Gå videre til hovedindholdet

En fødselsdagskage...

Som altid, har jeg igen i år lavet en tema-kage til min mand i forbindelse med hans fødselsdag, så han kunne glæde sine kollegaer i boghandlen. I år var jeg dog ret i meget i tvivl om det skulle være endnu en football kage eller om jeg skulle kaste mig ud i noget mere eventyrligt og måtte søge råd... Min bror overbeviste mig således om, at det ville være bedst at holde mig fra football kagen i år og lave et alternativ, som han også var sikker på, at manden min ville være begejstret for.

Nu er det jo sådan, at Tolkiens Hobbitten kom til live på biograflærredet for ikke så forfærdeligt længe siden og da min mand er stor fan af både Ringenes Herre og Hobbitten, så var det næsten oplagt, at det var her jeg skulle finde min inspiration.

Vi har nu begge været inde og se Hobbitten 2 gange og kunne vi finde en babysitter, så går vi ikke af vejen for at smutte ind og se den en tredje gang, for den bliver kun bedre for hver gang! Du får så mange flere detaljer med og oplevelsen er slet ikke den samme hver gang men meget mere intens. Det er i hvert fald, hvad jeg har oplevet. Nå, men nok om filmen, nu til kagen...

Jeg tror næsten, at jeg må afsløre for jer, hvad kagen forestiller, for er man ikke tabt i Tolkiens Univers eller bare kender lidt til Hobbitten eller Ringenes Herre, så har man ikke en hårnåls chance for at se, hvad dette forestiller! Det er indgangen til Bag End - Bilbos hjem og senere Frodos også... Manden var ganske godt tilfreds med resultatet og jeg selv (som den evige kritiker) var en smule ærgerlig over, at jeg ikke kunne føre den rigtige plan ud i livet med kagen, men jeg havde simpelthen ikke tiden til det... Så her er min fortolkning på hvordan indgangen til Bilbos hobbit-hul ser ud:








Kagen er med bunde af chokoladekage, hvor jeg måtte lave lidt om på opskriften, da jeg hverken havde juice eller kærnemælk hjemme - faktisk viser det sig at mælk blandet med noget yoghurt er en glimrende erstatning! Fyldet er en lækker hvid chokolademousse og en hindbærmousse. Den er smurt op med svejtsisk smørcreme og overtrukket og pyntet med en blanding af fondant og sugar paste (hvilket jeg aldrig gør igen! Det var SÅ irriterende at arbejde med!)

Manden havde store roser med hjem fra kollegaerne, så den gik vidst rent ind...

Kommentarer

  1. Den er bare helt vildt fin! Og en vildt god måde at bruge Hobitten-temaet på (ja også stor kærlighed til det fra mig(;).
    Jeg bruger ofte mælk og fraise istedet for kærnemælk - og det virker (;
    MVH Anna

    SvarSlet
  2. Hejsa Anna
    Tusind tak for de søde ord :D Ihh jeg vil lige huske den med cremefraiche også - det har jeg stort set altid hjemme og MEGET sjældent kærnemælk... hmm gad vide om det så også virker i amerikanske pandekager...

    SvarSlet
  3. Det var da så lidt (; Jeg ved faktisk ikke om det kan bruges i amerikanske pandekager - men mon ikke (; Dem jeg laver normalt er bare med mælk for jeg har heller ALDRIG kernemælk i huset (;

    SvarSlet

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Populære opslag fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Brusebadsboller og kanelsnegle med knas

Jeg havde jo bagt en smule til vores lille MBK-mødregruppe komsammen for snart et stykke tid siden, jeg har dog ikke fået blogget om herligheden og egentlig også kun fået taget billeder af bollerne... Nu lovede jeg jo også at jeg ville poste opskrifterne, så de kommer her: Brusebadsboller (ca. 12 stk.) 6 spsk. vand 50g gær 3 dl mælk 50g smeltet smør ca. 7-8 dl mel 1 tsk salt 3 spsk sukker 1 tsk kardemomme (kan undlades) Opløs gæren i det lunkne vand. Tilføj de øvrige ingredienser og ælt dejen sammen. Form 12 boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Stil bollerne til hævning under et fugtigt viskestykke, tænd ovnen på 225 grader og snup et dejligt brusebad. Bollerne er klar til at blive sat i ovnen på midterste rille, når du kommer tilbage i køkkenet efter ca. 25 minutter. Pensl dem evt. med pisket æg først, så bliver de ekstra flotte. Bag dem i ca. 12 minutter (hold øje med dem, for er jeres ovn ligesom min, så kan man ALDRIG regne med den angivne bagetid - mine bo