Gå videre til hovedindholdet

En choko-fristelse...

Lige op til jul var jeg så heldig, at jeg fik fingrene i Sif Orellana's lille julekalenderbog med en masse gode idéer til julemåneden og ikke mindst et hav af lækre opskrifter.

Jeg skulle selvfølgelig afprøve én bestemt opskrift, da jeg har en mand, som er en hund efter både hvid chokolade men også lakrids i rå mængder og det kom der sådan en lækker omgang ud af:


Hvid chokolade med lakridsbolsjer og lakridspulver
300g hvid chokolade
15-20 knuste lakridsbolsjer efter eget valg (vi brugte tyrkisk peber bolsjer)
2-3 tsk lakridspulver (i opskriften står der spsk. det synes jeg var lige lovlig meget lakrids, så reducerede mængden)

Smelt den hvide chokolade over vandbad eller på den nemmeste måde i verden (TAK SIF!) ved at putte chokoladen i en klar frostpose, slå en knude på den og overhælde posen med nyligt kogt vand var el-kedlen.

Kom et stykke bagepapir ned i en bradepande eller en kageform og hæld den smeltede chokolade i. Kom lakridsbolsjerne i en plastikpose og knus dem ved at banke dem hårdt med en kødhammer eller lignende (jeg brugte selv kagerullen) og fordel de knuste bolsjer udover den hvide chokolade. Slut af med at drysse lakridspulveret henover. Rør let i massen , så lakrids og pulver fordeles godt i chokoladen og sæt derefter bradepanden i køleskabet i ½ - 1 time. Skær konfekten ud i mundrette stykker.

Bon appetit siger jeg bare... det var et hit herhjemme, så hvis du kan lide kombinationen af hvid chokolade og lakrids, så er jeg sikker på, det også vil blive en hitter hjemme hos dig.


Kommentarer

  1. Jeg tør ikke lave dem, er bange for afhængighed :D Kan kun forestille mig, hvor godt de smager med den fine kombination.

    SvarSlet
  2. Bitten: Det er også FARLIGT! Den portion jeg lavede sidst nåede jeg lige at smage 1 stykke af og så var det væk! ;)

    SvarSlet

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Populære opslag fra denne blog

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines ...

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr...

Brusebadsboller og kanelsnegle med knas

Jeg havde jo bagt en smule til vores lille MBK-mødregruppe komsammen for snart et stykke tid siden, jeg har dog ikke fået blogget om herligheden og egentlig også kun fået taget billeder af bollerne... Nu lovede jeg jo også at jeg ville poste opskrifterne, så de kommer her: Brusebadsboller (ca. 12 stk.) 6 spsk. vand 50g gær 3 dl mælk 50g smeltet smør ca. 7-8 dl mel 1 tsk salt 3 spsk sukker 1 tsk kardemomme (kan undlades) Opløs gæren i det lunkne vand. Tilføj de øvrige ingredienser og ælt dejen sammen. Form 12 boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Stil bollerne til hævning under et fugtigt viskestykke, tænd ovnen på 225 grader og snup et dejligt brusebad. Bollerne er klar til at blive sat i ovnen på midterste rille, når du kommer tilbage i køkkenet efter ca. 25 minutter. Pensl dem evt. med pisket æg først, så bliver de ekstra flotte. Bag dem i ca. 12 minutter (hold øje med dem, for er jeres ovn ligesom min, så kan man ALDRIG regne med den angivne bagetid - mine bo...