskal og et godt drys salt og peber. Lad maskinen køre til blandingen minder om fine, lidt fedtede krummer; hæld krydderraspen op i en tallerken. Hæld melet i en anden tallerken. Slå ægget ud i en flad skål og pisk det let sammen med en gaffel. Rids forsigtigt undersiden af kyllingbrysterne med en skarp kniv, læg et stykke husholdningsfilm over hvert bryst og bank det fladere med bunden af en stegepande eller lignende tungt. Vend først omh