Gå videre til hovedindholdet

16. December - Jule-nisse-lys

Glædelig 16. december folkens...


Alt imens Julenissen Maxihue har travlt med at hjælpe mig med at holde styr på dagene tilbage til jul, så knokler jeg på livet løs med julegaverne herhjemme... Den står på nogle større hjemmelavede af slagsen i år og jeg er kommet lidt bagud i tidsskemaet pga. en lidt træls start for den bette i dagpleje... Men nu ser det lysere ud og jeg krydser fingre for, at jeg kan være færdige med de mest essentielle her i løbet af weekenden...

Allerede tilbage i November sad jeg og knoklede med juleting og sager til en kalenderpakke-ordning jeg er med i sammen med 3 andre piger og deraf kommer denne skønne idé. Den er super nem at lave - noget du sagtens kan lave sammen med lidt større børn og med garanti noget bedsteforældre eller venner ville elske at modtage i kalendergave, som en del af julegave eller bare en sød værtindegave...

Hjemmelavede jule-nisse-lys

Nej her snakker vi ikke om at dyppe lys selv, men om at dekorere lys på en meget let måde... 
Du skal bruge:


2 bloklys
1 pakke små servietter (store kan også bruges hvis du vælger højere lys)
1 saks
1 teske
1 fyrfadslys og tændstikker (el. lign.)

Sådan gør du:

1. Først skilles servietten ad i lag - du skal kun bruge det lag med motiv på - resten smides væk... 


2. Dernæst lægger du servietten hen over lyset og klipper til, så det passer i længden med motivet...


3. Tænd for fyrfadslyset og varm teskeen op over flammen. Du må ikke komme for tæt på flammen med skeen, da den så bliver sort bagpå og vil smitte af på servietten...


4. Gnub nu servietten på lyset med teskeen - den varme teske gør, at stearinen smelter en smule og trænger igennem servietten.


5. Du må ikke kunne se, at der har ligget en serviet ovenpå lyset, så ingen hvide mærker eller matte farver. Hele servietten skal være omsluttet af stearin og ligge fint på... Lyset bliver dog ikke glat igen på samme måde som før. Der vil blive en smule struktur i overfladen, men det har også en vis charme...


Så behøver du bare at pakke dem i lidt silkepapir eller cellofan medmindre du da er blevet så forelsket i dem, at du selv vil beholde dem...

Rigtig god fornøjelse med projekt jule-nisse-lys...

P.S.: Husk nu at deltage i bloggens jule give away - den er lige til højrebenet og måske også godt for sidebenet... 

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Brusebadsboller og kanelsnegle med knas

Jeg havde jo bagt en smule til vores lille MBK-mødregruppe komsammen for snart et stykke tid siden, jeg har dog ikke fået blogget om herligheden og egentlig også kun fået taget billeder af bollerne... Nu lovede jeg jo også at jeg ville poste opskrifterne, så de kommer her: Brusebadsboller (ca. 12 stk.) 6 spsk. vand 50g gær 3 dl mælk 50g smeltet smør ca. 7-8 dl mel 1 tsk salt 3 spsk sukker 1 tsk kardemomme (kan undlades) Opløs gæren i det lunkne vand. Tilføj de øvrige ingredienser og ælt dejen sammen. Form 12 boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Stil bollerne til hævning under et fugtigt viskestykke, tænd ovnen på 225 grader og snup et dejligt brusebad. Bollerne er klar til at blive sat i ovnen på midterste rille, når du kommer tilbage i køkkenet efter ca. 25 minutter. Pensl dem evt. med pisket æg først, så bliver de ekstra flotte. Bag dem i ca. 12 minutter (hold øje med dem, for er jeres ovn ligesom min, så kan man ALDRIG regne med den angivne bagetid - mine bo