Gå videre til hovedindholdet

21. December - julebag del. 2

Rigtig glædelig 21. december


Med kun 3 dage tilbage til juleaften, synes jeg det var på tide at få bagt en smule mere og denne gang skulle jeg prøve noget alternativt i forhold til de honninghjerter jeg lavede sidste år til jul... I år faldt jeg over en opskrift på Gingerbread cookies og tænkte det lige var sagen... Jeg synes selv at resultatet blev ret godt og jeg er sikker på, at min mands kollegaer sætter stor pris på at han har sådan et bundt kager med til deling i morgen på jobbet... Selvfølgelig vil jeg også dele med jer, så i selv kan komme i gang hjemme i køkkenet... Disse kager kan med fordel bruges som spiselig pynt til juletræet fx...

Gingerbread Cookies (30-35 stk.)


Ingredienser:
125g blødt smør
100g brun farin
1 dl lys sirup
2 tsk. stødt ingefær
550g hvedemel
1 tsk. natron

Glasur:
1 æggehvide (pasteuriseret)
100g flormelis

Pisk smør og brun farin sammen til en lys og cremet masse med en elpisker. Tilsæt sirup, ingefør, hvedemel og natron og rør med en ske, til dejen er blød og ensartet. Pak den ind i husholdningsfilm og læg den på køl i ca. ½ time.

Tænd ovnen på 190 grader. Rul dejen ud i ca. ½ cm tykkelse på et meldrysset bord og udstik dejen med forskellige figurer eller former. Hvis du gerne vil have hul i dine kager, kan du stikke en tændstik (uden svovl) i der hvor hullet skal være og lade den sidde bagetiden igennem

Læg kagerne på en bageplade betrukket med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 8-10 minutter til de er gyldne - hold øje med dem, de brænder let på... Lad kagerne køle af på en bagerist.

Glasur: Rør æggehvide med flormelis til en hvid tyk og sej glasur. Pynt kagerne med glasuren - brug med fordel en sprøjtepose med en tyl i... Lad glasuren størkne og giv dem som gave eller træk dem på en snor og hæng dem op, hvis du har stukket hul i dem.

Rigtig god fornøjelse i køkkenet...

P.S. Husk at deltage i Julekalender Give Away'en, som nu kører frem til d. 2. januar kl. 20.00 

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Sprødstegte Kyllingebryster a´la Jamie Oliver

Sprødstegte Kyllingebryster (2 pers.) Ingredienser 1 fed hvidløg 1 usprøjtet citron (økologisk) 6 sprøde kiks af typen cream crackers (kan fås i Superbest) 25g smør 4 stilke bredbladet persille (STILKE IKKE STÆNGLER) havsalt og friskkværnet peber 2 store spsk. hvedemel 1 stort æg, helst økologisk 2 kyllingbryster uden skind, helst økologiske olivenolie Fremgangsmåde: Pil hvidløget og riv citronen på den fine side af rivejernet. Kom kiksene i en foodprocessor sammen med smør, hvidløg, persille (både blade og stilke), citronskal og et godt drys salt og peber. Lad maskinen køre til blandingen minder om fine, lidt fedtede krummer; hæld krydderraspen op i en tallerken. Hæld melet i en anden tallerken. Slå ægget ud i en flad skål og pisk det let sammen med en gaffel. Rids forsigtigt undersiden af kyllingbrysterne med en skarp kniv, læg et stykke husholdningsfilm over hvert bryst og bank det fladere med bunden af en stegepande eller lignende tungt. Vend først omh