Gå videre til hovedindholdet

Bananpandekager...

En super god måde at få brugt sine overmodne bananer på, hvis man da ikke lige har plads i fryseren eller har lyst til at lave en god banankage...

Herhjemme var de et hit hos den bette gut og jeg må indrømme at jeg nu heller ikke synes, at de var så værst... De blev serveret som en del af en weekend morgenmad, hvor vi bare skulle hygge og have en god start på dagen så det blev til frugt og amerikanske pandekager og ja så disse bananpandekager.


En lille opskrift skal i da heller ikke snydes for, så her kommer den:

Bananpandekager (nok til 8 eller flere pandekager)
100g hvedemel
40g fuldkornsmel
1½ tsk. bagepulver
2 spsk. sukker (eller flormelis)
1 æg
1 3/4 dl mælk
2 bananer
smør til stegning

Sigt mel og bagepulver sammen. Rør sukkeret i og lav en hulning i midten af blandingen. Hæld mælk i et målebæger og slå ægget ud heri. Pisk mælk og æg sammen og sørg for at blandingen er jævn.

Hæld mælk og æg ned i hulningen i melet og rør rundt i dejen med en træske indtil den er jævn og fri for klumper. Lad dejen hvile i 30 minutter - det gør den mere let og luftig. Mos bananerne i en anden skål og rør dem i dejen.

Smelt en lille terning smør på stegepanden, kom 3 øser dej på panden, så det bliver til 3 pandekager på ca. 8 cm i diameter. Steg pandekagerne i ca. 2 minutter til der er små bobler på overfladen. Vend dem og steg dem på den anden side, så begge sider er lige gyldne.

Hold de færdige pandekager lune i ovnen mens resten bages færdig og husk at smøre panden mellem hver portion pandekager. Serv'er med frisk frugt og ahornsirup.

Bon appetit...

Kommentarer

  1. Skøøøønt!

    Har 5 overmodne bananer, jeg ikke aner, hvad jeg skal gøre med - og har lige sagt til manden, at jeg snart vil have pandekager...

    SvarSlet
  2. :D Jamen så kunne det da ikke være kommet mere belejligt dette indlæg ;)

    SvarSlet
  3. De ser skønne ud :o) Pandekager er altså ikke så ringe endda til morgenmad - jeg tror jeg må have gang i en portion her til weekenden :o)

    SvarSlet

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Populære indlæg fra denne blog

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

3. December - Historien om julesokken...

Er julesokken også en tradition hjemme hos jer? Hos min familie har det været en tradition lige siden jeg kan huske og bliver også en tradition, som videreføres til min søn. Det er simpelthen så hyggeligt, at der hver morgen fra d. 1 til d. 24 december er små gaver i sokken fra Julemanden/Julenissen (forudsat at du selvfølgelig har sat grød op til nissen eller småkager og mælk frem til julemanden...) Helt tilbage fra min barndom kan jeg huske forventningens glæde fra dag til dag - hvad var der mon i sokken næste dag... Pakkerne blev åbnet ved morgenbordet, mens vi hørte Morgennisserne i radioen og spiste vores morgenmad inden det blev tid til skole - ihh det var tider! Traditionen med julesokken kender vi nok bedst fra amerikanske film, men selv inden Hollywood slog klørene i julesokken, var der kendte historier omkring dennes oprindelse - den mest velkendte af dem alle må nok siges at være legenden om Den fattige mand og hans tre døtre: " For meget længe siden, levede der