Gå videre til hovedindholdet

9. December

Glædelig 9. december allesammen...


Ja nissen er lidt skæv i dag pga. vinden... Der blæser jo en grusom storm i det ganske land og det er der bestemt ikke noget som helst julet over... Det skulle da lige være, hvis man følger med i The Julekalender, som i år bliver genudsent på tv2 som voksen-julekalender for gud ved hvilken gang... Så i aften bliver det helt sikkert en mørk og stormfuld aften....


I har nok regnet ud, at jeg godt vil skrive lidt om The Julekalender i dagens kalenderindlæg... Julekalenderen er vel den vi bedst husker for at skabe landeplagesætninger som: "Ja, de' bar' dæjli", "That's good vending, maybe we can use that in another afsnit" eller "bobbobbobbob" (husk det medfølgende håndsignal - læg hånden fladt og drej den fra højre mod venstre og tilbage igen i hurtige vendinger)
Historien, som julekalenderen er bygget op om er:

For længe siden levede nisserne et fredeligt og roligt liv i det mørke og ubeboede Jylland, indtil de onde nosserer kom, raserede deres huler, og drev dem på flugt til Amerika. De ødelagde alt hvad nisserne havde, på nær en hule, som de aldrig fandt.

Nissen Gammel Noks spilledåse er ved at gå i stå, og nøglen til at trække den op med, måtte han efterlade i hulen, dengang da nisserne flygtede for mange år siden. De tre nisser Hansi, Günter og Fritz bliver derfor sendt til Danmark, for at finde denne nøgle, og bringe den tilbage til ham.
Men da de tre nisser flyver ind over Jylland, løber deres fly pludselig tør for benzin, og da det styrter ned bliver propellen bøjet og fuldstændig ubrugelig. De tre nisser finder vej til hulen og nøglen, men de kan ikke komme hjem, før de har fået fat i en ny propel, og derfor bliver snitternissesønnen Günter sat til at snitte en ny propel.

Samtidig, et lille stykke fra hulen, bor kartoffelavler Oluf Sand sammen med hans kone Gertrud og deres hund Emil. Oluf og Gertrud får pludselig en dag uventet besøg af en mærkelig Københavner, ved navn Benny, hvis bil er brudt sammen, og som derfor bliver nødt til at overnatte hos dem et stykke tid. Hvad de ikke ved er, at han i virkeligheden er en nosserer, som med tiden har taget menneskeskikkelse, og at hans mission er at finde frem til nissernes hemmelige hule.(citat fra http://www.tv-serie.dk/Julekalender/The_Julekalender.html)

Musikken er fængende og selvom skuespillet ikke er det bedste i verden er det alligevel en ganske fin voksenjulekalender... Det bedste er næsten, at da vi var yngre fik vi fra Jylland at vide, at sjællænderne skulle have undertekster på, for at de kunne forstå dialogen - er det sandt???

Til sidst vil jeg dele min ynglings-julesang fra The Julekalender:


Rigtig god fornøjelse...

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Brusebadsboller og kanelsnegle med knas

Jeg havde jo bagt en smule til vores lille MBK-mødregruppe komsammen for snart et stykke tid siden, jeg har dog ikke fået blogget om herligheden og egentlig også kun fået taget billeder af bollerne... Nu lovede jeg jo også at jeg ville poste opskrifterne, så de kommer her: Brusebadsboller (ca. 12 stk.) 6 spsk. vand 50g gær 3 dl mælk 50g smeltet smør ca. 7-8 dl mel 1 tsk salt 3 spsk sukker 1 tsk kardemomme (kan undlades) Opløs gæren i det lunkne vand. Tilføj de øvrige ingredienser og ælt dejen sammen. Form 12 boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Stil bollerne til hævning under et fugtigt viskestykke, tænd ovnen på 225 grader og snup et dejligt brusebad. Bollerne er klar til at blive sat i ovnen på midterste rille, når du kommer tilbage i køkkenet efter ca. 25 minutter. Pensl dem evt. med pisket æg først, så bliver de ekstra flotte. Bag dem i ca. 12 minutter (hold øje med dem, for er jeres ovn ligesom min, så kan man ALDRIG regne med den angivne bagetid - mine bo