Gå videre til hovedindholdet

At tale udenom.... og god brug af rester!

Rundt op i blogland popper den ene status efter den anden op på hvordan 2012 er gået og hvordan 2013 forventes at blive... Jeg synes det er så hyggeligt at læse alle andres opgørelse på det gamle år og forventninger til det nye, men jeg selv har ikke den store interesse i at følge trop. 2012 har nemlig været et tilpas blandet øv-år for mig personligt bort set fra sidst på året, hvor jeg jo fik min praktik (som jeg håber på at kunne beholde i en stilling med løntilskud bagefter) men ellers er der ikke voldsomt mange ting ved året jeg har haft lyst til at mindes igen...

Derimod har jeg MANGE forventninger til 2013, bl.a. skal jeg til bryllup til maj og jeg GLÆDER mig som et lille barn til at fejre min kære veninde og se nogle dejlige venner igen... Jo der kommer til at ske mange spændende nye ting i dette nye år og jeg har kun et eneste fortsæt - at jeg selv gør mere for at året bliver bedre end 2012! Jeg vil gerne færdiggøre mange af de ting jeg har liggende og påbegynde nye projekter godt blandet sammen med en masse fagligt arbejde... En af de ting jeg også gerne vil blive bedre til er at begrænse mit og familiens madspild... Egentlig er det for vores eget vedkommende mere et økonomisk spørgsmål end så meget andet, men også for at være et godt eksempel for mine børn, så de også lærer ansvarlighed omkring det. Så frem med madplanerne igen og husholdningsbudgettet og så køre vi på skinner igen...

Jeg lægger godt ud her med en lille tærteopskrift, på en tærte vi fik forleden kun baseret på restemad eller noget jeg havde i køleskabet/fryseren i forvejen. Tærtedejen plejer jeg selv at lave, men da jeg havde en i fryseren, så jeg lige mit snit til at springe over, hvor gærdet er lavest og bruge den... Tærte er fantastisk restemad - du kan bruge rigtig meget af de rester du har, hælde en æggeblanding over og så på med lidt ost - så bliver det altså ikke meget bedre! Guf siger jeg bare! Så her kommer opskriften:

Agnethes reste-tærte version 1


Du skal bruge:
1 stk. tærtebund
1 pose frisk mozzarella
1 stor blommetomat (lettere overmoden)
1 peberfrugt (der kørte på sidste vers)
2 stk. kylligebryster (rester fra Bones aftensmad aftenen før)
3/4 dl mælk
2 æg
salt og peber
Evt. timian

Fremgangsmåde:
Gør tærtedejen klar til alle ingredienserne.

Skyl blommetomaten, fjern kernerne og skær den i tern. Det samme gøres med peberfrugten. Strø det ud over bunden sammen med kyllingebrysterne ligeledes skåret i tern.

Pisk æggene sammen og tilsæt mælken. Rør det godt sammen og krydder med salt og peber. Tilsæt evt. timian. Hæld massen ud over tærte og fyld.

Hæld vandet fra mozzarellaen og skær den i skiver. Placer skiverne øverst på tærten og bag tærten i ovnen ved 180 grader (varmluft) i ca. 35 minutter. Hold øje med at den får en fin gylden skorpe og ikke brænder på i tærtekanten.

Server sammen med en frisk sprød salat - en salat af gulerod og spidskål ville fx gå rigtig godt til denne tærte.

Tip: Frisk mozzarella kan selvfølgelig erstattes med hvilken som helst slags ost du ligger inde med derhjemme. Du kan også med fordel tilsætte enten porre eller spinat til fyldet af denne tærte og skære lidt ned på mængden af kød fx.

Bon appetit...

Kommentarer

  1. Håber du får et fantastisk år 2013. Det er vist ved at være jeres tur!
    Super med tærte. Det er også et hit herhjemme, når der lige skal bruges lidt rester. :)

    SvarSlet
  2. Tusind tak søde Bianca :D Det synes jeg nu også...

    Det er SÅ lækkert med en tærte - det er jo lidt en pizza bare i en lidt sundere form (hvis man da ellers er påpasselig med brugen af ost ;) )

    SvarSlet

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Populære opslag fra denne blog

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Brusebadsboller og kanelsnegle med knas

Jeg havde jo bagt en smule til vores lille MBK-mødregruppe komsammen for snart et stykke tid siden, jeg har dog ikke fået blogget om herligheden og egentlig også kun fået taget billeder af bollerne... Nu lovede jeg jo også at jeg ville poste opskrifterne, så de kommer her: Brusebadsboller (ca. 12 stk.) 6 spsk. vand 50g gær 3 dl mælk 50g smeltet smør ca. 7-8 dl mel 1 tsk salt 3 spsk sukker 1 tsk kardemomme (kan undlades) Opløs gæren i det lunkne vand. Tilføj de øvrige ingredienser og ælt dejen sammen. Form 12 boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Stil bollerne til hævning under et fugtigt viskestykke, tænd ovnen på 225 grader og snup et dejligt brusebad. Bollerne er klar til at blive sat i ovnen på midterste rille, når du kommer tilbage i køkkenet efter ca. 25 minutter. Pensl dem evt. med pisket æg først, så bliver de ekstra flotte. Bag dem i ca. 12 minutter (hold øje med dem, for er jeres ovn ligesom min, så kan man ALDRIG regne med den angivne bagetid - mine bo