Gå videre til hovedindholdet

Madplan uge 2 og lækre morgenboller...

Ja, jeg gjorde altså lidt forberedelser i aftes, så vi kunne få nogle dejlige boller til morgenmad, for ærlig talt, så er de rundstykker som byens bagere udbyder bare alt for små, alt for dyre og fyldt med luft! Jeg satte mig for at vi skulle starte en ny tradition op og sådan bliver det nu fremover, at søndag morgen, står den på friskbagt og hjemmebagt brød. Den anden traditioner, at vi genoptager madplanerne igen, så vi kan komme tilbage på rette kurs også ifht. vores økonomi - vi bruger simpelthen for mange penge på klatkøberi! Så slut med det og her er så den kommende uges madplan:

Mandag: Troldmandens Tortillas m/råkost
Tirsdag: Kartoffel/gulerodssuppe med chorizo og persille
Onsdag: Rester af ovenstående med et twist
Torsdag: Pasta og kødsauce (indeholdende en MASSE grøntsager)
Fredag: Rugbrød/Boller med pålæg
Lørdag: Fiskefingre m/pommes og grønt
Søndag: Quesadillas (af resterne fra kødsauce og tortilla wraps fra tidligere på/forberede og lækre at spise:


Nemme Morgenboller
(10-12 stk.)

15g gær
½ l. koldt vand
ca. 600g hvedemel (jeg brugte en rest sigtet speltmel (100g) og hvedemel for resten (500g)
1½ tsk. salt

Rør gæren ud i koldt van i en skål. Tilsæt lidt ad melet, rør det ud og tilsæt så salt og resten af melet. Rør dejen godt sammen. Den skal være ret klistret og du skal IKKE have hænderne i den for at ælte den.
Drys lidt mel over dejen, dæk skålen med husholdningsfilm eller sæt den i en stor lufttæt pose. Sæt skålen på køl over natten over.

Næste morgen tændes ovnen på 275 grader og tager skålen med dej ud af køleskabt. Beklæd en bageplade med bagepapir og form 10-12 boller af dejen, som du sætter på pladen. Dyp dine hænder i vand, hver gang du tager en klump dej til at lave en bolle af. Det hjælper så dejen ikke hænger så nemt i dine fingre - bollerne bliver lettere uformelige, men det er en del af charmen.

Drys lidt mel hen over bollerne og sæt dem i ovnen i 8 minutter ved højeste varme. Skru derefter ovnen ned på 225 grader og bag bollerne i ca. 15-20 minutter eller til de er gyldne.

Bon appetit...


Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

3. December - Historien om julesokken...

Er julesokken også en tradition hjemme hos jer? Hos min familie har det været en tradition lige siden jeg kan huske og bliver også en tradition, som videreføres til min søn. Det er simpelthen så hyggeligt, at der hver morgen fra d. 1 til d. 24 december er små gaver i sokken fra Julemanden/Julenissen (forudsat at du selvfølgelig har sat grød op til nissen eller småkager og mælk frem til julemanden...) Helt tilbage fra min barndom kan jeg huske forventningens glæde fra dag til dag - hvad var der mon i sokken næste dag... Pakkerne blev åbnet ved morgenbordet, mens vi hørte Morgennisserne i radioen og spiste vores morgenmad inden det blev tid til skole - ihh det var tider! Traditionen med julesokken kender vi nok bedst fra amerikanske film, men selv inden Hollywood slog klørene i julesokken, var der kendte historier omkring dennes oprindelse - den mest velkendte af dem alle må nok siges at være legenden om Den fattige mand og hans tre døtre: " For meget længe siden, levede der